Els clubs de la Copa Catalunya, a Vilassar de Mar

Representants dels sis clubs que participaran als partits de la Copa Catalunya Femenina i Amateur aquest cap de setmana a Vilassar de Mar s’han trobat i han valorat la competició

REPORTATGE FCF

El vocal Manel Vila (Folgueroles) i  Juan Manuel Julián (Suburense) / FOTOS: FCF
El vocal Manel Vila (Folgueroles) i Juan Manuel Julián (Suburense) / FOTOS: FCF

El Municipal Xevi Ramon de Vilassar de Mar ja  s’està preparant per acollir els partits de semifinals i final de la Copa Catalunya Femenina així com la final de la Copa Catalunya Amateur aquest cap de setmana.

Tots els clubs participants estan esperant amb il·lusió els partits dels cap de setmana, perquè els seus equips puguin fer-se, finalment, amb el títol més important de casa nostra: la Copa Catalunya.

Les primeres en trepitjar el terreny de joc seran les jugadores del Barça i del Sant Pere Pescador, a les 19 hores. “Des que vam començar el nou projecte, l’aposta pel futbol femení del club és molt forta. Esperem poder guanyar la Copa Catalunya, que seria l’aperitiu d’aquesta nova època”, ha explicat Joan Ramon Ramos, membre de la Comissió de Futbol Femení del FC Barcelona, que ha estat acompanyat per Xavier Rieiro, membre també de la Comissió.  El president del Sant Pere Pescador, Jaume Dalmau, per la seva banda, ha posat l’èmfasi en la “il·lusió” que els fa haver arribat a aquest punt de la competició. “Serà difícil, però farem tot el que es pugui”, ha afegit.

La següent semifinal la disputaran l’Espanyol i el Levante las Planas, a les 21 hores. La vicepresidenta del RCD Espanyol, Anna Maria Fusté, ha explicat que “el club està molt il·lusionat amb el partit”. L’Espanyol té en el seu palmarès cinc de les deu Copes Catalunya que s’han disputat fins ara (les altres cinc són de domini del Barça). Fusté creu que aquest “empat de títols” atorga un valor afegit a aquesta edició de la Copa.

Participants Copa Catalunya amateur i a Femenina 2015/ FOTOS: FCF
Participants Copa Catalunya amateur i a Femenina 2015/ FOTOS: FCF

El president del Levante las Planas, Òscar Rescalvo, té clar quins són els objectius del seu equip en aquesta semifinal. “La Copa Catalunya és una competició que ens agrada molt. Divendres amb l’Espanyol serà un partit complicat, ja que és un equip de Primera Divisió, però tenim moltes ganes d’enfrontar-lo i d’arribar a la final de la Copa Catalunya per primera vegada en la història del club”.

Els representants del Folgueroles i del Suburense, els finalistes de la Copa Catalunya Amateur, tampoc han faltat a la cita avui a Vilassar. Aquesta serà la segona edició d’aquesta competició, després que la FCF canviés l’estructura de la Copa Catalunya i la dividís en tres categories (Supercopa, Absoluta i Amateur).

Per ambdós clubs és una fita molt important haver arribat a la final. El Suburense ha aconseguit ascendir de categoria en les dues darreres temporades i guanyar la Copa Catalunya “seria la cirereta del pastís”, segons el seu president, Juan Manuel Julián. “La confiança que tinc en l’equip és cega. Sé que ho donaran tot durant els 90 minuts, com ho fan sempre”, ha afegit.

Des del club encara no ens ho creiem”, s’hi ha sumat Manel Vila, vocal de la Junta Directiva del Folgueroles. “L’any passat va ser la primera vegada a la història del club que vam aconseguir l’ascens de categoria. La primera i arribem a la final de la Copa!”, ha explicat demostrant els ànims que es viuen des del club d’Osona.