Xavi Tosas no tira la tovallola i anuncia la seva tornada

Qualsevol ho deixaria. Té 30 anys. Va caure un maleït desembre del 2010 i se li van trencar els creuats i li va afectar al turmell, però Xavi Tosas (Pla de Santa María, Tarragona) és molt diferent. Interessant llegir una mica la seva història

xavi-tosas-
Xavi Tosas, un exemple se superació // FOTO: Iris Solà

“M’ho estic pensant. Com a mínim vull provar com funciona el genoll. No sé si serà en l’equip del meu poble encara que algú (Valls) m’ha cridat i tinc clar que no pot ser al mateix ritme que abans”, afegeix qui ara depèn d’un treball més sòlid a Vila-rodona, el mític poble del gran Ramon María Calderé a qui “no tinc l’honor de conèixer. Sé qui és, és clar, però no el conec personalment”. Segur que el coneixerà molt ràpid perquè Calderé només hi ha un.

Però amb Xavi repassem la moviola i ens quedem al desembre del 2010. “Era el 3 de desembre, no m’oblidaré mai perquè era el meu sant. Fixa’t! Quin dia! Però vaig notar que era alguna cosa greu. Estava en l’Ascó ja que gairebé tots els que jugàvem en el Benavent vam marxar amb Ravnic i Andreu Subies a Tarragona. Per cert, el Benavent va ser sempre el millor”, prossegueix. Explica i no s’atura: “Em lesiono i, mentre em recupero i no em recupero, em comuniquen per Facebook que no compten amb mi. Per Facebook! Ja no estava Subies sinó un altre president, encara que a mi el que més em preocupava era recuperar-me”.

I es va recuperar, és clar que es va recuperar. I Xavi l’hi agraeix a “tot l’equip que dirigeix el doctor Cugat. Va ser dur ja que jo estudiava i només vivia del futbol, però vam sortir cap endavant. Em vaig pagar la meva carrera a Lleida, vaig poder compaginar les dues coses durant set anys i ara treballo en el que m’agrada”.

Xavi lamenta que “algunes directives només mirin per elles mateixes. Fixa’t en l’Ascó: porten a set nous i fan fora a altres set o vuit. És allò de dir que els jugadors passen i passen i només queden els mateixos directius de sempre, però això ja ha passat”. Ara el que explica Xavi Tosas és que ho vol tornar a intentar perquè “el cuc del futbol sempre el portes dins. Ja veurem com surt”.

Manuel Segura
msegura@futbolcatalunya.com