#1cat2: El Viladecans es fa amb el liderat

El Viladecans es converteix en nou líder del grup 2 gràcies a la seva victòria i l’enèsima ensopegada d’un Manresa en crisi. Per sota, el somni de la salvació es va esvaint per un Balaguer que torna a perdre

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'enèsima ensopegada del Manresa el porta a cedir el liderat // FOTO: @FCA_oficial
L’Andorra es desfà d’un Manresa que cedeix el liderat // FOTO: @FCA_oficial

Sembla un altre tòpic del futbol però, és ben cert que les dinàmiques en aquest món són decisives. A falta de deu jornades pel final, molts conjunts es veuen immersos en dinàmiques tan positives com negatives que han canviat el signe de la seva sort.

En aquest grup 2 tenim molts exemples, potser els més clars són el Gavà per la zona d’abaix i el Manresa per la part noble de la taula.

Precisament, l’equip del Bages era un dels protagonistes de la gran cita de la jornada, la qual va tenir lloc dissabte a la tarda a Prada de Moles i que el va enfrontar a un Andorra immers en una gran dinàmica positiva d’11 partits sense conèixer la derrota. Els tricolors no van donar cap possibilitat a uns manresans que no es van trobar còmodes en cap moment. El gran inici dels locals, va culminar amb el primer de la tarda obra de Cervós al minut 24.

A la represa, dos gols més, un d’Ernest Forgas al 47 a passada de Keita i, un segon del mateix Keita, en finalitzar una gran jugada individua, van sentenciar el matx. Derrota que deixa molt tocat, al fins ara líder, que només ha sumat 5 dels darrers 15 punts i entra en “depressió”.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 25

Amb la derrota del Manresa molt present i amb l’objectiu de guanyar per pujar al capdamunt de la classificació va saltar a la gespa del Municipal el Viladecans. A priori, no se li presentava un partit gaire complicat davant un cuer que portava 4 encontres sense vèncer. Res més lluny de la realitat. Els balaguerins no s’ho van posar gens fàcil als de Paje que van veure com el seu porter Jaime es va erigir, en molts moments, en l’heroi del matx.

Una gran segona meitat dels viladecanencs i el solitari gol de Matallín al 53 van salvar els mobles i van permetre als locals assolir el liderat del grup 2 de #1cat2. Els visitants van acabar amb un home menys per l’expulsió de Rueda al 89 en veure la vermella directa.

L’ascens més a prop

A tres punts del nou líder trobem a una Montanyesa que aquest cap de setmana va jugar un dels derbis barcelonins davant el Júpiter. A Nou Barris, els locals els van veure obligats a remuntar un partit que se’ls va torçar al minut 39 quan Prat va transformar una pena màxima. Fins aquell moment, els grocs i negres s’havien mostrat ambiciosos, agressius i gaudint d’ocasions per obrir el marcador, encara que poc encertats de cara a porta. Amb aquest panorama i amb el 0-1 es va arribar al descans.

A la segona meitat, l’actitud dels homes d’Andreu no va variar i va tenir la seva recompensa al minut 58 amb l’empat aconseguit per Agus. Vint minuts més tard, Sergi amb un gran xut des de fora de l’àrea va culminar la remuntada.

L'Igualada torna al camí del triomf en véncer a la Rapitenca // FOTO: Facebook CF Igualada
L’Igualada torna al camí del triomf en véncer a la Rapitenca // FOTO: Facebook CF Igualada

Gran victòria, també per un Igualada que torna a apropar-se a la zona noble de taula i torna a la lluita per l’ascens. Els igualadins van rebre a una Rapitenca amb nou inquilí a la banqueta, Ferrán Simó fins ara entrenador del juvenil, després de la cessió d’Ocaña. En aquest cas, allò de “míster nou victòria segura” no es va complir.

Els locals van dominar des del minut 1 i no van tardar gaire a obrir la llauna amb el gol de Llobet al 18 en aprofitar el rebuig d’un penal fallat. A la segona meitat, Martí Just al 49 va marcar el segon i definiu gol. Amb aquest resultat, els rapitencs van apretar per retallar diferències però els blaus van saber aguantar i patir perquè els 3 punts es quedessin a Les Comes.

Perdent pistonada

A uns quants quilòmetres d’allí, concretament al Gardeny es va disputar el derbi entre el Lleida B i el Mollerussa. Un partit de necessitats per a tots dos conjunts. Els primers volien guanyar per allunyar-se definitivament de la zona perillosa de la taula mentre que els segons havien de sumar els 3 punts per no depenjar-se més de l’ascens. Els espectadors van haver d’esperar fins a la segona meitat per veure gols.

Els visitants van colpejar primer gràcies al gol de Tapies al minut 51. El filial, només va tardar 2 minuts a empatar el matx amb el gol de Pak. De nou, Tapies va posar per endavant als seus al minut 62 i Cosialls al 66 va establir les taules finals.

Triomf vital del Sani per continuar somiant amb la salvació // FOTO: @uesantildefons

Qui tampoc està per llençar coets és l’EFAC qui va protagonitzar una de les sorpreses de la jornada en caure derrotat al Municipal de Sant Ildefons i, pot haver dit adéu a les seves opcions d’ascens. Els locals van sortir per totes i en els primers minuts van crear cert perill a la porteria rival com per exemple el gran xut de Pulido al minut 14 que Chiné va haver de refusar.

Tanmateix, poc va poder fer el porter lleidatà en el gol de Gorrea al minut 29. Els visitants van apretar a la recerca de l’empat i abans del descans el van tenir, per partida doble, a les botes de Roger Canadell i Sasha. Als segons 45 minuts, els de Cornellà no volien més ensurts i Ao al 62 va matar l’encontre amb el seu gol.

Dinàmiques trencades

No menys sorpresa va ser la victòria del Cambrils Unió a l’Alumnes Obrers. Un triomf que trenca una dinàmica de 6 partits sense saber què era guanyar i que permet als homes d’Ahufinger continuar en la lluita per la salvació. Tot i el 0-2 final, el Vilanova no va ser un contrari fàcil i va competir fins al final en un matx molt disputat i intens i on els petits detalls i la sort van desequilibrar la balança.

La sort que en altres jornades no va estar del costat dels cambrilencs, en aquesta ocasió si ho va estar. Dos gols a la segona meitat, un de Chiribao al 54 i Adri Jiménez al 60 van tancar l’encontre.

Pitjor li van sortir les coses al Gavà, rival directe del Cambrils per la permanència. A la Bòbila, els gavanencs van tornar a veure com la falta d’encert de cara a barraca els va condemnar una setmana més. Els homes de Serrano van saltar a la gespa endolladíssims i conscients del que es jugaven. Moltes ocasions però poca eficàcia que van acabar pagant durant una segona meitat on el Tàrrega es va mostrar més profund i intens. Vargas al minut 61 i Jony al 80, quan els blaugrana buscaven la igualada amb insistència, van ser els artífexs de la victòria dels targarins. Passet enrere d’un Gavà que, tot i estar fora de la zona de descens no pot permetre’s ensopegar més.

La gran efectivitat de cara a porteria del Vista Alegre li dóna els tres punts // FOTO: @udvistaalegre

En el darrer partit de la jornada, les Borges no va poder allargar la seva ratxa de partits sense perdre i va caure a casa davant d’un Vista Alegre que sembla ja s’ha acomiadat de la zona de perill.

La poca eficàcia borgenca davant de la porteria rival, sobretot durant els primers 45 minuts, va fer estèril la possessió i el domini dels homes de Cazorla i els hi va acabar passant factura. La gran efectivitat dels d’Eloy Martínez, els quals en van materialitzar les dues arribades que van tenir va ser clau per decantar el matx. Manel al 41 i Adri López al 69 van ser els golejadors visitants. Aitor al minut 89 va anotar el gol local.