Una escalada imparable

L’Escala és segon del grup 1 de Primera Catalana després de vuit jornades en l’any del seu debut a la categoria. Queda molt, però podria arribar a ser una nova revelació gironina?

Els jugadors de L'Escala celebren un dels gols contra l'Horta // FOTO: fclescala.com
Els jugadors de L’Escala celebren un dels gols contra l’Horta // FOTO: fclescala.com

Girona és província d’ascensos. Primer, l’equip de la capital va passar de Tercera a Liga Adelante, tot i que la més sonada va ser, evidentment, la gesta del Llagostera. Passar de regional al futbol professional no sol passar cada dia, com tampoc arribar a Segona B procedent de Primera Catalana. Fita de l’Olot. En aquesta categoria, precisament, es troba el FC L’Escala. Per primera vegada a la seva història. Si els de Pitu Batlle aguanten el ritme, pot ser que sigui la primera i, de moment, la última ja que estan en posicions d’ascens.

Passades 8 jornades no és cap quimera, sinó una realitat. Només el Granollers, líder destacat, es troba per davant d’un L’Escala que ha guanyat 6 dels 10 partits disputats. L’últim, el passat diumenge al Feliu i Codina contra l’Horta. Dos gols en tres minuts de Boran Minic i Xavier Casagran van donar la victòria.

Sowllemanou Cámara, màxim realitzador de l’equip amb 5 gols en 10 jornades, no va marcar. Tampoc va fer falta, tot i acabar el partit amb un home menys. ‘Sile’, autor d’un terç dels gols de L’Escala, és un dels 15 jugadors que segueixen del bloc que va quedar campió el curs passat. Només hi ha sis novetats, ja que la fórmula funciona. Fins a quin punt? L’avanç de les jornades dictaminarà si podem parlar – o no – d’una escalada imparable.