Un Sants molt efectiu tomba al Barça B de García Pimienta

Primera derrota dels blaugranes en la Lliga Naconal. L’Europa, tot i perdre amb l’Espanyol B, i el Reus, que va empatar a casa amb el Girona B, en ascens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Aquests són els herois de la jornada, els components d'un Sants que ha derrotat el Barça B // FOTO: uesants.cat
Aquests són els herois de la jornada, els components d’un Sants que ha derrotat el Barça B // FOTO: uesants.cat

Vuit jornades ha trigat en arribar la primera derrota de la temporada pel Barça B. I ho ha fet davant un dels rivals de la zona baixa, el Sants. Però el ‘factor camp’ és encara més palpable al Camp de l’Energia i els santsencs van aprofitar al màxim les seves virtuts.

Marc Casas va inaugurar el marcador al segon minut de joc, però Pau Martínez va empatar abans d’arribar a la mitja hora de joc. A l’últim tram del primer acte, el Sants va prémer l’accelerador i va acabar amb dos gols d’avantatge els primers 45 minuts, gràcies a l’encert de Francesc Calabia i Sergi Hernández. A la represa, el màxim golejador de la categoria, Nils Mortimer, va donar aire als blaugranes, però l’electrònic ja no es va moure. Els de García Pimienta, derrotats per primer cop, es mantenen líders, encara que empatats a punts amb l’Espanyol. El Sants, per la seva banda, abandona la zona de descens i es col·loca dotzè amb 8 punts.

EFECTIVITAT PERICA

L'Espanyol B va treure bon resultat de la seva visita al Nou Sardenya // FOTO: Fran Capell (ceeuropa.cat)
L’Espanyol B va treure bon resultat de la seva visita al Nou Sardenya // FOTO: Fran Capell (ceeuropa.cat)

L’Espanyol va sumar una victòria molt important a domicili davant l’Europa (0-1). Encara que els escapulats van tenir les ocasions més clares del matx, va ser el blanc-i-blau Jordi Casta qui, al minut 73, va fer l’únic gol del partit, que col·loca els pericos en segona posició per darrere del Barça. L’Europa, tot i les dues derrotes consecutives, es manté tercer, en zona d’ascens.

Després de la única derrota en lliga, el Cornellà s’ha recuperat d’allò més bé: dues victòries consecutives i 8 gols a favor. Aquesta jornada va ser davant el Palamós, per un contundent 1-5, un dels candidats a ocupar una de les dues places d’ascens que concedeix la Lliga Nacional Juvenil. Èric Fedda, Miguel Fernández i Denys Baturo van golejar pels verds a la primera meitat. Llorenç Busquets va donar esperances als locals retallant distàncies, però, al tram final, de nou Miguel Fernández i Oriol Valls van endur-se els tres punts cap al Baix Llobregat. El Cornellà és quart amb 15 punts, mentre que el Palamós és vuitè amb 12.

Reus i Girona van protagonitzar un dels millors partits de la jornada al Municipal de Riudoms (3-3). Els reusencs s’han recuperat força bé de les dues derrotes seguides i ja sumen tres partits sense conèixer la derrota. A més, els locals van encarar l’últim tram del partit amb un 3-1 favorable però, en l’últim quart d’hora, el Girona, amb gols de Adrià Bassols (75’) i Miquel Flores (82’) va esgarrapar un punt del Baix Camp, que el deixa novè amb 10 punts. Els roig-i-negres es mantenen cinquens amb 14 unitats.

NO HI HA QUI PUGUI AMB EL MOLLET

El Mollet va aconseguir una sorprenent golejada a Terrassa davant el Jàbac (1-5). No hi ha possible resum del partit sinó enumeració de gols. Martí Garcia (21’ i 38’) Iker Ramos (25’), Guillem Font (51’) i Ryuken Nisizawa (88’) van decidir el partit pels vallesans. El gol de l’honor del Jàbac el va anotar Tom Lansana a la mitja hora de joc. El Mollet, amb tres victòries en les últimes quatre jornades, es col·loca sisè amb 13 punts. El Jàbac, amb 7 punts, ocupa zona de descens.

L’EFICÀCIA POT AMB EL DOMINI

Gran triomf de la Damm B a L'Àliga // FOTO: AE Josep Maria Gené
Gran triomf de la Damm B a L’Àliga // FOTO: AE Josep Maria Gené

La Damm es va imposar al Josep Maria Gené amb un ampli resultat al Municipal de l’Àliga (1-4). Tot i dominar el partit i crear més ocasions, el Gené va pagar cara la seva manca de gol, i és que en els últims tres partits només ha aconseguit una diana. Marc Suárez, al minut 5, va inaugurar el marcador pels cervesers. Al 19’, Eloi Sánchez va augmentar l’avantatge. Yair, després d’una jugada per banda, va retallar distàncies al 21’.

A la segona part, la Damm va resoldre el derbi barceloní amb els gols de Ferran Giménez i Eloi Sánchez. Els cervesers, que ja porten quatre partits sense perdre, són setens amb 12 punts. Per la seva banda, el Gené, que duu cinc partits sense guanyar, ocupa posicions de descens per primer cop.

Manresa i Nàstic van empatar a la capital del Bages en un partit amb moltes alternatives (2-2). Luis Fernández i Marc Samper van anotar pels manresans i Óscar Gómez i Aleix Ruiz, de penal, van fer les dianes dels tarragonins, que són desens amb 9 punts. El Manresa, catorzè amb 7 punts, ja acumula cinc partits sense sumar els tres punts.

El Llagostera va aconseguir tres punts d’or a casa enfront el Sabadell al de Municipal Santa Cristina d’Aro (2-1). Jaume Juanhuix va aparèixer a temps pels de la Costa Brava en marcar el gol de la victòria al minut 88 en un partit molt igualat. Abans, Aleix Pla havia anotat pels llagosterencs i Álex Hernando pels arlequinats. El Llagostera, que va trencar una ratxa de tres derrotes seguides, puja fins l’onzena posició amb 9 punts, mentre que el Sabadell és l’últim classificat amb 4 unitats de 21 possibles, ja que té un partit menys.

EL BADALONA MANTÉ L’ACCELERADOR

El Badalona va aconseguir la seva segona victòria a la Lliga Nacional Juvenil. Si la setmana passada es va estrenar davant l’invicte tercer classificat, l’Europa, aquesta jornada ho va fer davant el penúltim classificat, l’Atlètic Segre. Al Municipal Ramon Farrús, els escapulats es van avançar gràcies a un gol de Domingo Garcia.

Pol Nolla, passada la mitja hora de joc, va igualar el matx. Però el Badalona, en una dinàmica positiva i amb la confiança recuperada, va endur-se els tres punts de terres lleidatanes gràcies a la diana de Rubén Sánchez, que permeten abandonar el descens als badalonins. Els roig-i-blancs, que ja han encaixat 23 gols en 8 partits, són penúltims amb 5 punts.