2a edició de l’’Enfutbola’t, Futbol per a tothom’

Més de 550 esportistes procedents d’equips d’arreu de Catalunya han gaudit d’una jornada lúdico-esportiva de futbol a les instal·lacions del FC Martinenc

Premsa FCF
Valoració positiva de la segona edició de l’’Enfutbola’t/FOTO: FCF

Èxit d’assistència i participació en la segona edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’, celebrada aquest diumenge a les instal·lacions del FC Martinenc, al districte d’Horta-Guinardó, a Barcelona. La Jornada ha comptat amb la participació de més de 550 esportistes procedents d’equips de tot Catalunya, 39 conjunts de futbol adaptat i més de 40 voluntaris.

La finalitat d’aquest esdeveniment ha estat, d’una banda, oferir un dia de futbol, partits i diversió a aquests joves que tenen algun tipus de discapacitat i, de l’altra, donar a conèixer la realitat d’aquest col·lectiu per ajudar-los a seguir creixent i progressant.

Durant tot el dia s’han disputat un total de 57 partits, de 8 grups diferents, repartits en 4 camps i 2 pavellons. Tant jugadors, tècnics com aficionats han pogut gaudir d’una Jornada única on ha regnat l’esportivitat, el bon ambient i la germanor entre tots els participants. Entre els encontres celebrats, hi ha hagut un d’exhibició deOne-Football, que ha disputat la Selecció Espanyola de futbol per a amputats, que està preparant el Mundial que tindrà lloc a Mèxic el novembre. El tret més característic d’aquesta modalitat esportiva és que els futbolistes juguen amb crosses.

També ha tingut lloc un torneig anomenat ‘Noves Oportunitats’, que han disputat joves que, a causa de la seva situació personal, pateixen risc d’exclusió social i, a més, també s’ha jugat un triangular de futbol femení inclusiu. Al final de la Jornada, tots els participants i els cossos tècnics dels equips han rebut trofeus i obsequis en agraïment per haver col·laborat al fet que la segona jornada de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’ hagi estat un èxit en tots els aspectes.

El president de la Fundació de l’FCF, Pere Guardiola, ha valorat positivament la segona edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’: “Estem molt satisfets de com a transcorregut la Jornada. Igual que va succeir la temporada passada, ha estat un èxit. Hem de seguir treballant com fins ara perquè projectes tan interessants com aquest puguin seguir celebrant-se”. A més, Guardiola ha destacat que “l’esport és una eina d’integració molt potent, on tothom té cabuda. El més important és que tots els participants han gaudit de valent. Gràcies al FC Martinenc per cedir-nos les seves instal·lacions i a tothom qui ha fet possible aquesta segona edició”.

Per la seva banda, el president del FC Martinenc, Manuel Dengra, ha assegurat que “estem encantats d’aportar el nostre gra de sorra perquè es pugui tirar endavant un esdeveniment d’aquestes característiques. És important que entre tots sumem esforços per facilitar la pràctica esportiva a les persones que tenen algun tipus de discapacitat”. En aquest sentit, Dengra ha remarcat que “avui ha estat una gran festa del futbol inclusiu, s’ha viscut un ambient magnífic tant als terrenys de joc com a les graderies”.

Més de 550 esportistes han anat avui al Guinardó/ FOTO: FCF

Entre els clubs federats que han participat destaquen els conjunts inclusius del CE Europa-Acidh, la UD Cirera, el Club Atlètic Masnou, la Balàfia UE Inclusiu, el RCD Espanyol Special, la Insercor UE Cornellà, el CRE Once Barcelona, el CF Som*Riu, el CD Torre Baró, el Màgic Barcino, l’Ampans Balconada, el CFS Ciutat de Mataró, el Tastidis Sant Joan Despí UE, l’Adiam Racing Sedano, la UE Sant Andreu Special Teb, la UE Tona, l’At. C. Sant Pol, el CE Futbol Can Mir-Rubí, el FC Martinenc, el Jeroni de Moragas Olímpic Móra d’Ebre, el FS Castellar, l’Associació Darna, el CP Joves i El Llindar, entre molts d’altres.

D’altra banda, els àrbitres del CTA de l’FCF que han xiulat en aquesta segona edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’ han estat els següents: Alejandro Aguayo Prieto, Antonio Bravo Minero, Carlos Ferrero Mansilla, Raul García Pérez, Said Houms, Guillem Juangran Muela, Joan Llistar Perello i Bernat Pedrol Vozmediano. Quant al CTA de l’LCFS, els col·legiats que han participat en aquesta Jornada han estat: Ramon Gayet Mas, Lucas Antón Lorenzo, Jaume Pons García i Marc Romero Fernández.

Aquesta segona edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’ no hauria estat possible sense la participació de federacions esportives i entitats socials amb esportistes amb algun tipus de discapacitat com la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) i la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). També han col·laborat en l’esdeveniment el FC Martinenc i del districte d’Horta-Guinardó.