Uns quarts de final de ‘proximitat’ a la Copa Catalunya

La seu de la Federació Catalana de Futbol ha estat l’escenari del sorteig dels quarts de final de la Copa Catalunya absoluta, amb tres equips de Liga Adelante, un de Segona B i tres de Tercera esperant rival… o no

Sorteig Copa Catalunya 15-9-2014
Un instant del sorteig dels quarts de final de la Copa Catalunya // FOTO: FCF.CAT

Cerdanyola del Vallès-Sabadell, Europa-Barcelona B i Badalona-Girona seran els tres enfrontaments dels quarts de final de l’edició 2014-2015 de la Copa Catalunya absoluta, una competició renovada després de descartar la presència dels equips catalans de la Liga BBVA , FC Barcelona i RCD Espanyol i donar entrada als seus filials. El CF Gavà ha quedat exempt i passa directament a semifinals.

Acostumats als aparellaments de proximitat, fent servir mapa de Catalunya i gomets, no deixa de ser curiós que els tres enfrontaments sortits aquest dilluns de la seu federativa al carrer Sicíl·lia guardin una relativa proximitat geogràfica. El Gavà ha estat l’equip ‘agraciat’ amb el passi a semifinals, una possibilitat només reservada als participants de Segona B i Tercera, tret del Cerdanyola, que ja havia estat exempt.

A partir d’aquí, crida l’atenció que els dos equips vallesans, Cerdanyola i Sabadell, s’enfrontaran a La Bòbila. Per la seva banda, els dos equips de la ciutat de Barcelona, Europa i Barça B, buscaran les semifinals al Nou Sardenya, entenent que el 12 de novembre, data fixada per a la disputa d’aquesta eliminatòria, les obres de remodelació hauran acabat i els escapulats deixaran el seu exili de Santa Coloma de Gramenet. Finalment, el Badalona, representant del Barcelonès Nord, s’enfronta al Girona. Aquest partit s’hauria de jugar al nou escenari dels partits del conjunt badaloní, el Municipal de Montigalà. Els de Manolo González juguen actualment a Pomar per les obres d’acondicionament del nou terreny de joc.

Així queden els quarts de finalEn qualsevol cas, tres partits interessants en una competició que a poc a poc va recuperant la importància que mereix. Malgrat alguns episodis viscuts en aquesta mateixa edició amb dos clubs –Llagostera i Lleida Esportiu- que van presentar al torneig un equip que no corresponia a la seva categoria, la Copa Catalunya avança i ara ja es troba a la recta final a la seva competició abosluta. Recordem que la Copa Catalunya amateur, disputada també per primer cop en aquest format, se’n va anar cap al Bages, ja que el Manresa va vèncer el CP Sarrià a la final jugada a Sant Joan Despí el 30 d’agost.