PARTICIPA I GUANYA LA CISTELLA DE BENITO SPORTS!

El Cambrils Unió suma el seu segon triomf seguit i es torna a enganxar a la Lliga en una jornada on el Viladecans protagonitza una nova remuntada i el Mollerussa-Manresa se suspèn per la boira

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Segon triomf seguit d'un Cambrils Unió que comença a veure la llum // FOTO: Facebook Cambrils Unió CF
Segon triomf seguit d’un Cambrils Unió que comença a veure la llum // FOTO: Facebook Cambrils Unió CF

Darrera jornada del 2018 amb pocs canvis a la classificació i amb una igualtat màxima, tant per la part de dalt com per la de sota. El cap de setmana ha estat protagonitzat per la suspensió del Mollerussa-Manresa a causa de la boira i, sobretot pel nou triomf i, ja van dos consecutius, d’un Cambrils Unió que, des de l’arribada d’Ahufinger a la banqueta, mostra una cara nova. Aquesta jornada es va desplaçar fins a Castelldefels per enfrontar-se a un Vista Alegre en bona forma. En un matx molt igualat, un doblet de Matti als minuts 12 i 18 va posar per endavant als cambrilencs que haguessin pogut deixar sentenciat l’encontre en una gran ocasió d’Erik que va aturar el porter local.

A la represa, els homes d’Eloy Martínez -expulsat al minut 52- van saltar a la gespa més endollats i Fran Orellana al minut 63 van retallar distàncies des del punt de penal. Tot i quedar gairebé mitja hora de partit, el resultat ja no es va moure. L’única incidència remarcable en aquest tram final va ser l’expulsió del visitant Cholo al minut 89 per doble amonestació.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 16

Pitjor li van anar les coses al cuer de la classificació, el Balaguer, qui va viatjar fins a Andorra. L’equip del Principat va tornar a la senda de la victòria després de dos empats en guanyar a uns balaguerins que sumen 6 partits sense vèncer. Dos gols, un a cada meitat, van ser suficients perquè els tres punts es quedessin a la Borda Mateu. El primer gol no va tardar gaire a arribar. Bover al minut 23 va engaltar des de la frontal un rebuig de la defensa lleidatana que va picar al pal i es va introduir al fons de la xarxa. El segon gol va ser obra de Ludo al minut 89, quan els visitants jugaven amb un home menys per l’expulsió de Nil al 84 en veure la vermella directa, en una bona jugada personal que va finalitzar amb una gran definició.

Amb un punt més que el Balaguer trobem a un Gavà necessitat de victòries i que, aquest cap de setmana va rebre a un Vilanova que, tot i estar a la zona mitjana, no es podia despistar. Les coses es van posar de cara pels locals quan, tan sols es portaven 5 minuts disputats. Joan Vázquez va empalmar una gran volea que es va colar per tot l’escaire. En els minuts posteriors, les ocasions més clares van seguir caient del costat d’uns gavanencs que no les van saber transformar. Per la seva banda, els visitants van aguantar les embranzides blaugranes, esperant el seu moment i pressionant en el tram final a la recerca de la igualada. Corria el minut 83 i Óscar Hernando va rematar a boca de gol un córner molt tancat que significava l’empat. Una vegada més, la manca de punteria i uns darrers minuts fatídics condemnen als homes de Serrano.

Nova remuntada

Triomf del Viladecans que posa punt final a 4 empats consecutius // FOTO: @UD_Viladecans
Triomf del Viladecans que trenca amb una ratxa de 4 empats consecutius // FOTO: @UD_Viladecans

També va trencar amb una ratxa de 4 empats el Viladecans davant unes Borges Blanques que continua sense aconseguir el triomf a casa i que es veu immersa en una dinàmica de 6 partits sense guanyar. La tarda va començar bé pels lleidatans, els quals es van avançar amb el gol de Llorenç al minut 15. Durant els següents minuts, els de Cazorla van gaudir de claríssimes ocasions per sentenciar el matx però no van estar encertats de cara a porta. A la segona meitat, els visitants van sortir amb una altra mentalitat i no van tardar molt a empatar l’encontre. Un empat obra d’Erik al minut 49. Deu minuts més tard, Ferri va marcar el gol de la victòria.

Tot el contrari li va succeir al més immediat perseguidor del Viladecans. La Montañesa no va passar de l’empat al Municipal de Gardeny i, d’aquesta manera, va posar fi a una ratxa de dos encontres consecutius guanyats. Els barcelonins es van veure obligats a remuntar el gol inicial d’Adri Gené al minut 15 de fort xut des de la frontal de l’àrea i que va entrar per tot l’escaire. L’alegria del Lleida Esportiu B va durar un sospir, concretament dos minuts, el que va tardar Ruiz a establir la igualada final. Els visitants van estar a punt d’emportar-se els tres punts, tanmateix, el porter local Víctor Vidal ho va impedir en aturar una pena màxima al minut 86.

Abonats a l’empat

I continuem analitzant empats. Aquesta vegada marxem cap a Les Comes, on l’equip local i el Sant Ildefons van protagonitzar un bon encontre. Els blaus van quallar un gran inici de partit amb clares ocasions per obrir el marcador com la de Franco al minut 18 i que va desviar Arnalot. Precisament, Franco no va fallar al minut 35 fent pujar el primer gol del seu equip. Amb l’1-0 es va arribar al descans. Als segons 45 minuts, les ocasions es van anar alternant a les dues àrees i Alabau al 75 i Karim al 78 van capgirar el marcador. En uns darrers minuts bojos, Llobet va tornar a establir les taules pels igualadins i Pedro va aprofitar el rebuig d’Arnalot a un llançament de penal per posar el 3-2. Quan tot feia presagiar que els tres punts es quedarien a l’Anoia, Alabau, al temps afegit va anotar el 3-3 definitiu.

Uns quants gols menys van presenciar al Municipal Joan Capdevila on Tàrrega i EFAC van empatar a 1. En un partit intens, amb ocasions per a tots dos conjunts i on la boira, tampoc es va voler perdre el matx, els protagonistes van ser el local Hernán i el visitant Joel Chiné. Tot i que, durant la primera meitat, els dos equips van gaudir de bones oportunitats per obrir la llauna, van ser els almacellencs els que van colpejar primer mitjançant Joel Chiné de falta directa. En els segons 45 minuts, els homes de Radulovic van poder marcar el segon, tanmateix no van matar el matx i, això ho va aprofitar Hernán per marcar i signar les taules al minut 80. Els dos golejadors de la tarda van abandonar el terreny de joc abans de temps en veure la segona groga, Joel Chiné al minut 72 i Hernán al 89.

Importantíssima victòria de la Rapitenca davant la seva parròquia // FOTO: @uerapitenc

En el darrer partit, la Rapitenca va aconseguir una importantíssima victòria i, de pas, va tornar a donar una alegria a la seva parròquia. A La Devesa, es va plantar un Júpiter molt irregular i amb un peu i mig a la zona de descens directe. L’heroi de la tarda va ser Sabaté que amb el seu doblet va permetre que el seu equip posés fi a una dinàmica de tres derrotes seguides. El golejador només va necessitar un minut per encarrilar el triomf en aprofitar un rebuig a la frontal per enviar la pilota al pal dret. El segon gol va arribar de penal, quan Sabaté va transformar una pena màxima comesa sobre Àlex Forés.

El grup 2 de Primera Catalana, com la resta de competicions, descansa ara per Nadal, tot i que abans de Reis es posara gairebé al dia amb la recuperació, dissabte 5 de gener a les 12 del migdia, dels partits EFAC Almacelles-Andorra i Manresa-Vista Alegre. Quedaran per recuperar els minuts pendents del Mollerussa-Manresa, suspès al descans aquest diumenge, però ara toca descansar i reflexionar.