Visca la bogeria d’Ascó i Guineueta!

Ascó i Guineueta ja són equips de la 3a RFEF després d’imposar-se a les seves eliminatòries d’ascens a Mollerussa (2-0) i Tona (4-3), respectivament. Ni Champions ni Eurocopa, aquesta fase final val or

Doble festa a Ascó i a Nou Barris amb ascensos a la 3a RFEF per als tarragonins i la Guineueta // FOTO: E. Berzosa

Doble festa a Ascó i a Nou Barris amb ascensos a la 3a RFEF per als tarragonins i la Guineueta // FOTO: E. Berzosa

EDUARDO BERZOSA

Triomf gloriós, galàctic i reivindicatiu en aquesta fase final d’ascens a la 3a RFEF i ‘Visca la bogeria d’Ascó i Guineueta!. Beneït futbol ja que mai podran guanyar dos equips al mateix temps. Aquest diumenge 27 de juny serà inoblidable per a tots.

ASCÓ: GLORIA PER A ADRIÀ FERNÁNDEZ

L’exhibició d’Adrià Fernández Felis va ser espectacular i no sols pels seus dos gols claus sinó per l’esperit de líder que va demostrar en tot moment. Derrotar a un rival com el Mollerussa de Josep María Turull no és tasca senzilla.

Amb gairebé 1.000 persones al Municipal, la tàctica i l’estratègia es va imposar en el camp. Massa respecte entre els dos rivals, molta igualtat i un 0-0 a l’anada eren arguments de pes. Fins que l’estratègia (servei de cantonada) va servir al davanter ilerdenc per a rematar el regal del seu company Xavi Jaime (20′).

Dos gols de l'ilerdenc Adrià Fernández col·loquen a l'Ascó a la 3a RFEF // Captura FCF

Dos gols de l’ilerdenc Adrià Fernández col·loquen a l’Ascó a la 3a RFEF // Captura FCF

Aquest gol va tranquil·litzar els ànims tarragonins i va accelerar els ilerdencs a la segona meitat. No obstant això, Adri va tornar a espantar a Joan Marc (64′), Caños va treure sota pals altre xut de Marcel (77′) i va tornar a emergir Joel Marigot per a lliurar-li el regal del 2-0 (89′). Toc de mestre per a portar al seu equip a la 3a RFEF.

GUINEUETA: BOGERIA, BOGERIA, BOGERIA

7 minuts de bogeria absoluta, bestial, meravellosa i inoblidable situen la Guineueta a una 3a RFEF que veia impossible el miracle en el minut 60. Qualsevol hauria arribat enfonsat amb el 2-0 de l’anada, qualsevol hauria mort amb l’1-1 (60′), però la ‘Guine’ és diferent.

Godbless va acudir al rescat (47′) per a ficar la il·lusió que tornava a allunyar-se quan Gaitán (60′) va aconseguir l’1-1; aquesta lluita es va traduir en el 2-1 del nigerià (82′). Però calia sofrir, sofrir i sofrir.

José Centeno, president, i Luis Gallego, entrenador d'una Guineueta de 3a RFEF // FOTO: Eduardo Berzosa

José Centeno, president, i Luis Gallego, entrenador d’una Guineueta de 3a RFEF // FOTO: Eduardo Berzosa

Penal innocent per al Tona i Pol Vallés que no supera al porter Yan Carlos (86′). Hi havia vida i esperança i Eric Simó (92′) va brillar amb el 3-3 a l’eliminatòria i va caldre esperar fins al 94′, encara que el col·legiat ho va anotar al 89′. Servei de cantonada i Edu!!!!!! porta a la Guineueta a la 3a RFEF.

Alegria meravellosa per a un equip, una directiva i una afició molt necessitada, com tots, d’aquests gestos. I aplaudiment per al Tona de Ricard Farrés i companyia i, per descomptat, per al seu president Quim Carandell i la seva afició.