Vot de censura contra Joan Soteras i la seva junta

L’exprecandidat a la presidència de la Federació Catalana de futbol, Ivan Carrillo, ha anunciat aquest dijous l’inici d’un Vot de Censura contra el màxim dirigent de la FCF, Joan Soteras, i la seva junta per “una gestió plena d’irregularitats i sospites”

El president del Gavà, Ivan Carrillo, ja ha rebut dues querelles de la FCF // FOTO: Futbolcatalunya
El president del Gavà, Ivan Carrillo, ja ha rebut dues querelles de la FCF // FOTO: Futbolcatalunya

Dos presidents de club, tres emissores de ràdio, una televisió i diversos mitjans digitals han acudit a l’anunci de Vot de Censura del president del Gavà, i excandidat a la presidència de la Federació Catalana de futbol, Ivan Carrillo.

Sis raons: “presumptes d’Andreu Subies, Josep Contreras, Albert Baza i Miquel Pardo-, per la imatge de l’escorcoll (per la Guàrdia Civil) de la Federació, per suplantació d’identitat en l’Assemblea de directius, per un tracte denigrant i antidemocràtic, per l’abús de quotes en el Portal del Federat i Mutualitat i per l’última denúncia (anònima) rebuda“.

Aquests sis arguments han portat a Carrillo a fer aquest pas que “es pot prolongar durant un mes o dos o més” davant aquests “presumptes delictes” –sempre “presumptes perquè ja porto dues querelles de la FCF“. La denúncia anònima que ha portat a una segona querella federativa ‘per injúries i calumnies’, presentada aquest demà de dijous, “pot posar”, segons el president del Gavà “en peu de guerra tota l’estructura federativa per una presumpta trama de treballs inexistents. La supèrbia és la que governa en aquesta Federació”.

SOSPITES

Durant 44 minuts, l’impulsor d’una moció en el 2003 contra Joan Gaspart i excandidat al carrer Sicília (2018), va afirmar tenir “la sospita que la defensa d’Andreu Subies la pagava el futbol català” i va posar un desencertat paral·lelisme que no val la pena reproduir, va admetre “haver enviat als 1.300 clubs de Catalunya” la documentació anònima que va lliurar als Mossos i a la mateixa FCF i fins i tot va sol·licitar que “em facin membre d’aquesta comissió compliance, que investiga a fons qui ha pogut filtrar documents de la seu federativa.

No anem contra l’FCF sinó contra les persones que la dirigeixen“, va declarar com a avantsala d’altres manifestacions en les quals va exculpar a Soteras perquè no era coneixedor de la trama (Subies-Contreras-Baza-Pardo) ni “d’aquests serveis de falses factures que es feien per import d’un milió o milió i mig d’euros”. En cap moment va arribar a citar un sol nom propi que no fossin els quatre ja referits o el del mateix Soteras.

A LA PRESÓ

El que sí que va apuntar és que “molt aviat” sortirà la resolució del cas suplantació de directius d’altres clubs i falsedat documental amb 34 directius implicats”. Segons Carrillo, escrit en un Resum lliurat als presents “quan la justícia actuï no quedarà una altra que impugnar acords com el Portal del Federat o els augments insòlits de les Quotes de la Mutualitat”. En resum: “aquest cas està en Fiscalia i més d’un anirà a la presó”

ENDAVANT AMB LES QUERELLES

Amb clars dubtes de com es distribueix els diners de la campanya ‘Orgullosa’, la interposició de querelles contra la seva persona no “m’espanten”, és més, “tapen les seves vergonyes amb querelles i la veritat és que cada directiu s’emporta 300 euros mensuals per reunió. No sé si les posen perquè la seva avarícia no té límit, ja que em demanen tots 10.000 euros com a indemnització”.

LA TRAMA DELS SIS EUROS

La denúncia del exaspirant a la cadira de la FCF li va portar a assegurar que “aquesta directiva té moltes coses a tapar. Vaig llegir això de la guerra, els morts etc...crec que a Soteras se li va escalfar la llengua i va fer referència a les moltes divergències i molta oposició que tenen dins”.

En qualsevol cas, “el futbol a Catalunya és caríssim. No sé per què no s’escriu que tenim el 16% de mutualistes d’Espanya però paguem el 27% o per què cadascun dels centres homologats on han de passar els nostres futbolistes les seves revisions, cada dos anys , han de pagar ‘la mordida‘, es diu ‘mordida‘, de 6 euros a la FCF. Després el president es posa un sou de 150.000 euros, més que el president de Catalunya o el President del Govern“.

Un detall més perquè Ivan Carrillo també va afegir, sense especificar, que “un dels vicepresidents actuals va comentar que aquests 6 euros era poc i haurien de pagar més per la ‘mordida’. I jo pregunto: a on van tots aquests diners?

La compareixença, que no roda de premsa, d’Ivan Carrillo es va dur a terme en un hotel del propi carrer Sicília, a només 50 metres de la Catalana. Molts estaven pendents de les seves paraules encara que, ara com ara, ningú ha obert la boca.