Vells projectes, nou web… Sempre #futbolcat

L'evolució de FutbolCatalunya als darrers 19 anys
La nova imatge de FutbolCatalunya, amb les seves antigues capçaleres

FutbolCatalunya.com estrena terreny de joc. El que esteu veient és la renovació del nostre web, amb ganes de millorar i d’oferir-vos les millors opcions per estar al dia de totes les notícies i informacions del futbol que ens apassiona. Esperem que us agradi

Canviar per millorar. Amb aquest objectiu, FutbolCatalunya.com afronta una nova temporada, la 2020-2021, en què hem decidit donar un pas endavant. Aquests dies podeu veure novetats en el nostre web, amb un rentat de cara que afecta a les seccions habituals i a d’altres que anirem incorporant perquè trobeu tot allò que busqueu relacionat amb el futbol català.

Però per saber on som, hem d’analitzar d’on venim. FutbolCatalunya.com complirà, al 2021, 20 anys amb aquesta denominació a la xarxa. Va ser una iniciativa que va sorgir del programa de ràdio Carrusel Catalunya, que va emetre Ràdio Barcelona amb el format dedicat a futbol català  entre 1993 i 2003. El 1999 començàvem a caminar a la xarxa amb la denominació pagina.de/carruselcatalunya.

Portada FutbolCatalunya 2001
Així era la portada del web que va inaugurar FutbolCatalunya.com, a principis del segle XXI

Al 2001, vam apostar per un nom que ha arribat als nostres dies, FutbolCatalunya.com, i que va servir de nexe d’unió amb els dos projectes radiofònics, el ja comentat a Ràdio Barcelona i el que vam iniciar al 2004 a RKB, ja amb el nom de FutbolCatalunya. Aquest espai va estar en antena fins el juny del 2007. A partir de llavors, som un mitja digital que, a més, ha volgut anar fent camí a les xarxes socials per tal de donar visibilitat al futbol català.

I arribem a aquest 2020, en què fem una nova empenta a les nostres il·lusions. FutbolCatalunya estrena terreny de joc. En aquesta nova versió, veureu que seguim apostant per les informacions, reportatges, entrevistes i per seccions que tenen força seguiment, com ara el Mercat. Com és habitual, també hi trobareu resultats i classificacions de les categories que seguim, afegint com a novetat la Quarta Catalana.

Portada FutbolCatalunya 2016
Així es veia FutbolCatalunya.com al 2016. Tot va evolucionant

FUTBOL EN DIRECTE

En aquest aspecte, és fonamental l’acord amb què hem arribat amb la plataforma Besoccer, que ens permetrà també oferir-vos directes de partits de Segona B i Tercera Divisió al llarg de la temporada, amb dades dels partits al moment, com anireu comprovant al llarg dels pròxims dies. Volem millorar també l’aspecte estadístic, amb rànquings i taules dels millors equips i futbolistes perquè gaudiu de totes les dades de competició. També treballarem per actualitzar les dades de plantilles i clubs de les nostres categories perquè tingueu sempre a mà les dades dels vostres equips preferits.

FutbolCatalunya seguirà potenciant la seva presència a les xarxes socials, als seus perfils de Twitter, Facebook, Instagram i Youtube. A més, introduïm una novetat: els podcasts informatius, amb comentaris, debats i tota mena de propostes. Un homenatge als nostres orígens al món de la ràdio, perquè ens seguiu des d’on vulgueu, amb les veus dels protagonistes del futbol català.

I en l’aspecte informatiu, l’objectiu és augmentar les notícies i informacions sobre tots els protagonistes del nostre futbol. Per això, posem en marxa un servei de Newsletter que us permetrà rebre amb periodicitat al vostre correu electrònic les informacions que anem publicant. Us podeu subscriure al botó que apareix a la part superior dreta del web.

AGRAÏMENTS

Tot això ho fem perquè ens agrada, ens apassiona i ens motiva al mil per mil el futbol català. Sense colors, amb independència i amb l’únic objectiu de donar veu a un futbol que, a nivell general, no gaudeix del seguiment que mereix. No som ni volem ser cap referència de res. Només volem treballar, des de les nostres possibilitats, per a donar-vos la màxima informació. Tenim les nostres limitacions laborals perquè, ara per ara, ningú no pot viure d’aquesta feina. Per això mai no ens posarem etiquetes de ‘referència’, ‘24/7’ o coses que no podem complir. Fem el que podem. I tant de bo cada cop puguem fer més.

Portada FutbolCatalunya 2020
La versió més recent de FutbolCatalunya.com. Ara toca avançar

I volem agrair també a qui ens dona suport a nivell publicitari, els nostres espònsors que ens permeten seguir presents a la xarxa. Gràcies pel vostre suport, als que hi sou i als que us vulgueu sumar a partir d’ara. També el nostre agraïment als col·laboradors que hem tingut i que tindrem, aportant el seu gra de sorra a que aquesta iniciativa creixi i es mantingui en el temps, sempre dignificant el futbol català. A partir d’ara, us convidem a descobrir les novetats, a navegar per tots els apartats i a gaudir del nostre futbol.

També us convidem a ajudar-nos per millorar, fent-nos les observacions constructives que hi considereu. I si us apassiona el #futbolcat i teniu ganes de sumar-vos a aquesta bogeria, teniu les portes obertes per a col·laborar i ajudar a fer més gran la informació que podrem oferir. Una de les nostres màximes de sempre ha estat: Entre tots, fem FutbolCatalunya. I la volem mantenir.

Recordeu que teniu diferents formes de posar-vos en contacte amb nosaltres. Una d’elles, el correu electrònic redaccio@futbolcatalunya.com, on us atendrem amb molt de gust. Els qui de moment som a la nau, només podem prometre treball, treball i treball. Us donem la benvinguda a la nostra casa nova, que és la vostra casa nova. Amb el segell d’un vell projecte que sempre ens il·lusionarà. Gràcies a tothom… i sempre #futbolcat.