A la selecció catalana amb les ganes d’un nen

Quan fa pocs dies vaig rebre la trucada del Carles Domènech, coordinador de la Selecció Catalana i excel·lent periodista, la meva resposta va ser immediata … I tant que sí Carles !! Serà un honor !!

Àlex Delmàs, amb la selecció de veterans de Catalunya// FOTO: F.C.F.
Àlex Delmàs, amb la selecció de veterans de Catalunya// FOTO: F.C.F.

PER: ÀLEX DELMÀS
Ex jugador

Inevitablement els anys passen per a tots nosaltres però la meva cara després de rebre la notícia va ser la de un nen petit. Les sensacions em van transportar alguns anys enrere.

Passades unes hores vaig pensar el que molts de vosaltres estareu pensant ara mateix en llegir aquesta entradeta: quina tonteria, no n’hi ha per tant .

Però quan em vaig  aturar a reflexionar-hi una mica, vaig tornar just al punt en que estava després de la trucada.

Tot té un inici i un final a la vida de l’esportista. Malauradament els anys minven les capacitats de tots nosaltres i arriba un moment que un ja no pot competir al més alt nivell. A alguns més d’hora i d’altres més tard però tots hi confluïm.

I aquí és on arriba el relleu generacional. Els més joves apareixen a l’escenari com a coets i els que no ho som tant fem una passa al costat per penjar les botes de la màxima competició.

Però el futbol no s’acaba  aquí. Us convido a que penseu  només un minut a la quantitat de gent que segueix practicant aquest esport. Si cal s’aixequen molt d’hora el diumenge, si cal ho fan el dissabtes a la tarda, si cal entre setmana. Segur que tots en teniu algun exemple ben a prop o, fins i tot, esteu llegint aquest article i sentint-vos identificats perquè en sou un d’ells.

Són MOLTS els veterans del Futbol Català. I mare meva … algun d’ells encara podrien jugar !!

Si agafem la llista de seleccionats, m’atreviria a dir que només l’Albert Càmara i jo provenim del futbol no professional.Així doncs, serà un autèntic plaer poder representar a tots aquest col·lectiu tan digne i serà un gran honor poder vestir de nou la samarreta del nostre país, Catalunya.

Si a més, l’ocasió serveix per rendir homenatge a un geni del futbol com és Johan Cruyff,  contra un equip de superclasses campions d’Europa com el Dream Team i per una bona causa, potser llavors entendreu que la meva il·lusió sigui la de un nen petit que comença.

Visca el Futbol i visca Catalunya !!