“Volem passar d’una gestió familiar a una gestió empresarial”

Txuma Peralta arriba a Terrassa amb un objectiu: arribar al futbol professional. “La Segona A és la que realment porta ingressos extra”, afirma el navarrès, que vol convertir el club en una empresa i “fer un projecte bonic per a la ciutat”

Txuma Peralta vol professionalitzar el Terrassa // FOTO: Futbolcatalunya.com

És natural de Pamplona i té 43 anys. El seu nom és Txuma Peralta i a falta de que el CSD doni el vist i plau a la compra de les accions, ja es pot dir que serà el substitut de Jesús Fernández, president del Terrassa des del 2009. El nouvingut no té pressa, però tampoc vol pausa. Desitja canviar moltes coses i espera el suport de la gent. De moment, el nou preu de 5 euros per entrada ha dotat l’Olímpic de millors aforaments. Peralta, però, sap que en el futbol “a vegades no depèn d’una bona gestió, sinó de la sort”.

Què li ha portat a Terrassa?

Un projecte que teníem en ment una sèrie de persones d’invertir en el món del futbol. Després d’estudiar les possibilitats que hi havia la del Terrassa és la que ens va convèncer més per la ciutat, per la institució, per l’estadi i per la gent. Aquí estem a veure si aconseguim fer un projecte bonic per a la ciutat.

Qui és Txuma Peralta?

Una persona molt normal. Dedicada al món de l’empresa des de fa molts anys en molts sectors. Conseller de companyies, empresari i cap visible d’un projecte d’inversió en futbol.

Una inversió sempre comporta un risc.

Conec perfectament el món del futbol i sé que la inversió aquí és un risc absolut. A vegades no depèn d’una bona gestió, sinó de la sort.

L’objectiu és pujar sí o sí?

Si bé no estava pensat pujar aquest any, intentarem jugar el play-off i aconseguir l’ascens. Encara queden 17 partits i som cinquens.

Això pot suposar una pressió afegida?

Espero que no. Els jugadors sempre surten al camp a jugar i guanyar i de pressió no en tenen cap.

Per a aconseguir aquest objectiu, es reforçaran?

Se n’han fet ja dues i crec que se’n faran unes altres dues. Segur.

Ha executat la compra de les accions de l’anterior president, Jesús Fernández?

Estan pendents d’aprovació per part del Consejo Superior de Deportes. L’acord amb ell està completament tancat.

Qüestió de dies?

Sí, sí. No hi haurà problema.

Txuma Peralta amb David Pirri minuts abans de l’inici del Terrassa-Europa de diumenge // FOTO: Futbolcatalunya.com

Quines diferències tindrà el Terrassa que vol construir respecte el que s’ha trobat?

A la gestió bastantes coses. Busquem un treball professional del personal i passar d’una gestió familiar a una gestió empresarial. Això suposa molts canvis.

El Terrassa serà un negoci?

Sí. El negoci ara no existeix i en un futur pot haver-hi si s’arriba al futbol professional. Ara més que un negoci és una inversió de cada dia. Una feina de professionalitzar el club i intentar portar-lo com abans millor al futbol professional.

Futbol professional és la Segona B o la Segona A?

La Segona A és la que realment porta ingressos extra. La Tercera i la Segona B costa diners el futbol i a partir de Segona A és a on les televisions aporten un plus que fa més fàcil la gestió.

Ve amb la voluntat d’estar molt de temps al Terrassa?

Vinc amb la idea d’arribar a l’objectiu com abans millor. Sense pressa, però sense pausa. Després el futbol sé que és cíclic i segons els resultats la ciutat i l’afició demandaran a on s’ha d’estar. No tinc pressa, no tinc cap afany de protagonisme aquí. Vull treballar per a que la ciutat de Terrassa tingui un equip a una divisió professional.

Anteriorment, havia estat vinculat en algun projecte similar?

Sí. He estat vinculat al futbol des de fa anys. Jugant amb veterans al futbol indoor i com a directiu d’Osasuna, un equip que ha estat molts anys a la Primera Divisió.