Xavi Calm marxa del Cornellà cap a un gran repte… i sona molt fort Romo

MERCAT SEGONA B – El fins ara entrenador de la UE Cornellà, Xavi Calm, ha decidit no seguir a la banqueta verda. El seu destí serà a l’estranger. Com a possible substitut sona Guillermo Fernández Romo i podria ser anunciat a la tarda d’aquest dilluns 10 de juny

Xavi Calm fa història a Cornellà // FOTO: UE Cornellà
Xavi Calm no seguirà al capdavnt de l’equip verd // FOTO: UE Cornellà

Tothom que segueix als futbolistes i entrenadors del futbol català, haurà llegit aquests dies que en els comiats que fan, gairebé cap d’ells no se n’oblida de posar les paraules “nous reptes” en el seu missatge. Aquest vulgarisme cobra importància en el cas d’un tècnic de Segona B que no seguirà a la campanya 2019-2020. Xavi Calm diu adéu al Cornellà, com a conseqüència d’una gran oportunitat al seu camí.

Segons va anunciar aquest dilluns el club del Baix Llobregat mitjançant un comunicat oficial, Calm va arribar a un acord amb l’entitat verda per a rescindir el seu compromís, després de tres campanyes. Les dues primeres, com a segon de Jordi Roger. La que ara acaba, com a primer tècnic.

El subcampionat a la Copa RFEF i la quarta plaça al grup 3 de Segona B, que li va donar l’accés a la promoció d’ascens –va caure contra la Ponferradina- són la mostra de la feina realitzada per Xavi Calm en aquesta temporada 2018-2019. El de Castellar del Vallès també s’endú en les seves memòries verdes la Copa Catalunya Absoluta conquerida el 2018 i també el play-off jugat la temporada anterior contra l’Sporting B, en aquest cas com a segon entrenador.

AGRAÏMENT VERD

“La UE Cornellà vol mostrar públicament tot el seu agraïment cap a un gran professional que ha estat peça fonamental en els èxits més destacats del nostre club”, assenyala el comunicat difós per l’entitat del carrer Sorral del Riu. Ara, caldrà veure quin és el destí de Xavi Calm, després del missatge del mateix Cornellà revelant que va “al staff tècnic d’un club que milita en una de les millors lligues europees”.

Pel que fa al possible substitut de Calm al capdavant del Cornellà, ja comencen a sorgir els primers candidats. El millor colocat és Guillermo Fernández Romo, l’entrenador que ha dirigit a l’Ejea aquesta campanya. El madrileny, de 40 anys i extècnic de l’Olímpic de Xàtiva, Sabadell i Jumilla, entre altres equips, és un bon coneixedor del grup 3 de Segona B. A les pròximes hores en sortirem de dubtes.

Consulteu aquí la taula del Mercat dels equips catalans de Segona B