Valls i Sant Ildefons, renyits amb la victòria

El grup 2 de Primera Catalana arriba a la setena jornada sense triomfs encara per Sant Ildefons i Valls. Res a veure amb Montañesa, Gavà i Santboià, cada cop més distanciats a la zona alta

NIL GONZÁLEZ @nilgonzalez
Una imatge del Martinenc-Valls disputat al Guinardó // FOTO: Dani Falcón

Dinàmiques positives i negatives. Avui toca parlar de les més preocupants però encara reversibles. Cal recordar que només han passat set jornades i tot pot canviar. Ho esperen Sant Ildefons i Valls. Uns, ‘veterans’ al grup. Altres, recent tornats. Encara no saben guanyar i aquest cap de setmana han caigut contra l’Ascó i el Martinenc. Molta feina a fer.

I això que el partit del ‘Sani’ a casa contra l’Ascó va ser molt intens. Malgrat acabar amb 10 jugadors, els de la Ribera d’Ebre es van endur els tres punts en joc (1-2). Començaven guanyat els de Jordi Font al minut 20 amb un gol d’Oscar Torre, qui va passar de l’alegria a la tristor al minut 51, en cometre un penalti que li suposava la segona groga, i per tant, l’expulsió. David Díaz no va fallar des dels onze metres per empatar. Malgrat això, Nico Díaz posava l’1-2 definitiu al marcador 10 minuts després. Ple de victòries fora de casa per l’Ascó que continua entre els 5 primers. D’altra banda el Sant Ildefons segueix cuer, amb només 1 punt.

I el Valls tampoc va tenir un bon diumenge al Guinardó. Una bona primera part ha sigut suficient per donar la victòria al Martinenc. Un doblet d’Iván García, el primer de penal, en tan sols 20 minuts posava els ‘diables vermells’ per davant al minut 35 de partit. Dos minuts abans d’arribar al descans Joan Vendrell feia el 3-0 que deixava el partit sentenciat. Ja a la segona meitat Cesc Martinez retallava distàncies al minut 70. Però la reacció vallenca quedaria aquí. Al temps afegit Ferran Alabau anotava el 4-1 definitiu. El local Ricardo era expulsat al temps extra per doble groga. El Martinenc s’enganxa a la part mitja-alta de la taula, mentre que el Valls continua penúltim sense conèixer la victòria.

DE VICTÒRIA EN VICTÒRIA

Una altra victòria més de la Montañesa que ho pren com a costum. Aquesta jornada ha guanyat a casa davant el Vista Alegre per 3-1. Els de Dani Andreu començaven el partit per davant al marcador al minut 1, amb gol d’Érik Pérez. Al minut 34 els locals ampliaven la diferència mitjançant Fernando Velillas, que feia pujar el 2-0 al marcador. Abans d’arribar al descans, al temps d’afegit, els de Castelldefels retallaven distàncies amb el 2-1 de Victor Muñoz. Ja al temps afegit de la segona meitat Brian Canalejo anotava el definitiu 3-1. ‘La Monta’ continua amb ple de victòries intractable al capdavant de la classificació.

Marcos López, el capità del Gavà, en una acció del partit contra el Vilanova // FOTO: HavokCFGavà

I el Gavà continua a l’estela del líder. Els del Baix Llobregat van véncer per 2-0 al Vilanova i segueixen a tan sols 2 punts de la Montañesa. Al minut 14 Adri Ruiz feia l’1-0 amb el que s’arribava al descans. Durant la segona meitat els del Garraf han disposat d’ocasions per empatar el partit i inclús per endur-se la victòria, però els de José Manuel Serrano han sabut mantenir el resultat. Ja al temps afegit Guille tancava el marcador fent el 2-0 definitiu.

Victòria del Santboià per 3-0 davant El Catllar amb un resultat enganyós. Partit molt igualat el que es va viure al Joan Baptista Milà en el que els locals van aprofitar les ocasions que van tenir per endur-se els 3 punts. Una primera part equilibrada on els vermells van aprofitar un error catllarenc per posar-se per davant i marxar al vestidor guanyant 1-0 amb gol de Juanlu. A la segona meitat els del Baix Gaià han tingut ocasions per empatar i per posar-se per davant, però no les han aprofitat i ho han pagat. Juanlu un altre cop posava el 2-0 al marcador aprofitant una altra errada visitant al minut 77. I ja al temps afegit ‘el espárrago’ tancava el partit amb el 3-0 i el seu particular ‘hat-trick’. El Santboià segueix tercer perseguint al grup capdavanter i El Catllar cau en posicions de descens, encadenant 4 derrotes seguides.

MARTORELL, ‘ON FIRE’

Un Martorell en plena forma guanya al camp de l’EFAC Almacelles per 0-2. Els visitants sumen 12 dels últims 15 punts i formen part dels 4 primers classificats de la classificació. Els d’Albert Nualart s’enduen els 3 punts en un partit on els gols han arribat en els últims 15 minuts de partit. Adri Arenas al minut 75 anotava el 0-1. A les acaballes del partit, al minut 82, Eric Arevalo tancava el marcador fent el 0-2 definitiu.

El Santboià va derrotar un El Catllar que no va merèixer una derrota tan dura // FOTO: @davidferrer71

Triomf del Tàrrega per 1-0 en el derbi de Lleida contra l’Alcarràs. Els locals guanyen per la mínima al municipal Joan Capdevila i surten de la zona baixa de la taula. Un solitari gol de Marc Enríquez al minut 7 de la primera meitat ha sigut suficient per donar els 3 punts als d’Edu Berrocal. Al minut 88 el local Jonathan ha vist la 2a groga que li ha suposat l’expulsió del partit.

Sorprenent victòria del Mollerussa al camp del Viladecans. Partit poc vistós en futbol que s’ha solucionat al temps afegit de la segona meitat amb un gol de Marcel Ormo. Els de Lleida surten de la part baixa, sumant ja 10 punts. El ‘Vila’ acumula dues derrotes consecutives i s’allunya del seu objectiu d’estar a la part alta de la classificació.

I a un altre derbi –en aquest cas, del Baix Llobregat-, emoció fins al final a l’empat entre At, Sant Just i Can Vidalet. El partit ens ha regalat un final cardíac en el que cada equip s’ha endut un punt. El partit ha començat bé pels visitants que es posaven per davant al minut 11 amb el gol de Rubén. Poc després, al minut 23, els d’Esplugues ampliaven distàncies amb el 0-2 obra de Carlos. Poc abans del descans els locals escurçaven el marcador amb l’1-2 d’Adrian. A la segona meitat els gols han trigat en arribar. El Can Vidalet tornava a posar-se dos gols per davant al minut 77 mitjançant Javi Pérez. Arribàvem al temps afegit i el partit semblava sentenciat, però el guió girava com un mitjó. Fidel feia el 2-3 al temps extra i a l’última jugada del partit Nacho Palacios empatava el partit des del punt de penal. Un empat amb gust de victòria pr l’Atlètic i amb sabor a derrota pels visitants.