“Volem fer un equip potent i amb sensatesa”

Luis Pereira ja treballa en la confecció del nou equip del Lleida Esportiu 22-23. Després de quedar-se a les portes de l’ascens i de la no continuïtat de Gabri, el club blau anunciarà nou entrenador a finals de setmana i hi hauran 8-9 altes, 8-9 baixes i 5-6 renovacions

Luis Pereira ja coneix el significat de Lleida i del Lleida Esportiu // FOTO: Vicente Javaloyes
Luis Pereira ja coneix el significat de Lleida i de l’equip del Lleida Esportiu // FOTO: Vicente Javaloyes

Aquesta temporada ha estat una autèntica muntanya russa pel Lleida Esportiu. Canvi de propietat, molts problemes i playoff final. El gran nom propi ha estat Luis Pereira, que ha canviat el club de dalt a baix.

El gallec afirma que comença a treballa pel club a les set del matí i acaba a la nit. No té sou, però sí posa diners a un club que vol tornar a viure alegries. Fa una setmana, va estar a prop. “Vam estar a prop de pujar, és una pena”, afirma Pereira que va elogiar als seguidors a l’Instagram Live de FutbolCatalunya moltes vegades: “Tenim dèficit de diners, però superàvit a l’afició”.

UN EQUIP MOLT FORT

En referència a aquesta promoció, Pereira, com altres dirigents, no comparteix l’actual format: “Ens hagués agradat jugar el playoff al Camp d’Esports i solicitarem de cara a la temporada vinent tornar al format d’anada i tornada”. Per tant, “la Federació Espanyola ha de rectificar”. Però ja se sap… amb Rubiales això no s’estila.

Fent la vista enrere, Luis Pereira afirmava que la situació quan van arribar “era depriment” i va carregar contra els anteriors propietaris, els germans Esteve: “La denúncia per coacció dels anteriors propietaris és un gran error. Aquesta gent no frena ni amb la policía. Hi ha uns diners del club que ha anat a una societat de Lleida. No ens han deixat treballar. He vist contractes que la signatura no correspon al jugador”.

Desagradable escena entre Pereira i els Esteve
Desagradable escena entre Pereira i els Esteve

“ALGUNES QUERELLES DELS ESTEVE NO ESTAN NI AL CODI PENAL”

De fet, “algunes querelles que ens han interposat no están incloses ni al Codi Penal”. Respecte l’entrenador, Pereira es va mostrar decebut amb les formes de la sortida de Gabri: “Les circumstàncies que ha tingut Gabri no s’havien de jutjar, s’havien de comprendre. Volia formar un projecte amb ell i em va sorprendre la seva negativa. Li vaig dir que m’hagués agradat que m’ho digués abans”.

El gallec no es va assabentar per veu de l’entrenador de la seva decisió i això el va doldre. Ara, el gallec vol “entrenadors ambiciosos i compromesos”. La llista inicial era de tres, però ja hi ha un escollit. Previsiblement es presentarà el dijous “si tenim els documents llestos. Signarà sí o sí”. La única pista que va donar Pereira va ser que el nou tècnic no és català.

“NO COMPARTIREM ESTADI, QUE JO SÀPIGA”

El que sí és segur és que el primer amistós sembla que serà al Camp d’Esports contra el Zaragoza. Preguntat sobre el fet de compartir estadi que ha sortit els últims dies, Pereira va dir que “no compartirem estadi amb Andorra o Atlètic Lleida que jo sàpiga”. Cal recordar que l’estadi és municipal i el president blau reconeixia que ara mateix “tenim molt bona relació amb la Paeria Lleida”.

Un dels temes a abordar amb l’Ajuntament són les millores del camp: “El Camp d’Esports té 11 anys pendents de restauració”. La situació en aquest sentit és dramàtica, com també la del club quan va arribar Luis Pereira i el seu equip: “Vam agafar el Lleida Esportiu a 48 hores de desaparèixer”.

Joel Febas és el major referent ofensiu del Lleida E. // FOTO: @SalvarLleidaEsp
Joel Febas és el major referent ofensiu del Lleida E. // FOTO: @SalvarLleidaEsp

“ELS AGENTS DE JOEL FEBAS L’HAN OFERT A TOT ARREU”

Un altre dels temes que ocupa a Luis Pereira és el de la plantilla.”Farem les cores amb sensatesa i maduresa”, explicava el president, que també advertia que “els jugadors que volen renovar que no s’equivoquin”. Preguntat per Joel Febas, el màxim golejador de la temporada, Pereira va parlar clar: “Joel Febas se li va proposar un contracte per renovar a l’alça. Els seus agents l’han ofert a tot arreu. No forçaré a ningú a seguir”.

Febas és una de les perles del futbol base al que Luis Pereira vol donar molta importància: “Estem molt sensibilitzats amb la feina del futbol base. Tenim un projecte per l’estadi i per arreglar l’Annex. També els plànols de la nova Ciutat Esportiva i també escollit el lloc on es farà”.

“TORNAR A DIR-SE UE LLEIDA ÉS POSSIBLE”

I és que Pereira vol donar alegries a la massa social amb el seu equip i “anirem en el sentit de l’afició, perquè s’ho mereixen”. Una de les coses que més va engrescar als aficionats va ser la possibilitat de recuperar l’antic nom. Per acabar, el president va dir que “hem estudiat el tema de successió d’empresa i dir-se Unió Esportiva Lleida és possible”.