Xavi Bartolo se la juga a Badalona

El pitjor Nàstic dels últims 33 anys a Segona B necessita una victòria per trencar una dinàmica que l’ha portat a la zona de descens. El futur de Xavi Bartolo a la banqueta grana anirà condicionat pel que passi els propers partits

JORDI MESTRES @jordimestres7
Xavi Bartolo ha aconseguit dues victòries amb el Nàstic en 11 jornades // FOTO: Jordi Echevarria

La temporada del retorn del Nàstic al grup 3 de Segona B està sent de tot menys tranquila. Passat gairebé un terç de campionat, l’equip no funciona i només ha aconseguit dues victòries. 11 punts de 33 possibles que converteixen els grana en el quart pitjor del campionat. Com bé comentava Enric Pujol fa uns dies el Nàstic no estava en zona de descens a Tercera a la jornada 11 des de la temporada 1985/86. Aleshores acabaria perdent la categoria.

Això és el que es vol evitar després d’un descens prou traumàtic de Segona a Segona B. La cúpula grana ha reiterat la voluntat de fer un projecte entorn a la parella Parés-Bartolo, però els resultats manen i un dels majors pressupostos de Segona B no competeix bé a la categoria.

El Nàstic ha encaixat 18 gols en 11 jornades i només ha deixat la porteria a zero en un d’aquests partits. La fragilitat està desagnant a un equip amb bons números en atac, però gens sòlid en defensa.

Des de la dimissió de Vicente Moreno el 2016 hi ha hagut 8 canvis d’entrenador al Nou Estadi. Cap d’ells ha fet funcionar l’equip amb continuitat. Dues salvacions sobre la botzina i el descens de la temporada passada. Aquest any Josep Maria Andreu va voler fer un canvi de ruta. El president va donar la confiança en Sergi Parés a la direcció esportiva i Xavi Bartolo a la banqueta.

Pedro Martín és el màxim golejador del Nàstic // FOTO: Jordi Echevarria

La paraula ‘projecte’ va aparèixer diverses vegades en l’actualitat grana, però segons ha pogut saber FutbolCatalunya el club ja ha començat a contactar alguns entrenadors per si Xavi Bartolo és finalment destituït. Un d’ells, segons la companya de Mundo Deportivo Encarna Garcia, podria ser Curro Torres

Badalona: dejà vu de 2013

Si diumenge el Nàstic perd a Montigalà podrien precipitar-se els aconteixements. Els grana visiten Badalona a la jornada 12. Com aquell 2013 en que també s’enfrontaven als escapulats en la mateixa jornada i que va acabar amb derrota al camp del Centenari i destitució per a Santi Castillejo. El substituiria Vicente Moreno i aquella temporada acabaria amb la fatídica tarda de Llagostera. La següent, amb ascens a Segona Divisió.