Els descensos no compensats amenacen la 3a RFEF

La temporada a Segona RFEF es pot tancar amb un, dos o tres descensos d’equips catalans. Això provocaria un efecte en cadena que augmentaria els descensos de Tercera RFEF a Primera Catalana

@JordiMestres_

Badalona i Europa estan en zona de descens a Tercera RFEF // FOTO: CF Badalona

El futbol català està vivint una temporada realment preocupant pel que fa al rendiment esportiu. Per començar, com és costum, només hi ha tres dels nostres al futbol professional. Això no és notícia, però sí que a Primera RFEF ara mateix baixarien dos catalans i només un jugaria una promoció que estaria per veure com acabaria. Pitjor encara està el tema a la Segona RFEF, amb un Espanyol B que és líder, cert, però amb una zona baixa farcida de catalans.

L’Europa està en descens i a set punts de la permanència quan en queden dotze per disputar. La darrera jornada els escapulats van guanyar a un Badalona que també està en perill, situat en descens a tres punts d’una permanència que a hores d’ara marca un altre equip català com el Terrassa.

Cerdanyola i Prat estan fora de la zona vermella, però encara no poden respirar tranquils. I és que la temporada al grup 3 de Segona RFEF està sent una autèntica escabetxina com ja ho va ser la passada a Segona B, gràcies als descensos que va provocar el fet de tenir 10 equips catalans al mateix grup.

DESCENSOS EN CADENA A TERCERA RFEF

Però el problema gros no acaba d’estar aquí, tot i que passar de tenir deu catalans a Segona B a que hi puguin haver tres o quatre a Primera RFEF la propera temporada significa una autèntica trituradora. El problema real és que un descens a una categoria provoca un altre a la immediatament posterior. Són els coneguts com descensos no compensats.

El Terrassa és l’equip que marca la permanència a Segona RFEF // FOTO: Terrassa FC

Així doncs, tal i com està ara el tema els descensos d’Europa i Badalona causarien que el Figueres també baixés tot i estar fora de la zona de perill. Si per exemple també hi entrés el Terrassa la Pobla de Mafumet es veuria igualment afectada.

ELS ASCENSOS PODEN COMPENSAR

Això només podria canviar si a part del campió del grup 5 de Tercera RFEF un altre equip de la categoria ascendís mitjançant el playoff. Per exemple, si l’Olot pugés directe posem el cas i el Manresa o el Girona B ascendissin al playoff doncs baixaria un català menys a Primera Catalana.

I si no baixa cap català de Segona a Tercera RFEF – cosa bastant improbable vist el panorama – pujaria a Tercera RFEF el millor segon de Primera Catalana. Sigui com sigui, amb descensos o ascensos, la propera temporada han de quedar 16 equips al grup 5 de Tercera RFEF.