A l’infalible Soteras li aixequen la camisa

El poder de Soteras a Madrid ha quedat aniquilat, ridiculitzat i evidenciat; el vicepresident de Luis Rubiales s’ha quedat amb el cul a l’aire després de prometre categoria de 2a Federació al Cerdanyola i, tres dies després, sortir la plaça a subhasta

Hi ha 'amors' que maten i a Soteras li han marcat un gol per l'esquadra // FOTO: RFEF

Hi ha ‘amors’ que maten i a Soteras li han marcat un gol per l’esquadra // FOTO: RFEF

@ManuelSeguraM

L’infal·lible Soteras s’ha quedat amb el cul a l’aire perquè el president de la RFEF., Luis Rubiales, li ha aixecat la camisa i el septuagenari responsable de la FCF s’ha limitat a agenollar-se. Fins al divendres 29 de juliol prevalien els mèrits esportius, però ara tot passarà per l’habitual subhasta i qui pagui més es quedarà la vacant de l’Extremadura.

Quatre terminis marquen el camí d’aquesta Segona Federació mentre la resta de clubs esperen calendaris i fins i tot decisions per a confeccionar plantilles. Després de la junta directiva de la RFEF d’aquesta tarda-nit només es coneix la nota oficial de l’Espanyola, ja que Soteras no vol donar la cara i enrogir al seu cap Rubiales. El lloc de vicepresidència, pel que sembla, val el seu pes en or.

Si hi ha comprador abans del dimarts 9 d’agost haurà d’abonar 2 milions €. En cas contrari es marcarà un segon termini amb el preu d’1 milió o un tercer per 500.000 € i fins i tot un quart per 257.000 €. Si no interessa a ningú, GRATIS.

LA PARAULA DE SOTERAS

Pendents de si recapacita i dóna la cara (difícil, difícil), el silenci del president impugnat és un altre detall més de la preocupació que es viu al carrer Sicília. No sols estan els processos judicials en l’horitzó sinó també la poca paraula d’un president que ha deixat en més d’una ocasió als clubs catalans en clara inferioritat.

Catifa vermella' per a Rubiales al carrer Sicília // FOTO: FCF
Catifa vermella’ per a Rubiales al carrer Sicília // FOTO: FCF

Mentrestant, aquests clubs, i més particularment Cerdanyola, Sants i Martinenc, emeten primer un comunicat conjunt i després conten la seva pel·lícula. La seva generositat és tan absoluta que fins i tot se centren més en l’RFEF que en la FCF i Soteras, però… així s’escriu la història.

Destaquem aquestes declaracions dels dos presidents (Sants i Cerdanyola) i el director general (Martinenc) realitzades al nostre company Martí Odriozola a RAC1.

DECLARACIONS A RAC1 (DIMECRES 3.8.22)

Joan Forcadell, president de la @uesants: “El divendres passat (1 d’agost) rebo una trucada del mateix president, el Joan Soteras, comunicant-me, una mica extraoficialment per donar-nos una mica la tranquil·litat, que això estava decidit en un 98-99%”.

Joan Forcadell, de la @uesants: “Ens han tingut molt temps en espera i amb unes falses expectatives. El que voldríem és que la Catalana lluités per aquest tema. He tingut la sensació que potser no han estat a l’altura a l’hora de defensar els drets dels equips catalans”

Toni amb el seu president, Felipe, les dues referències del  'Sarda' // FOTO: Cerdanyola-Mireia Sanz
Toni amb el seu president, Felipe, les dues referències del ‘Sarda’ // FOTO: Cerdanyola-Mireia Sanz

Felipe López, president del @CERDANYOLAFC: “De cop i volta, al cap de setmana va canviar tot, i vam passar de ser equip de #2RFEF a ser equip de #3RFEF. Al final, t’adones que, per molt bé treballis, Don Dinero és una miqueta el que marca la pauta”

Alfred Porcar ‘Fido’, director general del @martinenc: “Saber el canvi ens fa malpensar que hi ha coses que sobrepassen els nostres dominis; que es contradiuen paraules que s’havien donat als clubs i es canvien per uns criteris que desconeixem i que ens fan sospitar”

Alfred Porcar ‘Fido’, del @martinenc: “Confiem en els fets. Portem més de dos mesos treballant en aquest sentit, lluitant perquè això es tiri endavant, que no hi hagi coses estranyes en el procediment normal, que és que passi la vacant primer esportiva per davant de tot”