Xavi Pluvins comença el seu compte enrere

El migcampista barceloní Xavi Pluvins ha començat de la pitjor manera possible aquest curs 2022-2023 amb un trencament de lligament creuat i els dos meniscs. Començar i acomiadar temporada, però no hi ha qui li tregui la seva il·lusió per jugar

El migcampista barceloní Xavi Pluvins ha acomiadat la temporada 2022-2023 però tornarà amb més il·lusió // FOTO: FC Vilafranca
El migcampista barceloní Xavi Pluvins ha acomiadat la temporada 2022-2023 però tornarà amb més il·lusió // FOTO: FC Vilafranca

@ManuelSeguraM

Si les lesions és el pitjor que li pot ocórrer a qualsevol esportista, si arriba a principis de temporada sembla que pot ser més letal. Xavi Pluvins va sofrir la setmana passada un trencament de lligament creuat i dels dos meniscs que li aparta dels terrenys de joc encara que importa molt més pensar en una bona recuperació que en el temps.

“Va ocórrer en el minut 3 de partit contra la Damm, no hi havia ni tocat la pilota, va arribar un desmarcatge en ruptura i un defensa em va tallar la trajectòria”, comenta a Futbolcatalunya.

LA ‘RECEPTA’ DE PLUVINS

Ara necessita “baixar la inflamació, no perdre musculatura fins que m’operi –entre 3 o 5 setmanes- i, com tinc tocats també els meniscos, estar entre 6 o 9 mesos de baixa. No tinc pressa sinó que desitjo tornar bé”.

La part positiva, que sempre n’hi ha, ha estat “la trucada de excompanys com Padilla o Adri Diaz (Prat) que m’han recordat que també han passat per això i s’han recuperat bé”. Ara com ara, “em preocupa és aquest temps de baixa i dependent d’algú”.

Per cert, qualsevol interessat que vulgui seguir l’evolució de la seva lesió pot entrar a l’Instagram del futbolista @cruzadopasoapaso. Al costat del seu company fisioterapeuta Roger Andreu (també al FC  Barcelona) que li condueix en la seva recuperació, podem veure tots els detalls d’aquesta evolució.

Pluvins es recuperarà en el centre 'Logik Clínic' de Barcelona on també treballa com a fisioterapeuta // FOTO: X.P.
Pluvins es recuperarà en el centre ‘Logik Clínic’ de Barcelona on també treballa com a fisioterapeuta // FOTO: X.P.

El futbolista barceloní, que treballa com a fisioterapeuta a ‘Logik Clínic’, continua “intentant assimilar la situació i mirar cap al futur”. Sempre sap greu caure lesionat, però “la temporada passada va ser, crec, la millor que he pogut viure a nivell de números, de joc i de gols i enguany el club havia apostat fort per mi i ha passat el que ha passat”.

La il·lusió del seu Vilafranca és enorme, per això “em sap molt mal, ja que és una temporada il·lusionant després de sofrir molt l’any passat”.

PRIMER, ASSIMILAR

Per tot això, ara es tracta d’assimilar, reaccionar i recuperar-se. “He tractat a molts jugadors de creuats i sempre intento ajudar-los de moltes maneres, però quan et passa a tu… ara sóc dependent i estic de baixa a la feina…. no veig cap costat positiu, és molt dur”, afegeix.

Li reconforta rebre moltes trucades de suport “encara que, d’altra banda, m’agradaria retornar aquest afecte, però no puc fer res. Dies abans que em passés això, record, li vaig passar un planning de rehabilitació a Donpi (Cornellà), i l’endemà em va tocar a mi”.