“A l’Olot no li pertoca estar a Tercera RFEF”

Albert Carbó liderarà l’Olot la propera temporada, la del Centenari i té clar que “a l’Olot no li pertoca estar a Tercera RFEF”. L’entrenador de 30 anys sap l’objectiu del club i marca la pauta per aconseguir-lo

@JordiMestres_

Albert Carbó va a per totes a la seva aventura al capdavant del conjunt garrotxí // FOTO: Nuri Marguí
Albert Carbó va a per totes a la seva aventura al capdavant del conjunt garrotxí // FOTO: Nuri Marguí

Després d’una temporada traumàtica, l’Olot comença de nou. Ho fa de la mà d’un entrenador, Albert Carbó, que arriba als volcans a menjar-se el món. Deixa enrere dues temporades a Peralada per enfrontar-se al repte més gran de la seva carrera a les banquetes. Amb 30 anys, Carbó serà l’encarregat de reconduir la nau olotina i tornar al club a categories superiors. El tècnic peradalenc explica les seves sensacions abans de l’inici de pretemporada del proper 22 de Juliol a FutbolCatalunya…

Quines sensacions té en aquesta nova etapa a l’Olot?

Al finalitzar la temporada amb el Peralada vaig rebre vàries ofertes i la de l’Olot és la que m’il·lusionava més i em vaig decantar per unir-me a aquest club. És un projecte ambiciós, l’any del Centenari, on el club té l’objectiu de pujar i ho lluitarem i treballarem per intentar-ho aconseguir. Sabem que serà difícil, hi ha rivals molt bons, però intentarem estar a la part alta de la classificació.

“L’OLOT TÉ L’OBJECTIU DE PUJAR I HO LLUITAREM”

Per què va decidir-se per l’Olot i no per cap de les altres ofertes?

Eren altres ofertes per unir-me a projectes de superior categoria, però no com a primer entrenador, sinó d’assistent o segon. També altres de clubs professionals, però com a primer entrenador la millor pel meu progrés era unir-me a l’Olot.

Si hi ha una cosa que sobta en el seu cas és l’edat, un primer entrenador de 30 anys.

A hores d’ara ho sento així. Potser d’aquí tres anys ho sentiré d’una altra manera. Al final l’edat no és important i s’està confiant en entrenadors joves.

Segurament li ha tocat i li tocarà entrenar jugadors més grans que vostè.

Al final som persones i és futbol. Ja està. El tracte humà i res més, no sé que respondre aquí. Ho portem bé, vaja.

“TOTHOM VOLDRÀ GUANYAR L’OLOT”

Abans ha parlat de rivals durs, com pot ser el cas de L’Hospitalet o Sant Andreu. L’Olot creu que és el rival a batre a Tercera RFEF?

L’Olot porta treballant molt bé des de fa moltes temporades. Ha estat molts anys a Segona B i això el cataloga com un club que no li pertoca estar a Tercera Divisió i sí, crec que podem ser el rival a batre i tothom tindrà ganes de venir a jugar a Olot. Tothom voldrà guanyar l’Olot, com penso que sobre el paper L’Hospitalet té moltes similituds amb nosaltres i també clubs històrics com el Sant Andreu o altres, com el Girona B. Alguna sorpresa també trobarem.

L’Olot és un club de projectes. Sempre s’ha dit que aposta per un estil de futbol molt marcat. Albert Carbó coincideix amb aquesta forma de jugar?

L’Olot d’Albert Carbó comença la pretemporada el 22 de Juliol // FOTO: Nuri Marguí

L’equip olotí ha mostrat diferents estils els últims anys. Primer el que va construir Rodri a la seva època, que va deixar una senya molt marcada com a club. Després aquestes últimes temporades amb Raúl Garrido ha estat molt clar el seu sistema de tres centrals, amb possessions llargues i bon tracte de pilota.

A partir d’aquí el que serà l’Olot d’Albert Carbó no serà ni una cosa ni l’altra. Intentarem ser un equip valent, atrevit amb pilota i dominador, però també ordenat sense pilota. L’ordre tàctic estarà per sobre de tot. Intentarem ser un equip a fora i un altre a casa. T’has d’adaptar al rival i també al terreny de joc que jugues i treballarem per adaptar-nos a totes les situacions sempre imposant el nostre estil.

“INTENTAREM SER UN EQUIP A FORA I UN ALTRE A CASA”

Mirant la plantilla, que ara mateix formen 10 futbolistes, es pot dir que s’estan prenent el mercat amb calma?

Més que calma estem pendents de renovacions de futbolistes importants de la temporada passada. Tots els jugadors han tingut ofertes de categories superiors i al final han anat marxant com és comprensible. Ens hagués agradat mantenir futbolistes de l’anterior plantilla i hem estat a l’espera de poder quedar-nos amb alguns d’aquests jugadors com a primera prioritat.

A partir d’aquí, seguim treballant i ara ens estem movent amb certa lentitud, però no estem parats. Volem acabar de tancar la plantilla, hi ha molts noms sobre la taula i estem parlant amb bastants futbolistes. Quan comencem la temporada guardarem forats per incorporar jugadors que no tinguin lloc a les categories superiors i que nosaltres, com a club potent de Tercera RFEF, puguem incorporar durant el més d’agost.

Aquest equip també guanya Lligues amb el seu president Joan Agustí al capdavant // FOTO: Nuri Margui

Aquest equip també guanya Lligues amb el seu president Joan Agustí al capdavant // FOTO: Nuri Margui

Un tema important aquí és el de la identitat. L’Olot aposta per futbolistes catalans i en la majoria dels casos de la província de Girona.

Hi ha futbolistes gironins molt bons i els hem valorat. Com a filosofia de club només s’incorporen futbolistes catalans i tenim un mercat més reduït que els altres clubs. Hi ha molts jugadors i tenim controlat tot aquest mercat.

“TOTHOM VOL SERGI ARRANZ”

Vull preguntar-li per un nom concret, el de Sergi Arranz. Sembla la joia de la corona d’aquest mercat a Tercera RFEF.

Sergi Arranz és dels millors puntes de Tercera i ho ha demostrat a base de gols. A Primera Catalana sempre ha estat el pichichi i a Tercera Divisió també ha marcat i si saltés de categoria també faria gols. És un home gol i sí que des de l’Olot estem treballant en la seva incorporació, com molts altres clubs. Tothom vol Sergi Arranz.

Que s’olora de cara a la nova temporada?

M’espero molt treball i acabar de confeccionar la millor plantilla possible per competir amb els millors futbolistes i a partir d’aquí complir els objectius del club, que és l’ascens. Sabem de la dificultat que comporta, però amb l’esforç de tothom intentarem aconseguir-ho.

“PODER TENIR A LA GRADERIA 1.500 PERSONES O MÉS ÉS UN LUXE”

En aquest sentit un punt important seria comptar amb aficionats al camp a diferència de la majoria de la temporada passada.

Jo he viscut l’Olot com aficionat, des de la graderia i és un punt important. Poder tenir 1.500 persones o més és un luxe i l’Olot té una afició que dona suport si les coses van bé o malament. Ho han demostrat amb l’ascens i la temporada passada i tinc moltes ganes de viure-ho en primera persona.

Quin missatge li enviaria a l’afició de l’Olot?

Nosaltres posarem tot el que estigui a les nostres mans per intentar que se sentin orgullosos de nosaltres. Lluitarem per assolir els objectius i estar a la part alta de la classificació.