Victòries clares de Catalunya sub 16 i sub 18

Les seleccions catalanes sub 16 i sub 18 s’han imposat a València per 2-0 i 3-1, respectivament, en el primer partit de classificació per al Campionat d’Espanya cadet i juvenil. Diumenge toca Múrcia

Catalunya-València sub 16, 2-0/ FOTO: FCF

El Municipal Joan Baptista Milà ha acollit aquest divendres plujós la doble cita que enfrontava Catalunya enfront de València i no ha pogut anar millor per a les seleccions que dirigeixen Jaume Joan Rius i Miguel Ángel Sempron, respectivament. Els cadets ho van fer per 2-0, gols de Marc Tenas (23 ‘) i Josep Jaume (71’) mentre que pels juvenils van anotar Miranda (16 ‘), Abel Ruiz (31’) i Izan Checa (41 ‘); el visitant Millán (51 ‘) va anotar el gol de l’honor.

SUB 16- CATALUNYA-VALÉNCIA 2-0

Els primers compassos del partit han estat marcats per la igualtat entre les dues Seleccions. Sota una intensa pluja, Catalunya s’ha trobat còmode esperant al darrere i sortint ràpid al contraatac, intentant sorprendre a la defensa valenciana.

Així ha arribat la primera aproximació perillosa dels de Jaume Joan Rius amb un potent xut d’Arnau Puigmal que el porter valencià ha pogut refusar. Tot seguit, Gerard Moya ha gaudit d’una gran ocasió de gol per inaugurar el marcador després d’una centrada lateral de Roberto Navarro, però novament el porter visitant ha salvat el seu equip (13’).

Amb el pas dels minuts, Catalunya ha fet un pas endavant per intentar avançar-se en el marcador. La sub 16 masculina ha aprofitat una pèrdua de València al mig del camp i, amb una ràpida transició, ha arribat a l’àrea rival, on el capità Marc Tenas ha marcat el 0-1 amb un potent xut creuat al segon pal (23’). A partir d’aquest moment, la Selecció Valenciana ha avançat línies, assumint riscos, per tal de buscar el gol de l’empat.

D’aquesta manera, Catalunya, aprofitant els espais lliures al darrere, ha gaudit d’una nova oportunitat per situar el 0-2 al lluminós, però Marc Tenas ha xutat desviat per sobre del travesser.

Al segon temps, la sub 16 ha sortit a l’atac intentant sentenciar el partit. Quan només s’havien disputat dos minuts, Gerard Moya, molt actiu durant tot el matx, s’ha desfet dels defenses per velocitat i ha estavellat el seu potent xut al pal esquerra (42’).

L’equip català, ben posicionat al terreny de joc, s’ha fet amb les regnes del partit amb un joc pràctic i efectiu. Per la seva banda, els valencians han gaudit de la possessió de la pilota però no han inquietat la porteria defensada per Arnau Tenas.

Catalunya ha disposat d’una nova ocasió de gol mitjançant una rematada de cap d’Alex Rico (52’). Els valencians, amb problemes per generar perill, han aprofitat les jugades a pilota aturada per aconseguir l’empat. El seu jugador més destacat, Kangin Lee, ha provat fortuna amb una falta llunyana (56’). Poc després, els visitants han tornat a disposar d’una excel·lent oportunitat per anotar l’1-1, però el porter català Arnau Tenas, molt segur sota pals, ha allunyat el perill amb els punys.

En un servei de córner, Josep Jaume ha saltat més que ningú per posar el 0-2 al marcador (71’). Amb dos gols d’avantatge, Catalunya ha jugat amb comoditat i intel·ligència els darrers minuts del partit, controlant la possessió de la pilota i sense concedir ocasions als valencians.

El següent partit que la Selecció Catalana sub 16 masculina disputarà en aquesta segona fase del Campionat d’Espanya serà diumenge a les 10.00 hores davant la Regió de Múrcia.

SUB 16- FITXA TÈCNICA:

VALENCIA, 0: Javier Cendon, Francisco J. Estació (Guillermo Lozano, 54’), David José Menargues, Alejandro Baena, Gastón Alonso (Iván Morante, 40’), Kangin Lee (Ferrán Giner, 63’), Pablo Guimerá, Javier López, Toni Herrero, Germán Valera (Iván Muñoz, 40’), Diego Collado.

CATALUNYA: 2:  Arnau Tenas, Martí Alba, Josep Jaume, Daniel Villahermosa (Sergio Paz, 78’), Gerard Moya Iván Ramos, 65’), Nicolás Melamed (Sergi Benítez, 65’), Roberto Navarro (Jaume Jardí, 76’), Arnau Puigmal, Marc Tenas, Adrián Cova, Alex Rico.

Gols: Marc Tenas (0-1, 23’), Josep Jaume (0-2, 71’).

TARGETES GROGUES: Josep Jaume (26’), Germán Valera (32’), Francisco J. Estació (41’).

ÁRBITRES: Miguel Ángel Moreno, Germán Carrasco (àrbitre assistent), Alexandre Justo (àrbitre assistent), Salvador Morros (4t àrbitre).

ESPECTADORS: 300 persones, aproximadament.
………………

SUB 18 CATALUNYA-VALÉNCIA 3-1

VALÈNCIA, 1: Marc Vicente, Gregorio Medina, Carlos Badal, Joan Salva, José Manuel López, Diego Lamadrid, Alejandro Millán, Vicente Esquerdo (Víctor Olmedo, 84’), Christian Albert (Carlos Moreno, 76’), Ferran Torres (Ivan Chapela, 46’), Sergio Lozano (Iván Martí, 46’).

CATALUNYA, 3: Adrián López, Víctor Gómez, Roman Tugarinov, Albert Alavedra, Juan Miranda, Pol Lozano (Ramon Rodríguez, 72’), Abel Ruiz (Enrique Ramírez, 68’), Sergio Gómez, Xavier Toldrà (Valery Fernández, 89’), Josep Calavera, Izan Checa (Iván Gil, 54’).

GOLS: Juan Miranda (0-1, 16’), Abel Ruiz (0-2, 31’), Izan Checa (0-3, 41’), Alejandro Millán (p. 1-3, 51’).

TARGETES GROGUES: Pol Lozano (24’), Sergio Lozano (42’), Alejandro Millán (43’), Sergio Gómez (65’), José Manuel López (87’).

ÀRBITRES: Víctor Manuel Sánchez, Oscar Cubero (Àrbitre Assistent), Alejandro Fernández (Àrbitre Assistent), Salvador Morros Monge (4t Àrbitre).

Victòria per 3-1 davant València / FOTO: FCF

Catalunya ha sortit a buscar el partit des del primer moment i ha posat més intensitat que València. Tanmateix, la primera ocasió clara ha estat dels valencians amb un fort xut des de fora l’àrea que el porter Adrián López ha desviat a córner traient una gran mà. Amb aquest ensurt inicial, la sub 18 ha posat una marxa més i, al minut 16, Juan Miranda ha obert el marcador amb un potent xut des de l’interior de l’àrea petita que el porter valencià ha arribat a tocar (0-1). Seguint amb aquesta dinàmica, Abel Ruiz ha rebut una bona passada entre la línia defensiva, quedant-se tot sol, i ha superat el porter amb un xut creuat (0-2).

Poc abans del segon gol de Catalunya, Adrián López ha realitzat una gran aturada en una falta a la frontal de l’àrea executada per Sergio Lozano. Aquesta ha estat la segona i última ocasió clara de València durant el primer temps, mentre que la Catalana ha gaudit de diverses aproximacions per ampliar l’avantatge. A quatre minuts per arribar al descans, Víctor Gómez ha realitzat una gran passada des de la banda dreta que ha deixat en safata el tercer gol a Izan Checa, que només ha hagut d’estirar la cama per marcar (0-3).

A la represa, València ha elevat la pressió i ha controlat una mica més el joc. Al minut 51, Alejandro Millán ha retallat distàncies marcant de penal l’1-3. Els catalans, dirigits per Miguel Ángel Sampron, han tingut més dificultats per acostar-se a la porteria rival i generar bones ocasions. En canvi, València ha tingut la possessió de la pilota i ha provat d’inquietar la porteria d’Adrián López amb xuts llunyans. Catalunya ha creat perill en accions a pilota parada, però ha faltat encert en la rematada final.

Amb un resultat molt favorable, Catalunya ha baixat la intensitat a la segona part i la valenciana ho ha intentat aprofitar per crear jugades de combinació i arribar, així, a la porteria catalana. La bona defensa de la sub 18, però, ha impedit que el marcador es tornés a moure, tot i que València encara ha disposat d’un últim xut per marcar el segon.
Amb aquesta victòria, la Selecció Catalana sub 18 masculina jugarà el següent partit de la segona fase del Campionat d’Espanya el proper diumenge a les 12.00 hores davant la Regió de Múrcia.