Victòria de la UE Valls per continuar somiant

Jornada golejadora al grup 2 de Primera Catalana on el Valls venç i es resisteix a deixar la categoria i el San Cristóbal es mostra com un líder cada cop més sòlid

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Triomf vital per a un Valls que continua creient en la salvació // FOTO: eltravesser.cat

Gols i molts s’han marcat en aquesta jornada on a alguns equips els hi comença a tremolar el pols, es comencen a desinflar i als quals, aquest tram final se’ls hi farà molt llarg.

Una jornada també amb algunes sorpreses com la que va protagonitzar un Valls que segueix lluitant per la permanència.

RESULTATS JORNADA 28 i CLASSIFICACIÓ

Precisament, el somni d’aquesta permanència continua intacta i, més encara, després de la seva victòria al Vilar contra el Viladecans. Tot i que els visitants van gaudir de bones aproximacions, tant a la primera com a la segona part, es van trobar amb uns locals molt ben posicionats i amb les idees clares, fet que els va dificultar el camí del gol. Uns gols que es van fer esperar i no va ser fins al minut 55 quan Francesc Xavier de jugada assajada a la sortida d’un córner va posar l’1-0 al marcador.

El segon també va ser ora de Francesc Xavier. Aquesta vegada el vallenc va culminar una gran contra al minut 78. A les acaballes del partit, el viladecanenc Erik va enfilar el camí dels vestidors en veure la segona groga al minut 85 i al 92 Ferri va marcar el 2-1 definitiu. Un triomf que fa escalar una posició als vallencs.

La permanència s’esvaeix

Una posició que li pren a una Unificació Bellvitge qui acumula la seva sisena jornada sense guanyar i que l’allunya de l’objectiu de la salvació. Aquest cap de setmana, els de Morales van viatjar fins a Lleida per enfrontar-se contra el filial blau. Els locals, no van tardar gaire a avançar-se mitjançant Gómez al minut 3. L’alegria lleidatana no va durar molt, ja que Sergi al 43 i Robert al 53 van capgirar el marcador.

De nou Gómez, aquesta vegada des dels onze metres, va tornar a establir les taules al marcador mentre que Sanjo al 79 va fer pujar el 2-3. En uns darrers minuts bojos, Pau García, Eloi i Peco van signar la remuntada dels de Mariani que es fan amb el triomf després de dues derrotes.

A uns quants kilòmetres d’allí, concretament a Tortosa es va jugar un duel directe en la lluita per la permanència. El Tortosa, cuer del grup i el Vila-seca, equip que marca el descens, es veien les cares amb la necessitat de sumar els tres punts per continuar tenint esperances de seguir una temporada més a Primera Catalana. Un matx que va acabar amb el 0-0 inicial i que reflecteix a la perfecció la por per part dels dos conjunts a cometre errors que puguin costar una derrota.

El matx tampoc va estar exempt de tensió, fet que va provocar les expulsions d’Edgar en veure la segona groga al minut 84 per part dels locals i dels visitants Figuerola, també per doble amonestació al 52 i de Benito al 84 en veure la vermella. Repartiment de punts que de poc serveix a cap dels dos.

Solidesa al liderat

La gran defensa del Sancri no va donar opcions als davanters alpicatins // FOTO: Twitter Futbol Alpicat

I, de la zona baixa de la taula marxem al capdamunt de la classificació on el líder va tornar a demostrar la seva solidesa, aquesta vegada, a domicili contra l’Alpicat. El San Cristóbal va sortir molt fort i al cap de 5 minuts, Edu García, totalment sol a l’àrea petita, va rematar al fons de la xarxa un córner.

Tot i que els lleidatans van cercar l’empat amb insistència, la gran defensa parroquiana no va concedir ocasions de perill al seu rival. Amb el 0-1 al marcador es va arribar al descans. A la represa, Marc al minut 51 va ampliar diferències i Ruy Gama de penal al minut 73 va sentenciar l’encontre. El gol de l’honor dels alpicatins va ser obra de Vendrell de cap a les acaballes. En el temps afegit, Adri va evitar el 2-3 després d’un xut de Lucas.

Si el líder mostra una gran solidesa, el seu més immediat perseguidor, el Martinenc, no es queda enrere. En una jornada on tenia un desplaçament complicat a Andorra va posar-se l’uniforme de treball i va sumar una important victòria. En un matx molt igualat i on les defenses van dominar i les ocasions van escassejar, els diables vermells van saber treure un gran rendiment a les poques aproximacions que van tenir.

Al minut 50, una bona jugada de Miki Poveda per banda la va aprofitar Rovira en engaltar un potent xut des de la frontal de l’àrea que va entrar per la base del pal. Un gol que significava tres punts més en la lluita per pujar a Tercera. Per contra, els tricolors porten 5 jornades sense guanyar i la permanència matemàtica se’ls hi resisteix.

Bogeria

Uns quants gols més que al Principat van poder presenciar els espectadors que es van apropar a La Devesa on el seu equip va imposar-se per 5 gols a 4 a l’EFAC. La tarda va començar molt bé pels locals, els quals van obrir la llauna al minut 34 amb un gol de Víctor. Tres minuts més tard, Juclà de penal va empatar i Jordi Martí al 47 després d’un malentès de la defensa rapitenca va remuntar pels visitants. Víctor va aconseguir al minut 63 el 2-2 i al minut 70, quan l’equip ja jugava amb 10 per l’expulsió de Raül per doble amonestació, el 3-2 i el seu particular hat-trick. Joel Chiné d’un gran llançament de falta va igualar de nou el matx al minut 77 però Sabaté i Reverte van materialitzar els gols del triomf pels del Montsià. L’últim gol del matí el va marcar Jordi Martí fent pujar el definitiu 5-4.

Golejada del Sant Ildefons per retrobar-se amb la victòria // FOTO: Twitter UE Sant Ildefons

No menys boig va ser l’encontre que van disputar Sant Ildefons i Sants a Cornellà i que va finalitzar amb la victòria local. Un matx amb una part per a cada conjunt. La primera, controlada i dominada pels barcelonins, els quals es van avançar amb el gol de Borrull qui va guanyar l’u contra u davant el porter rival. Era el minut 37 i el marcador ja no es mouria fins als segons 45 minuts.

Una segona part amb un guió molt diferent on els cornellanencs van sortir molt més endollats i això es va notar. Yeray i Iván es van convertir en els protagonistes locals. En tres minuts, al 69 i al 72 van capgirar el resultat. Un empat que es va encarregar de desfer Sumarroca al minut 77. Tanmateix, els homes de Javi Gómez no van desesperar i novament, Iván i Yeray van salvar als seus amb dos gols més. 4-2 final que trenca amb una ratxa de 4 jornades sense guanyar dels del Baix Llobregat.

Dinàmiques positives

Dinàmica completament oposada viu un Vista Alegre que continua sumant punts en la seva lluita per mantenir-se lluny de la zona de descens que, ara per ara marca, com hem vist abans, el Vila-seca. La seva víctima aquesta jornada va ser les Borges Blanques que es plantava a Can Vinader amb la intenció de refer-se de la seva darrera derrota. Un solitari gol de Canelada al minut 25 va ser suficient perquè els tres punts es quedessin a casa. Tercera jornada seguida sense perdre pels homes d’Eloy Martinez que apropa, cada cop més, la permanència fins a Castelldefels.

En el darrer partit de la jornada, un altre equip immers en una gran ratxa com és el Balaguer es va desfer sense gaires problemes d’un Igualada que s’ha desinflat en aquestes últimes setmanes. Genís Soldevila va fer pujar l’1-0 al lluminós del Municipal de Balaguer al minut 36. Al començament de la segona meitat, en Pau Solanes en pròpia porta, va permetre igualar el matx als visitants. Un empat que es va encarregar de trencar Putxi al minut 74 quan va afusellar la porteria igualadina. Triomf que suposa la tercera victòria seguida per uns balaguerins que tenen a tocar la salvació.