Xavier Sancliment vol fer ‘una obra d’enginyeria’ a Manlleu

Acaba d’aterrar encara que ja fa unsanys que està a la vida de la AEC Manlleu. Però tot canvia, ja que ara és el president i Xavier Sancliment té un projecte

Xavier Sancliment, nou president de l'AE Manlleu / FOTO: X.S.
Xavier Sancliment, nou president de l’AE Manlleu / FOTO: X.S.

Amb prou feines fa uns dies que va substituir a Pep Anglada al capdavant de la AEC Manlleu. Va ser l’única candidatura que es va atrevir a presentar-se i, evidentment, va sortir. El repte està assumit encara que costa saber les raons que, avui dia, porten a algú a asumir més responsabilitats que les personals o professionals.

“Algú havia de ser no?” s’autopregunta aquest enginyer que diàriament es reparteix entre Sabadell i Manlleu i que s’allunya bastant del personalisme, doncs preval “el grup, un grup de gent a la qual li agrada el futbol”. Les raons les explica ambtot luxe de detalls. “Ens ha pogut més el model de club, el model de gestió. Som optimistes i crec que tots tenim molt més a guanyar”, argumenta.

Sancliment i el seu grup surten per totes i “el fet que Manlleu sigui un club referencia, doncs és el club que marca la zona en la qual estem”. La rivalitat “sempre és bona” i els objectius “han de ser els més alts possibles. Cal tenir en compte els recursos que tenim”.

El nou mandatari osonenc ja estava en la junta d’Anglada pel que “no deixem de ser continuistes. Si les coses s’estaven fent bé, cal dir-ho i intentar afegir un plus majord’ambició. Som un club sa, humil, sanejat, però amb la nostra ambició”. I aquest desig passa per “jugar El campionat que ensmereixem. Portem dos anys durs en els quals hem patit i cal intentar lluitar molt i fort”.

El gran Mia Ordeig

Enginyer i psicòleg, entre diverses especialitats, Sancliment repeteix, em diverses ocasions, que el seu projecte està avalat per um grup i no para d’elogiar l’esforç d’un crack de l’esport català, Mia Ordeig. “És molt bon amic meu i de La nostra zona. Ha tingut molt a veure em El fet de que estiguem aquí i, encara que està implicat amb El Patí Vic, el seu assessorament és importantíssim. Té moltíssima experiència, és un home d’èlit i no vam poder dir que no”.

Dos noms propis més: Albert Fernández i Pep Anglada. “De l’entrenador nomes PUC dir coses bones, ja que va apostar pel Manlleu sense saber en quina categoria jugaríem i això DIU moltes coses d’ell. Té experiència i coneix molt als jugadors”, afegeix. Quant a l’expresident què puc dir? No se’n va perquè segueix amb El nostre futbol base i li estem molt agraïts”.

Em resum: “si som capaços de portar tot cap endavant, recollirem fruits. Cal seguir en la línia fantàstica que ens hem marcat”.