Un punt, Copa i història per a la Damm

Al conjunt cerveser només li cal 1 punt dels 6 que queden per disputar per a assegurar la seva presència a la Copa del Rei. Nàstic i Lleida Esportiu seran els rivals les últimes dues jornades. El Mallorca, l’únic equip que li pot prendre la segona plaça

La Damm acabarà per davant del Barça // FOTO: fcbarcelona.cat
La Damm acabarà per davant del Barça // FOTO: fcbarcelona.cat

La bona feina sol tenir el seu premi. Sigui a curt o llarg termini. Persistir en una idea, tenir una concepció del futbol, li ha servit a la Damm per a consolidar-se al futbol base català. I no només això, ja que es troba a les portes d’una gesta. El seu gran èxit. Per primera vegada a la seva història, la Damm es classificaria per la Copa del Rei juvenil. Les probabilitats d’aconseguir-ho són realment altes. Un punt de sis val per a acabar segon. Inclús, podria classificar-se com a un dels dos millors tercers. La Damm ja pot anar preparant les maletes per a disputar el torneig del KO arreu d’Espanya.

Cal, però, un últim esforç. No molt gran, però que s’ha de fer. El Nàstic serà el proper rival i la Damm pot aconseguir l’objectiu en l’últim partit a casa de la lliga. No val a badar. En els dos últims partits, l’equip de Cristobal Parralo s’ha deixat 4 punts. San Francisco a casa (2-2) i Atlético Baleares a fora (0-0) van impedir que la Copa arribés abans.

No obstant, el precedent de la primera volta convida a l’optimisme. La Damm va guanyar amb contundència el Nàstic a Tarragona (0-3). Va ser una de les 18 victòries dels cervesers a la lliga, per 7 empats i només 3 derrotes. Tot plegat, per a tenir ara mateix 61 punts, cinc més que un Mallorca que necessita una carambola de grans dimensions per a acabar segon.

GOAL AVERAGE GUANYAT A MALLORCA… I BARÇA

L’ara tercer classificat, a més, té perdut el goal average particular amb la Damm. El Mallorca no ha estat capaç de guanyar ni a casa (0-0) ni al Municipal Feliu i Codina (1-0). Un punt més a sumar, doncs, als cinc de distància. Si els balears no tenen marge d’error, el Barça no disposa ni de l’opció d’acabar segon.

L’equip que ara entrena García Pimienta està protagonitzant una de les pitjors temporades que se li recorden. El Barça no té opció d’acabar segon, però sí d’acabar tercer. Com a un dels millors tercers, ja és més difícil. En qualsevol cas, la Damm, sis punts per sobre, té el goal average guanyat (1-1 al Feliu i Codina i 0-1 a la Ciutat Esportiva Joan Gamper).

El grup 3 de la Divisió d’Honor Juvenil està a punt de canviar de mans. El Barça ja ha cedit el títol de campió a l’Espanyol. El Mallorca, està a un pas de deixar l’honor de jugar la passada Copa a la Damm, que la jugarà per primera vegada a la seva història si suma un punt. O ensopega el rival…