26 jornades com a líder solitari per a un desitjat ascens

A falta només de dues jornades per al final de la Fase regular del campionat, el CE Europa mostra uns números espectaculars com a líder en solitari durant 26 jornades, ja que les dues restants va compartir aquesta posició de luxe. I encara queda el més difícil

Gol clau d'Adnane en el minut 94 enfront del Sants // FOTO: CE Europa
Gol clau d’Adnane en el minut 94 enfront del Sants // FOTO: CE Europa

Els números que presenta el CE Europa d’Ignasi Senabre quedaran sempre per a la història de la 3RFEF5: haver estat únic líder durant 26 jornades de les 28 que s’han disputat és una marca molt difícil de repetir. A més, les dues restants també pot treure pit perquè va compartir aquesta primera plaça amb altres equips i van mostrar els mateixos punts.

A dues jornades per al final d’aquesta Fase regular de la competició, els escapulats caminen líders solitaris del grup V de la Tercera RFEF amb 57 punts, dos més que el seu immediat perseguidor la UE Sant Andreu i tots dos volen el mateix ascens directe.

UN ASCENS MOLT MERESCUT

Aquests punts són el resultat de 17 triomfs, 6 empats i 5 derrotes, 4 encaixades des de les jornades 19a a la 25a. Els graciens van arribar a mostrar 10 punts d’avantatge sobre els quadribarrats (jornada 14a), però, onze després, igualaven a punts (52) en la 25a. Increïble, però cert per a dos equips que tenen l’ascens molt merescut.

La veritat és que mantenir aquesta trajectòria durant tot el curs hauria d’acabar amb un premi majúscul mancant el desenllaç final de la temporada. Els de Senabre van abraçar el primer lloc de la classificació en la jornada 2 (al costat de Peralada) i la van compartir, com a segons, amb la UESA, en la 25 (19 de març 2023).

Exhibició de Sergi Pastells amb dos gols en La Ràpita // FOTO: CE Europa

Exhibició de Sergi Pastells amb dos gols en La Ràpita // FOTO: CE Europa

PRIMERS I NOMÉS PRIMERS

En el primer cap de setmana de Lliga (10 setembre 2022) ja van aparèixer com a primers encara que la Rapitenca els hi va superar per gol-average (van marcar 4 gols al Sants per 2 dels europeistes al Castelldefels). A partir d’aquí només sumar, sumar i sumar.

Precisament seria el Sants qui els superaria per primera vegada aquesta Lliga en el partit disputat la novena jornada, un llunyà 6 de novembre. Aquest únic KO els va mantenir en aquesta zona de privilegi encara que un parcial de 17 punts (Sant Andreu) per 10 (Europa) jornades 15 a 23– van igualar les dues trajectòries.

Quatre derrotes (entre 29 gener 2023 i 19 de març) han anivellat un final de curs més que interessant. I encara queda el millor: 2 partits, 6 punts, per a decidir si Europa o Sant Andreu ascendeixen a la Segona RFEF directament.