Varo manté invicta a la Pobla de Mafumet (0-0)

El porter atura un penal a l’afegit i dóna un altre punt al filial del Nàstic, que no ha perdut a Segona B. El Barça B, l’altra cara de la moneda, ha sumat només 1 punt de 6 possibles

JORDI MESTRES @jordimestres7
Varo va aturar el penal decisiu // FOTO: ESPORT3
Varo va aturar el penal decisiu // FOTO: ESPORT3

Un penal aturat per Alberto Varo va donar l’ascens a la Pobla de Mafumet. Ironies del destí, una altra pena màxima resolta pel porter ha significat el segon punt de la història a Segona B. L’equip de Posse va oferir una bona imatge al Mini Estadi. Tot i això, podria haver perdut. També guanyat. En un duel de filials pot passar de tot. Ningú ho discuteix. El que sí és veritat és que l’inici és immillorable per la Pobla i preocupant pel Barça B.

Hi va haver molta calor i poca presència de públic en els primers minuts a Segona B del Mini Estadi des del 2009. El Barça B, ex equip de Liga Adelante i la Pobla de Mafumet, que ve de Tercera Divisió. Ningú ho diria, veient la primera part. Tots dos equips van començar perdent a la primera jornada i, potser per això, l’inici va estar marcat per la prudència.

Atac posicional, lent i sense ritme. Calia esperar a que algú s’atrevís a fer un pas endavant. Ho va fer Dongou, golejador fa set dies. El camerunès volia repetir, però aquesta vegada la seva brillant acció individual la va culminar Cámara. A l’altra àrea, el seu compatriota Emaná jugava bé amb i sense pilota.

Cada vegada ho veien més espectadors – el primer equip jugava a les 20:30hrs contra el Málaga – i els xavals de Gerard López, amb ganes d’agradar, van anar a més. El Barça B va ser millor durant molts minuts, però va topar amb un Varo tant jove com expeditiu. Va ser un malson per a Dongou i Cámara, que van ser els més incisius.

EL BARÇA B ES DESCENTRA

Tot feia indicar que, de seguir així, el partit cauria pel seu propi pes. D’un filial, però, se’n pot esperar qualsevol cosa tant per bé com per mal. El criteri de l’àrbitre amb les amonestacions va descentrar als joves del filial i també a Gerard López, que va ser amonestat. Hi havia raons? Potser sí. Però això no hauria de desviar a un equip del camí marcat.

Gerard no coneix la victòria a la banqueta blaugrana. De moment. // FOTO: ESPORT3
Gerard no coneix la victòria a la banqueta blaugrana. De moment. // FOTO: ESPORT3

La Pobla, més veterana en aquest sentit, va aprofitar-se’n. Sense desguarnir la defensa, els de Posse s’ho van creure cada vegada més. Sobretot després del travesser de Kike Tortosa, que es va atrevir a provar el gol olímpic. La confiança del filial del Nàstic, reflectida en el pundonor de Calavera o les rematades d’Álvaro, va anar ‘in crescendo. Tant, que al descans l’equip de Posse va arribar amb més possessió i rematades que el rival.

L’estadística va canviar a la represa. El Barça B va disposar de xuts, poc clars, però ocasions al cap i a la fi, mentre que la Pobla incrementava la possessió. Quedava molt per davant, però poques coses van passar. Van faltar físic i idees per a decantar un marcador que semblava destinat al doble dònut. S’havia de moure l’equip. No quedava una altra.

Aitor va entrar per Godswill. Canvi ofensiu de Gerard, però insuficient per a variar el panorama. Dels badalls es va passar a l’esglai quan l’àrbitre va anul·lar un gol a Emaná al 75’. El camerunès no s’ho creia. Aquest seria l’únic ensurt d’un final de voler i no poder per part del Barça B i de suficiència de la Pobla de Mafumet.

VARO, EL PILAR DE LA POBLA

FITXAPerò quedava una sorpresa pel final. L’àrbitre va veure unes mans de Denis Coch i no va dubtar. Assenyalava penal quan s’entrava al temps afegit. Grimaldo contra Varo, Varo i Grimaldo i va guanyar el porter. El xut centrat del capità blaugrana va ser refusat – de forma espectacular, per cert – pel guardià de la Pobla.

I es va arribar al final amb un empat amb regust a victòria pels uns i d’oportunitat perduda pels altres. La Pobla de Mafumet només té un punt més que el Barça B, però el supera amb escreix pel que fa a les sensacions. Ve de Tercera i no ha perdut contra dos ‘galls’ com el Reus i el filial blaugrana. Aquest últim, favorit per la seva condició d’equip descendit, està patint l’habitual problema dels que acaben d’arribar: no s’ha adaptat encara a la categoria.