Victòria de ‘cinc punts’ del Peralada

El triomf del Peralada unit a l’empat de l’Olot a casa seva li dóna als d’Arnau Sala una renda de ‘cinc’ aquest cap de setmana. D’altra banda, Terrasa s’acosta a la promoció i l’Europa guanya a la Verneda

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Pablo Carbonell, golejador aquest diumenge davant la Monta / CF PERALADA

Jornada important a la Tercera Divisió on dos equips del playoff no poden guanyar. El primer, el líder, que veia com la Pobla li generava diversos problemes, inclús un penal sobre Ivan Vidal reclamat pels visitants al minut 90 de partit. Els de la Garrotxa veien com se’ls anul·lava un gol per fora de joc a la mitja hora de joc. L’empat, no és suficient per a una Pobla que es troba a vuit punts del playoff.

Peralada i Ascó guanyen i això provoca que el Peralada se situï a 4 punts del líder, mentre que l’Ascó puja a la tercera plaça de Tercera Divisió. El Peralada posava la directa amb un gol de Boniquet als primers compassos del partit, i la sentència arribava al tram final, amb un gol de Pablo Carbonell (81). La Montañesa baixa a la dotzena posició després de perdre per segona jornada consecutiva.

L’Ascó escala a la tercera posició aprofitant la derrota inesperada del VIlafranca davant del Cerdanyola del Vallès. Els ebrencs s’avançaven en els primers minuts de partit amb el gol d’Andreu Guiu (5) i Artur, abans del descans, sentenciava amb el segon gol davant d’un Vilassar de Mar que torna a aproximar-se al descens. El Vilafranca perdia a casa davant d’un Cerdanyola que contrarestava el gol inicial dels penedesencs. Després de l’empat a 1 al descans, a la represa el Cerdanyola s’avançava (1-2) i un gol d’Aday situava el 2-2 al tram final. Després d’un gol anul·lat a Triguero per fora de joc, el Cerdanyola s’emportava al minut 93 en una sacada de banda.

El Terrassa i Sant Andreu segueixen lluitant per la quarta plaça, i aquesta jornada acaben a tres i cinc punts respectivament. Els egarencs guanyaven al difícil camp de la UE La Jonquera. Una bona arrencada a la segona part, amb el gol olímpic de Raul (47) acabaria decantant el partit. Per la seva banda, el Sant Andreu, tallava una bona dinàmica de les tres darreres jornades de lliga del Sabadell B i sumava els 3 punts (1-2). Els gols d’Arjona (56) i Gassama (65) donaven un avantatge de dos gols. Pereira, pels locals, al minut 89, deixaven l’1-2 final.

Jornada amb pocs gols. Dotze dels vint equips s’han quedat sense marcar aquesta jornada. Un dels partits sense gols s’ha vist al municipal de Palamós, on el degà empatava davant del Granollers (0-0), dos equips que acaben aquesta jornada en vuitena i novena posició.

TRIOMFS A LA ZONA BAIXA

En la zona de lluita per la permanència, victòries de l’Europa, Cerdanyola del Vallès i Castelldefels i empat del Manlleu. La UE Castelldefels aconsegueix una victòria per l’esperança després de guanyar -en l’únic partit de dissabte- a Les Grasses. Un gol d’Òscar Garcia passada la mitja hora de partit feia el gol de la victòria que els donaria tres punts per posar-se amb 24 punts.

Aplaudiments dels jugadors de l'Europa a la seva afició a La Verneda/ FOTO: JORDI MESTRES
Aplaudiments dels jugadors de l’Europa a la seva afició a La Verneda/ FOTO: JORDI MESTRES

Pas enrere del Júpiter en el clàssic barceloní davant d’una Europa que aconsegueix arribar als 30 punts i situar-se dos partits per sobre del descens. El derbi començava mogut, amb gol de l’Europa després que Civil rematés a gol una centrada d’una falta. Amb el gol, i un gran ambient a La Verneda, l’Europa agafava volada i augmentava les distàncies al minut 20 en un gol en pròpia però a la segona part el Júpiter retallava distàncies, per deixar l’1-2.

Un dels empats de la jornada es vivia al municipal d’Esports del Manlleu. Empat sense gols davant del Figueres, un empat pels locals que tot i ser insuficient, els serveix per puntuar a casa per novena vegada consecutiva i els manté un punt per sobre del descens.