Valentín Merchán, el brau torna a Cornellà

Va deixar la Via Férrea per a jugar a la categoria de bronze amb L’Hospitalet. Dijous, Valentín Merchán es retrobarà amb el seu ex equip al Nou Municipal

Valentín va triomfar a Cornellà i ho està fent a L’Hospitalet // FOTOS: VAVEL i UE Cornellà

Valentín Merchán és un dels defenses més braus de la Segona B. No ve d’ara, ja que quan jugava al grup cinc de Tercera Divisió ja ho era. A Cornellà hi va estar quatre temporades i hi va disputar 105 partits oficials. Només li va faltar jugar el play-off d’ascens. Una llàstima. Més tenint en compte que des del seu fitxatge per L’Hospitalet, els verds en van disputar dos de seguits. Valentín també… però per a pujar la Liga Adelante. El pundonor del defensa de Martorell no té sostre. El del Cornellà, tampoc. Dijous tots dos s’enfrontaran a la mateixa categoria.

Tots dos equips, separats per només 2,7 quilòmetres de distància, arriben en forma al derbi. L’Hospitalet ve guanyar de forma contundent al Reus (3-0), mentre que el Cornellà va aconseguir un triomf vital al Narcís Sala (1-2). Pels riberencs, la permanència ja està assegurada. Tenen 47 punts i poden pensar en fites més altes. Els verds, amb 35, encara tenen feina per fer.

GRAN CENTRAL, MILLOR LATERAL ESQUERRE

Valentín, amb el braçalet de capità del Cornellà // FOTO: UE Cornellà

Qui viurà el duel de forma més especial és Valentín. Torna a casa seva, on va ser molt estimat. Jordi Roger va explotar les seves virtuts com a defensa central, quan ell sempre havia estat lateral. Amb el braçalet de capità, va formar un tàndem inexpugnable amb Raul Capó. La seva gran temporada, no va servir per a pujar de categoria però sí per a guanyar un títol: la fase estatal de la Copa de Regions UEFA a Astúries.

Primer Miguel Álvarez i després Kiko Ramírez van decidir retornar-lo als seus orígens. El carril esquerre riberenc té nom i cognom: Valentín Merchán. En dues temporades, el defensa de Martorell només s’ha perdut 5 partits de lliga amb L’Hospitalet. Aquesta (la tercera), va pel mateix camí. Se l’estima tant al seu club actual, com se’l troba a faltar al Cornellà.