Lleida i Terrassa respiren i l’Espanyol B capitula

Els conjunts de Gabri i Jordi López van aconseguir tres punts vitals per agafar aire i distància amb el descens. El filial blanc-i-blau, per altra banda, va caure derrotat i va perdre el liderat enfront un Numancia que jugarà un partit més

Víctor Morales representa l'eufòria egarenca. Darrere, Isaac Becerra personifica la decepció verda // FOTO: Terrassa FC
Víctor Morales representa l’eufòria egarenca. Darrere, Isaac Becerra personifica la decepció verda // FOTO: Terrassa FC

@JordiGrifol

Només Lleida i Terrassa van aconseguir guanyar en una Segona RFEF que, a falta de tres jornades, promet emocions fortes. No està sent l’any dels equips catalans, i fins a sis dels nostres de la categoria flirtejen amb el descens. Segons els descensos que es produeixin, això podria implicar equips de Tercera RFEF. L’Espanyol B és, clarament, el millor català de la Segona RFEF. La derrota davant la Peña Deportiva, però, complica les opcions d’ascens directe a Primera.

La 30a jornada de Segona RFEF va deixar un balanç de tres victòries locals, dos empats i quatre victòries visitants. Els empats d’Europa i Badalona els mantenen en la zona de descens, i especialment els europeistes, ho tenen molt complicat. La mala ratxa que està passant el Prat i la derrota del Cerdanyola a Ca n’Anglada els mantenen en una situació compromesa.

TRIOMF VITAL BLAU

Un gol de Joel Febas, que ja en porta 9, va servir al Lleida per sumar una victòria clau a domicili. A Ejea de los Caballeros, els de Gabri van complir davant el cuer, ja equip de Tercera matemàticament. En un partit sense massa ocasions, Febas va aconseguir el 0-1 just abans del descans.

El Lleida Esportiu, que té un partit menys, se situa amb 43 punts gràcies a aquesta victòria. A 4 dels playoffs d’ascens i a 5 dels playoffs de descens.

EL TERRASSA GUANYA EL DERBI VALLESÀ

El Terrassa es va endur el derbi vallesà davant el Cerdanyola. Un partit i tres punts que poden significar molt a falta de tres jornades. En un partit físic i amb ocasions per ambdós equips, l’efectivitat va dictar sentència. Morales feia gol i Elhadji i Juan Carlos no aconseguien superar Ortega. Ja a la represa, Lucas Viña va ampliar distàncies.

La reacció dels de Carrillo va arribar a pilota aturada, amb Dan Coll fent el 2-1. En un moment de tensió i dubtes, va aparèixer Akito per sentènciar el partit. Tres punts d’or per un Terrassa que es posa a cinc punts del descens i jugarà dos dels últims tres partits a casa. El Cerdanyola, es troba a tres punts del descens i a un del playoff de descens.

EMPAT INSUFICIENT DE L’EUROPA

Un Europa carregat de baixes va aconseguir un punt a domicili davant el Formentera. En un altre context, seria un bon resultat. Ara, però, és del tot insuficient. Els d’Albadalejo van anar de menys a més al llarg del matx, i van acabar apropant-se a la porteria local.

Les accions ofensives d’uns i altres, però, van ser molt tímides i sense massa perill. A falta de tres jornades, el conjunt gracienc es troba a sis punts de la salvació. Matemàticament encara hi ha opcions, però la setmana vinent el descens ja es podria confirmar.

El defensa Arnau Villa va debutar amb nota per cobrir les baixes del primer equip // FOTO: CE Europa
El defensa Arnau Villa va debutar amb nota per cobrir les baixes del primer equip // FOTO: CE Europa

EL BADALONA, IN EXTREMIS

El Badalona va empatar a l’últim sospir contra l’Andratx. Davant un rival directe per la permanència, els de Javi Moreno van dominar i van gaudir de més ocasions, però es veien incapaços de fer gol. Cap al 75′, a la sortida d’un córner, els balears van fer el 0-1 en una de les seves primeres ocasions clares.

Al temps afegit, Jairo Cárcaba va rescatar els escapulats per fer l’empat agònic. Sensacions no massa bones per un Badalona a qui li va costar en excés sumar davant l’Andratx. Ara mateix, els badalonins es troben a dos punts de la salvació. La falta de gol és preocupant.

FINAL CRÍTIC AL SAGNIER

A falta de tres jornades, l’AE Prat està immers en una mala ratxa molt perillosa. Davant l’Ibiza Islas Pitiusas, els potablava van sumar la quarta derrota consecutiva que els fa oblidar els playoffs per centrar-se en la supervivència. Els visitants es van avançar però Guillem Naranjo, ràpidament, va tornar a equilibrar les forces.

A les acaballes, Gianluca Simeone signava el doblet per confirmar la derrota local per 1-2. No val a badar pels de Pedro Dólera. Ara mateix, amb 40 punts tenen el descens a quatre punts, però el playout està a només dos punts.

L’Espanyol B es va topar amb un rival molt dur i exigent com la Peña Deportiva // FOTO: RCD Espanyol

L’ESPANYOL B PERD EL LIDERAT

Un solitari gol a pilota aturada va fer perdre a l’Espanyol B davant la Peña Deportiva. Els de Luis Blanco van ser incapaços de marcar davant una defensa ben plantada i la falta d’idees per fer mal. Especialment als últims minuts, els blanc-i-blaus ho van intentar tot, però no va poder ser.

Els pericos perden el liderat a falta de tres jornades. Això sí, segueixen empatats a 56 punts amb el nou líder, el Numancia, que té un partit menys. Tres finals per davant per intentar assolir l’ascens directe.