30 preguntes per a l’Assemblea de Blanes

Blanes 2020 es presenta com la segona Assemblea de l’era Soteras, la segona cita amb els clubs catalans enmig del maleït COVI, plena de polèmiques pel Pla de competició i decisions controvertides. Encara que no faci falta, llancem 30 preguntes per al president

Els 40 graus de temperatura del passat 28 de juny del 2019 poden no formar part només del record davant aquest dijous a la Ciutat Esportiva de Blanes (pista blava, 18.30h. 1a convocatòria i 19h, 2a), Serà un detall més a considerar per a una Assemblea General que s’ha fet pregar i que ve d’un primer examen per a Joan Soteras i la seva junta que es va saldar en terres ilerdenques amb bona nota. Això sí: sobre 200 assembleistes (14%) van acudir al Teatre de l’Ateneu. Agost, vacances i Blanes seran inconvenient?

No hauria de ser així, ja que hi ha suficients arguments perquè presidents o vicepresidents (o representants validats per la junta d’un club notarialment) acudeixin a debatre un exercici marcat pel maleït coronavirus. Gran ocasió per a escoltar a Joan Soteras, president, i a tots aquells que habitualment usen les xarxes socials per a comentar (anònims, la majoria) i que ara poden donar la cara.

Per si de cas, i perquè no ens deixem cap interrogant sense resposta, aquí estan 30 preguntes que necessiten respostes clares. Segur que Joan Soteras dóna la cara.

1 – Quin balanç faria d’aquesta temporada anòmala?

2- El maleït COVID ha trencat tots els plans però, seons la FCF, es complirà amb les seves campanyes de suport al JOC NET i de TOTS SOM UN EQUIP. És impossible invertir també els 300.000 euros de beneficis i els 2 milions de crèdit en testos per a detenció del virus?

3- Obligar a signar una ‘Declaració responsable’ al futbolista no és rentar-se les mans per a una Federació que hauria d’exigir major control mèdic i no allargar les revisions?

4-Digui-li al futbol català, per què cal continuar confiant en vostè quan ha dit una cosa i el contrari en un mínim espai de temps

5- Quina nota es posaria?< >6- Si han baixat totes les quotes, per què no passa el mateix amb les tarifes arbitrals

7 – Per què no es rebaixa al 50% el cost d’arbitratges en amistosos, per exemple?

>8 – Quota de Mútua: si no hi ha 25% de rebaixa, què ha de fer un futbolista català? Apujarà el preu i el Portal a l’Assemblea -2021?

9 – Hi haurà retallades a la Mútua en perjudici del servei? Ho pot assegurar davant la polèmica metges-FCF que hem llegit?

10 – Seguirà el secretari general sent el primer executiu de la FCF com en la resta de Territorials

11 – Quin tant per cent del seu sou el paga la RFEF? A Tàrrega va dir que el 100% i sembla que no és així

12 – Si vostè és president executiu i estem en temps de crisi, és necessària una Direcció General. Quin cost tindrà per als clubs?

13 -Es plantejaria una autorebaixa de sou per a cobrir la nova nòmina del Director General?

14 – El càrrec d’administrador general, serà vitalici o només durant el mandat del president Soteras?

15 – Ja s’ha viscut un ERTE a la FCF. Corren perill els llocs de treball a la Federació?

16 -Són indispensables les empreses externes que contracta la FCF i a les quals vostès assignen un milió d’euros de despeses?

17 – Reestructurarà la seva junta directiva amb l’adéu als delegats de Lleida, Tarragona i Penedès? Vostè ha arribat a dir que s’anava a carregar a aquests tres últims. No creu que aquests possibles cessaments li poden passar factura?

18 -El vídeo de TV3 (10’58”) que Joan Soteras parla d’igualtat entre futbol amateur i futbol base en Ascensos i Descensos i el final no va anar així. Alguna cosa a afegir?

19 – Quina opinió li mereixen la iniciativa i els clubs que han assumit la idea de la Plataforma Units Pels Ascensos i Descensos?

20 – En cas de suspensió de la competició, la temporada 2020/2021, la Junta directiva té ja la previsió feta en quan a ascensos i descensos en totes les categories (territorial i futbol base)?

21 – Si la competició no es pogués començar, seria posible la devolució dels diners als pares que hagin pagat el Portal del Federat i la Mutualitat?

22 – Del curs 2019-2020 no es retorna ni un euro?

23 – En cas que algun equip tingués un o uns jugadors contagiats pel COVID, quines mesures es prendrien?

24 – En cas d’haver de jugar els partits sense públic, qui seria el responsable de que el públic no pogués entrar al camp?

25 – En cas d’entrar gent al camp i no poguer fer-la fora, l’àrbitre es podria negar a arbitrar?

26 – Els Ajuntaments haurien de desinfectar les instal·lacions municipals després de cada activitat, sigui entrenament o partit. Si no ho fan, s’haurien de fer càrrec els clubs amb l’augment de despesa que això comporta? O no es podrà jugar en aquella instal·lació.

Junta, FCF, calçot, Tarragona
Febrer: junta General de la Federació a Tarragona/FOTO: FCF

27 – Els vestidors son necessaris per moltes raons. Si no es pot fer us d’ells, quines mesures alternatives te previstes la FCF

28 – Perquè la 3a Divisió no s’ha fet de 24 equips, subdividits en dos grups de 12, si hi han les mateixes jornades que amb 22 equips, i a més, ningú descansaria?

29 – La FCF ha pensat algun sistema de protecció dels Presidents dels clubs, en cas de posibles denúncies per part dels pares en cas de contagi d’algun jugador/jugadors?

30 – Davant la disbauxa que hi ha al futbol base de moviment de jugadors de clubs petits a clubs més grans i des d’edats d’iniciació, seria posible una regularització que protegeixi al clubs formadors?