#1cat2: Gavà i Borges alcen el vol

Jornada d’empats i victòries a domicili que ens deixa un sol triomf local, el de la Montanyesa i a un Gavà i unes Borges Blanques cada vegada més a prop de la permanència

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Un solitari gol de Kyeremeh va donar el segon triomf consecutiu al Gavà // FOTO: Isaac Fandos

Jornada 22 clarament dominada pels equips visitants que han aconseguit 4 triomfs i d’empats, també 4 i on dos encontres sobresortien per damunt dels altres. Un duel directe per la permanència i un altre que enfrontava a un líder en hores baixes davant el “matagegants” del grup.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 22

En l’únic partit avançat a dissabte, el Municipal de Cambrils es vestia de gala per rebre al Gavà en un matx a vida o mort per continuar creient en la salvació. Els cambrilencs arribaven després de sumar 0 punts dels darrers 9 possibles. Tot el contrari que el seu rival que es presentava amb la moral alta i amb la intenció de sumar la seva segona victòria seguida. El Cambrils va sortir per totes i va monopolitzar la pilota en els primers compassos del partit però a poc a poc els gavanencs van equilibrar el matx.

Tot i que tots dos van gaudir d’ocasions per obrir el marcador, amb el 0-0 inicial es va arribar al descans. A la represa, el porter local Fuertes va salvar als seus, encara que poc va poder fer en el gol de Kyeremeh al minut 59. El gol va fer mal als homes d’Ahufinger que van veure com Joan Vázquez en tres ocasions va poder ampliar el resultat. Al tram final, els del Baix Camp van cercar l’empat a través del joc directe, tanmateix l’empat no va arribar. Amb aquest triomf els blaugrana s’apropen, i molt a l’objectiu de la salvació.

Segon triomf consecutiu, també per unes Borges que aconsegueix allunyar-se de la zona perillosa i agafar una mica d’oxigen. El Municipal d’Almacelles va presenciar un encontre amb una part per a cada equip. Durant els primers 45 minuts, l’EFAC va dominar matx controlant l’esfèric, fins i tot quan es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Brezmes al minut 18 en veure la vermella directa.

Per la seva banda, els homes de Cazorla van aprofitar l’única ocasió de la qual van gaudir durant la primera meitat per marcar el 0-1 amb un gol obra d’Aitor al 40. A la segona meitat, els borgencs van canviar el xip i van fer un pas endavant, fet que els va portar deixar l’encontre vist per sentència amb els gols de Ramón al 60 i Torné al 65. Al minut 76, les forces es van igualar en quedar-se els visitants amb un home menys per l’expulsió per doble amonestació d’Edu Vives. El gol de l’honor local el va transformar Joel Chiné al minut 86.

Es redueixen les distàncies

Això, pel que fa a per la part baixa de la classificació. Per contra, si mirem la zona noble de la taula, ens trobem a un líder Manresa que no acaba d’aixecar el cap en les últimes jornades i que ha vist reduïda la distància amb els seus perseguidors. Aquest cap de setmana, no li esperava un encontre fàcil, ja que s’enfrontava al Nou Congost a un Vilanova pletòric amb tres triomfs seguits a la seva esquena.

El matí no va començar gaire bé pels interessos locals. A la mitja hora van fallar un penal, esvaint l’oportunitat de posar-se per endavant i al minut 41 es van quedar amb 10 homes per l’expulsió de Manel Sala en veure la vermella directa. Els manresans van sobreposar-se a les adversitats i al minut 66 Noah va obrir el marcador. L’alegria no va durar gaire, donat que els visitants, tan sols van necessitar 12 minuts per establir, de nou, la igualada. Els de Peralta tornen a ensopegar i ja porten 4 partits sense vèncer.

La Montanyesava aprofitar l'ensopegada del líder i es col·loca a 3 punts // FOTO: Facebook CF Montañesa
La Montanyesa aprofita l’ensopegada del líder i es col·loca a 3 punts // FOTO: Facebook CF Montañesa

Una ensopegada que, aquesta vegada, sí que va saber aprofitar la Montanyesa. Una Monta que va patir i va haver de remuntar contra un Sant Ildefons que, tot i presentar-se a Nou Barris amb una dinàmica negativa de tres derrotes seguides, va plantar cara al segon classificat.

Una primera meitat on les ocasions van brillar per la seva absència va donar pas a una segona part amb un guió molt diferent. Els visitants van saltar a la gespa amb una marxa més i això es va traduir, ràpidament en el primer gol del matí obra de Cepeda al minut 50. Mulero, 6 minuts més tard va poder fer el segon i sentenciar el matx però el seu xut va sortir fóra per poc. Una errada que la final costaria molt cara. Bauli al minut 63 i Agus de cap en rematar un córner al 69 van capgirar el resultat. Importantíssima victòria dels homes de Dani Andreu que els permet tornar al camí del triomf i col·locar-se a 3 punts del líder.

Dos punts per sota de la Montanyesa i immers de ple en la lluita per l’ascens es troba un Viladecans que en aquesta jornada no va passar de l’empat a domicili davant el Júpiter. El matx es va posar ben aviat de cara pels locals quan Ferran Roca al minut 12 va transformar una pena màxima xiulada a favor dels gris-granes. El gol no va fer desesperar als visitants, els quals van saber reaccionar de la millor manera. Al minut 33 Marcé va aconseguir empatar el partit. Amb l’empat a 1 els jugadors van enfilar el camí cap als vestidors.

Als segons 45 minuts, els homes de Paje van gaudir de multitud d’ocasions per emportar-se els tres punts però la falta de punteria als darrers metres els hi van penalitzar. En els últims minuts, l’encontre va embogir amb uns viladecanencs assetjant l’àrea rival i els barcelonins intentant sorprendre a la contra. No obstant això, l’empat ja no es va moure.

Suma i segueix

Poques ensopegades més es poden permetre els equips de la zona noble si no volen veure’s superats per un conjunt com l’Igualada que segueix sumant de 3 en 3 i no para de créixer. En aquesta ocasió, els igualadins van viatjar fins a Balaguer per enfrontar-se davant del cuer. La gran diferència a nivell classificatori no es va notar damunt de la gespa i es va poder viure un encontre obert amb ocasions per part dels dos i on els porters i les defenses van impedir que el marcador s’obrís.

A la represa, uns primers 10 minuts fulgurants dels blaus van trencar el matx. Simón al 50 en aprofitar una deixada de Llobet va obrir la llauna. Precisament, Llobet als minuts 52 i 63 va signar un doblet i va donar el quart triomf consecutiu a uns anoiencs que se situen a 2 punts de la zona d’ascens.

Tercera victòria seguida d'un Andorra que presenta la seva candidatura a l'ascens // FOTO: @FCA_oficial
Tercera victòria seguida d’un Andorra que presenta la seva candidatura a l’ascens // FOTO: @FCA_oficial

Mateixa dinàmica porta un Andorra que no afluixa i apreta l’accelerador per arribar a dalt el més aviat possible. Una jornada més els tres punts van volar cap a Andorra, encara que aquesta vegada no va ser tan fàcil com podia semblar tenint en compte el rival.

Una Rapitenca enfonsada a la zona de descens, que arribava amb dues derrotes consecutives i que estrenava nou inquilí a la banqueta, Gregorio Ocaña “Yoyo”. En aquest cas, allò d'”entrenador nou, victòria segura” no es va complir per culpa del solitari gol de Moha que es va colar al fons de la xarxa després d’uns quants rebots. Era el minut 73 i amb més de 15 minuts per endavant, cap dels dos conjunts va poder tornar a perforar la porteria contrària. Tercer triomf seguit i novè partit sense perdre dels homes de Gabri que presenten la seva candidatura a l’ascens.

Empats lleidatans

Precisament, el darrer rival de la Rapitenca, el Tàrrega va jugar un dels derbis lleidatans davant un Mollerussa que ha anat perdent pistonada en les últimes jornades, fet que li va portar a perdre el liderat i les posicions d’ascens on estava fa uns mesos. Al Municipal Joan Capdevila, els visitants van mostrar-se superiors durant la primera meitat, dominant la pilota i arribant amb perill a la zona de rematada.

Tot i que els primers a avançar-se van ser els locals amb el gol de Jonathan al 18, els homes de Turull van saber encaixar bé el gol i no van tardar gaire a refer-se gràcies al gol de Pedrós al minut 33. Durant la segona meitat, els targarins van posar una marxa més i, encara que el matx es va equilibrar, l’empat a 1 no es va desfer. El derbi va finalitzar amb 21 efectius degut a l’expulsió del jugador del Mollerussa Leonel 89 per doble amonestació.

El Vista Alegre salva un punt després d'un amala segona meitat // FOTO: @udvistaalegre
El Vista Alegre salva un punt després d’una segona meitat dolenta // FOTO: @udvistaalegre

A uns quants quilòmetres d’allí, concretament a Can Vinader es va disputar, potser, el partit, a priori més igualat de la jornada. Un encontre entre dos conjunts, Vista Alegre i Lleida Esportiu B amb dues dinàmiques, gairebé idèntiques, els quals arribaven al matx després de dues victòries seguides i amb un mateix objectiu: consolidar-se a la zona mitja i poder respirar tranquils.

Els locals van colpejar primer al minut 31 gràcies al gol d’Adri López. Un gol que va neutralitzar Soldevila en una segona meitat bastant dolenta per part dels de Castelldefels i que, fins i tot els va poder passar una factura més alta. Al minut 66 el jugador suplent Angerri va haver d’abandonar la banqueta blava en veure la vermella directa.