Víctor Martínez: “No s’entén una festa com el play-off sense afició”

Aquest proper gener (2021) complirà el seu primer mandat com a president del CE Europa encara que Víctor Martínez vol tancar-ho a Segona B. Llàstima que l’afició no ho pugui veure en directe

@ManuelSeguraM
Víctor Martínez, Europa
Víctor Martínez, president CE Europa/FOTO: àngel Garreta

Es comença a veure la llum?

Sí, en el sentit que jugarem el play-off si les autoritats sanitàries ho permeten. Aquest pròxim dia 8 començarem a entrenar.

Vostès estan en una instal·lació municipal. És a dir, el manteniment i la posada a punt és a càrrec de la Sra. Colau i l’Ajuntament?

Nosaltres som els gestors de la instal·lació i l’Ajuntament és el propietari. Quant a la instal·lació ho fem amb personal propi del club des de sempre.

Signaran jugar, clar?

Assegurat. No hem enviat la sol·licitud encara però ho farem.

El protocol per a aquest play-off de Tercera sembla redactat perquè no es jugui, eh. 

Bé, a més, nosaltres hem redactat un protocol propi seguint les instruccions generals del CSD i la RFEF.

“Nostra afició ens dóna una motivació extra”

Perquè sortirà un llibre de cent pàgines!

És un bon tom, sí, hi ha una sèrie d’indicacions. Algunes coses les penjarem en cartells i després està el nostre protocol que enviarem per fitxer electrònic als jugadors.

Per quant els surt la ‘broma’ del play-off Rubiales?

Encara no hem vist el final de ‘la broma’. En principi vam acudir a una empresa externa per a desinfecció de vestuaris i instal·lació, també hem revisat l’assumpte de la legionel·la –dos mesos sense obrir una aixeta-, a més de gastar en EPIS, mascaretes, gels, guants.. i això que després caldrà desinfectar diàriament. No ho hem quantificat però és una cosa imprevista i, a més, no hi ha ingressos encara que també s’han rebut les subvencions de la RFEF.

Parlem de 100.000 euros o molt menys?

No, no exagerem. Seria una cosa desorbitada ni encara que haguéssim d’assumir els tres controls. Impossible.

No val la pena dir-li al president de la RFEF, aquí es queda!

Podria ser, encara que comencem la temporada amb l’aspiració de fer play-off i estàs tota la temporada amb aquesta il·lusió. Ara, aquesta il·lusió és màxima per a tots encara que no pugui presenciar-ho l’afició i no s’entén una festa com el play-off sense afició. I menys sense la nostra afició que durant tota la temporada ens dóna una motivació extra.

Hi ha qui diu que amb el que s’han estalviat vostès per la nòmina de futbolistes des del març tampoc es poden queixar.

Hem fet un ERTO i ens hem estalviat diners per la Seguretat Social i hem estalviat, és cert. Ja tenim gent que ha començat a treballar en oficines i ara arriben els operaris i els futbolistes. Per a alguns no ha estat la salvació perquè molts tenen dos treballs. El club ja ha parlat amb l’equip i ens posarem d’acord.

“El soci s’ha de fer càrrec de les necessitats del club”

Pensar a cobrar una prima per ascens són mals pensaments?

Això està pactat des de principis de temporada. La prima pel play-off la cobraran, han de cobrar-la.

Victor Martínez, Europa, Juano Isern
Amb l’expresident Juanjo Isern/FOTO: FCF

Retornarà quotes l’Europa als seus socis? Ja han estudiat mesures per a la pròxima?

Ho hem parlat diverses vegades encara que no ens podem permetre retornar quotes. Hem deixat de cobrar des d’Abril, lògicament, perquè no hem donat servei però el soci s’ha de fer una mica càrrec de les necessitats del club i no hauria de reclamar la quantitat proporcional que li pugui correspondre del carnet de soci. Una altra cosa són els abonats de cara a la propera temporada perquè, en principi, són aficionats només interessats a veure els partits i, si no hi ha partits (a porta tancada), els abonaments no es podran fer.

Perdó, nota aclaridora. Es paga per quota de soci i/o abonament?

Es paga per soci (dret a veure partits i drets polítics com a vot) o per abonament (només veure partits).

Millor Terrassa que Sant Andreu? No sé què dir

Anualitats o mensualitats?

Anualitats. Crec que sentimentalment el soci no ho demanarà però, segons tinc entès, a més, el soci, com a propietari del club, tampoc té dret legalment a aquesta devolució.

Toca Terrassa. T-E 2-1 i Europa 2-2 Terrassa, qualsevol s’atreveix a pronosticar…bé, ara com ara si el recurs del Sant Andreu no prospera. 

Europa, Victor Martínez
Un dels millors futbol base de Catalunya/ FOTO: àngel Garreta

Ara com ara, sí, toca el Terrassa. Ara li queda al Sant Andreu el TAC, ja veurem.

Millor Terrassa que el veí?

No sé què dir. A hores d’ara, el que sigui, no m’atreveixo, està tot igualat.

S’imagina una Tercera amb dos grups d’11?

Me la imagino però no sé com es pot fer. Quan s’acabi la fase regular, què es farà? No se sap. No es pot fer una Lliga de 21 equips perquè el temps està limitat; oficialment ningú ha dit res encara que surten propostes diàriament.

“El nostre club viu bàsicament del futbol base”

Després de tota aquesta moguda que hem tingut del futbol formatiu, creu que el futbol base és un negoci o un final/futur esportiu?

És una piràmide esportiva però no deixa de ser un negoci perquè el nostre club viu bàsicament del futbol base. Qui digui el contrari…no hi ha una fàbrica de fer diners. El que es guanya, es reparteix en el club.

Només una pregunta electoral perquè David Prats ja anuncia les seves intencions per a gener del 2021. Creu que hi ha raons objectives per a un relleu després del caos que va heretar?

No ho hem fet malament ni esportiva (està a la vista) ni econòmicament encara que hi ha àrees en les quals hi ha marge de millora com en tot.