Una golejada escandalosa que fa mal

El 0-10 assolit per Catalunya davant el fluixíssim grup d’amics de Telenesti pot servir de molt o res si aquest dissabte els de Almendros no guanyen als nordirlandesos de l’Eastern Region. Però la UEFA alguna cosa ha de fer per evitar aquest xou

L'uruguayà de la 'Monta' va fer el últim gol del partit/ FOTO: ALVARO MONTOLIU
L’uruguayà de la ‘Monta’ va fer el últim gol del partit/ FOTO: ALVARO MONTOLIU

OPINIÓ – No val ara dir que aquesta competició està devaluada o que a la pròpia UEFA no l’importa en absolut encara que podria estar d’acord en les dues coses. I dic que no val ara infravalorar una Copa Regions en la qual el futbol amateur surt guanyant. I, si no és així, només cal preguntar als seus protagonistes: els futbolistes. Una altra cosa és l’organització i a qui va encaminada una lluita en la qual alguns rivals parteixen en clara inferioritat.

A veure: Telenesti, Terenesti o Teleresti (sempre Telenesti) té el que té i és més aviat poc o res a nivell futbolístic. És el que es va veure encara que Moldàvia pugui oferir una mica més. No és difícil. El grup d’amics (sense menyspreu) que es va posar davant de Catalunya va tenir la mala sort que es va trobar a un equip amb ganes i moltíssima qualitat. Hi ha qui ha afirmat que no jugarien ni a Segona ni a Tercera Catalana. No goso situar en quina categoria podrien actuar a Catalunya. Aquest dijous van disparar una vegada als núvols de Moldàvia i van materialitzar un servei de cantonada que els seguidors (uns 70) van ovacionar com si es tractés d’un gol. No va haver-hi més.

No va poder haver-hi més. Hi ha qui va recordar que el Barça, el totpoderós Barça es va retirar de Màlaga sense haver xutat niuna sola vegada a porta, i és veritat. A més, van tenir la mala sort de jugar contra una selecció que té ganes de ser a la fase final del 2015 i l’ambició de la qual no té límit.

Per això, per tot això, la desena de gols del grup d’ Almendros quedarà per a la història. Sense rival davant, amb uns amics com a oponents, però amb una concentració i un respecte que cal aplaudir. Ara queda el més important: guanyar als nord-irlandesos i FESTA! i, com diu el tòpic, no serà fàcil. Això ho sap Velillas (grandiós Velillas) amb quatre gols –la UEFA li dóna el primer de David López encara que no va ser seu-. Velillas és gran fins i tot per embogir a la UEFA. Extraordinàries vaselines de Batanero –Miki Carrillo sempre té raó- i Padilla, gols a dojo del defensa rubinenc, ‘el criminòleg’, i nova sessió de qualitat per part de Putxi, Nils i Aumatell.

Que ningú menyspreï l’esforç dels jugadors en aquesta desena de gols que també hauria de servir perquè la UEFA reflexionés una mica si valdria la pena alguna eliminatòria prèvia més abans que viure aquestes vergonyoses i inútils pallisses que fan molt de mal al futbol. Pitjor seria un 0-0!! Doncs clar.

Ah! ‘Zapatones’ Almendros suma un altre triomf sense aixecar la veu. Amabilitat, mà dreta i alguna altra cosa.