Vilanova i Santboià aguanten el ritme d’un sòlid Balaguer

Quatre partits i les coses ja comencen a aclarir-se. El Balaguer encara no coneix la derrota i tan sols s’ha deixat dos punts dels 12 possibles demostrant la seva solidesa. En el costat oposat trobem a un Morell cuer una setmana més

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Santboià celebra un dels seus tres gols contra el Vila-seca // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

El Balaguer vol demostrar que la seva bona temporada passada no va ser flor d’un dia i de moment les coses no li poden estar sortint millor. Líder en solitari del grup 2, només amb un empat i intractable a casa, aquesta jornada va rebre a un Rubí que també ha començat la temporada de manera excel·lent. Si és veritat que els balaguerins no van dominar l’encontre, si van poder obrir el marcador ben aviat, concretament al minut 17 mitjançant Bañuelos. Galcerán dos minuts després de la represa va ampliar el marcador fent el 2-0. Al 86 Morcego va donar emoció a l’encontre marcant el 2-1 però, tan sols un minut més tard Isaac va posar el 3-1 definitiu al lluminós del Municipal de Balaguer acabant amb les esperances de remuntada dels visitants.

El mateix resultat s’ha produït al Joan Baptista Milà entre Santboià i Vila-seca. Els locals van aconseguir una victòria balsàmica després de dos empats consecutius que els permet situar-se tercers a dos punts del líder. Va ser un encontre que els de Juan Camilo van començar a guanyar al minut 27 amb un gol d’Àlex Ruiz i no va ser ben fins ben entrada la segona meitat quan els de Sant Boi van sentenciar. Primer Aaron Bueno al 71 i més tard Buba al 76 van acabar de sentenciar el partit. Oscar Valerio al 83 va marcar el gol de l’honor pels de Tarragona. Els visitants amb aquesta derrota ocupen zona de descens.

Fins a la segona posició ha pujat el Vilanova de Pallarès que ha deixat molt enrera la derrota de la primera jornada i que una dinàmica molt positiva li ha permès estar al “podi” de la taula. Aquesta jornada, van rebre al filial del Reus i van haver de patir de valent per poder-se emportar els tres punts. Henarejos al minut 18 va obrir la llauna i, justament 18 minuts més tard, Marcel de penal va posar l’empat a 1 amb el que es va arribar al descans. Segona meitat molt moguda que va començar amb el gol de Giralte al 47 que va posar de nou per davant als vilanovins. Dos minuts més tard els locals es quedarien amb 10 homes per l’expulsió de Víctor Morillas per vermella directa. Els visitants no van desaprofitar l’avantatge i van aconseguir de nou empatar a través d’Edgar Doblas al 56. Finalment, Jusi al 58 va marcar el 3-2. El Reus Deportiu Cambrils haurà de lluitar molt per aconseguir el seu primer triomf i per no patir.

Primeres victòries

Dos equips han hagut d’esperar quatre jornades per saber el que és guanyar aquesta temporada. El primer a fer-ho va ser l’Igualada al camp de L’Aube dissabte a la tarda. No va ser un partit còmode pels igualadins donat les dimensions reduïdes del terreny de joc. Durant la primera meitat va ser un partit de molt de contacte i on els visitants no van tenir el control. Als segons 45 minuts el Jesús i Maria es va quedar amb un menys per l’expulsió, per vermella directa, d’Albert Torres al 55. Les expulsions no van quedar aquí, ja que a les banquetes  Edu Marín (Jesús i Maria) i Chus Milan (Igualada) també van veure vermella directa. Els de l’Anoia van aprofitar la superioritat numèrica i en 5 minuts van acabar amb les il·lusions locals. Primer Isidre i més tard Pau Vidal, després d’una recuperació al mig del camp, van posar el 0-2 al marcador.

Una imatge del derbi lleidatà de la jornada // FOTO: lleidaesportiu.cat

24 hores més tard el filial del Lleida també aconseguia el seu primer triomf de la temporada, també fora de casa i en un derbi regional contra l’Almacelles. El duel va ser un espectacle de gols, ocasions i futbol com reflecteix el 3-4 final. Les coses van començar de la millor manera pels locals quan Pol va fer l’1-0 al minut 3. L’alegria va durar poc, ja que Jordi Martínez va equilibrar el marcador al 10. Un doblet d’Hèctor Badia, al 13 i al 15, va tornar a posar per davant a l’EFAC. Els blaus no van abaixar els braços i abans del descans van aconseguir l’empat a 3 mitjançant Jordi Martínez amb doblet inclòs, i Joel Huertas després d’una centrada de Pau Garcia. Amb aquest empat es va arribar a la mitja part. A la represa Peco al 58 va marcar el definitiu 3-4 que feien volar els tres punts del Municipal d’Almacelles.

Un Morell en hores baixes

Qui no aixeca cap és el Morell d’Angoy. Quatre jornades i tan sols un punt és el bagatge aconseguir per l’equip tarragoní. Bagatge que el porta a la cua de la classificació una setmana més.

Aquest cap de setmana, rebien a casa al Viladecans en un partit on la victòria pels locals es feia imprescindible per començar a trencar la ratxa negativa d’aquest inici de temporada. Va ser un partit molt treballat per part dels visitants que no van tancar l’encontre fins a l’últim minut amb un gol de Roger. Abans, al minut 35, Eric Pérez va perforar la porteria morellenca posant per davant als de Raúl Paje que d’aquesta manera aconsegueixen el seu primer triomf a domicili. Molt hauran de canviar les coses per Angoy si vol tenir una temporada sense patiments.

El defensa Poche (21) intenta una rematada a la porteria de Crisos // FOTO: FutbolAlpicat

Tres partits més es van jugar durant aquesta jornada amb dos empats i una victòria local. El triomf se’l va emportar el Vista Alegre en vèncer a l’Alpicat per 2-0. Dues parts molt diferents pels visitants. A la primera meitat van patir de valent per les embranzides dels locals i van veure com Sani al minut 30 va posar per davant al conjunt d’Eloy Martínez. Guió totalment diferent durant els segons 45 minuts on es va veure a un Alpicat ofensiu, creant ocasions i buscant l’empat. L’expulsió d’Adri Pons al 88 per segona groga i el gol de Álvaro al 90 van acabar amb el somni de la remuntada dels del Baix Llobregat.

Els dos empats de la jornada es van viure a Terrassa i Cornellà. El San Cristóbal, en un gran partit, va empatar a 3 contra la Rapitenca. Les alternances al marcador van ser una constant fins al final del matx. Tot i el resultat final, al descans es va arribar amb un solitari gol aconseguit per Sergi José de penal i que va posar per davant al conjunt visitant. Els segons 45 minuts van estar plens d’emoció i de gols. Pablo Prieto al 55 va fer la igualada, no obstant un minut més tard Gabri va tornar a avançar als rapitencs. Albert al 60 va empatar de nou el partit, aquesta vegada de penal. Pocs minuts després, al 72, Sergi José a centrada de Xavi Marqués va fer el 2-3 que semblava definitiu però Albert al minut 89 va marcar el seu segon gol que suposa l’empat final.

En el matx que tancava la jornada, el Sant Ildefons empatava a 1 contra el Suburense. Partit amb incidències negatives per tots dos. Els sitgetans van perdre a Marce per lesió i els locals es van quedar amb 10 al minut 52 després que Casares veiés la segona groga. Pel que fa als gols, aquests van arribar de manera consecutiva, primer Víctor Garcia va avançar als de Cornellà al 55 i a la següent jugada, Marcos Garcia va igualar l’encontre.