179 actes, 179 clubs, sota sospita

La recerca dels Mossos sobre les presumptes falsificacions d’actes o suplantacions de signatures mantenen un total de 179 clubs de futbol i futbol sala sota la lupa

ATENCIÓ als 179 clubs que els Mossos tenen sota la lupa de presumptes irregularitats, no vol dir que ho siguin, per descomptat // FOTO: F.C.

@ManuelSeguraM

Futbolcatalunya ha tingut accés a la relació de 179 clubs del futbol català que es troben sota la lupa de la recerca a càrrec dels Mossos per diferents irregularitats.

Les presumptes falsificacions d’actes o suplantacions de signatures que Oriol Camacho, l’encara secretari general, va reconèixer davant el Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, situen a Joan Soteras i la seva candidatura, amb el director José M. Calle, al disparador.

UNA GREU SOSPITA AMB BASE

Són 179 clubs repartits per les 14 delegacions federatives perquè no s’escapa ni una. Rècord per a la delegació de Girona del discutit Jordi Bonet (50), seguit per la Lleida del místic Josep María Espasa (26) i el Barcelonés amb el polivalent empleat, Alberto Prieto (16).

Presumptes irregularitats en els clubs de futbol i futbol sala les passades eleccions del 2023

Encara ressonen les declaracions fetes pel president del At. Banyoles, Josep Ignasi Estany, a ‘La Vanguardia’ o les de la presidenta del Riba-roja, Maria Rosa García Piñol després d’haver-los estat falsificada la signatura

ACTES I CLUBS IRREGULARS

La totalitat de les actes que han estudiat els Mossos superen, no obstant això, aquesta xifra de 179 i se situen en més de 250. Increïble número elevat a públic per part d’un notari de Sabadell (Simón Navarro) sense coneixement ni consentiment de clubs presumptament falsificades.

Miquel Àngel Esquerré Batalla, vocal i delegat del futbol sala a les Terres de l'Ebre, ja està als jutjats de Tortosa // FOTO: FCF
Miquel Àngel Esquerré Batalla, vocal i delegat del futbol sala a les Terres de l’Ebre, ja està als jutjats de Tortosa // FOTO: FCF

D’aquest total, prop de 80 actes de futbol i futbol sala no van arribar ni tan sols a repartir-se entre els clubs catalans per la seva negativa a evitar el frau que els proposava la trama. Però atenció perquè aquest grup, sota sospita, pot involucrar a directius actuals, delegats de la candidatura de Soteras i a alguns treballadors.

Segons fonts pròximes a la recerca, Mossos continuen centrats a donar amb tots els membres d’aquesta trama, d’una banda. Per un altre, volen saber els qui van lliurar aquestes actes al notari de Sabadell i posar nom i cognoms als responsables d’aquestes 14 delegacions que van enganyar els clubs.