Un líder més líder… i una quarta plaça més que disputada

A l’Espanyol B no hi ha qui l’aturi i ja té un marge de 10 punts respecte del segon classificat, mentre que la quarta posició està més emocionant que mai. Quatre equips empatats a punts i un Vilafranca que desaprofita l’ocasió per entrar al play-off

FRANCESC FÀBREGAS / ELTRAVESSER.CAT @FFgaya
Els jugadors de l'Espanyol B van trigar a celebrar el triomf a Cambrils // FOTO: RCD Espanyol
Els jugadors de l’Espanyol B van trigar a celebrar el triomf a Cambrils // FOTO: RCD Espanyol

El RCD Espanyol B segueix dominant la classificació i ho demostra aquesta jornada tornant a augmentar les distàncies amb els seus perseguidors, aprofitant-se de l’empat entre L’Hospitalet i Ascó. Els blanc-i-blaus tenien compromís al camp del Reus B Cambrils, qui disputava un segon duel de filials de forma consecutiva. Els del Baix Camp entraven perfectament al partit amb un gol de Jordi Oribe al minut 5 i governarien tota la primera part. A la represa, l’Espanyol B feia un pas endavant. Javier Puado (53′) empatava i Àlex López, quan faltaven tres minuts pel final del partit, donava la victòria als barcelonins.

Duel a la part alta de la classificació, entre dos equips de play-off, L’Hospitalet i Ascó (1-1). L’empat només feia que afavorir a l’Espanyol B al lideratge i obviar que els dos equips ara mateix seran qui lluitaran per la segona posició. L’Hospi s’avançava gràcies al gol de Canario de penalti (61′) però l’Ascó aconseguia empatar cinc minuts més tard amb el gol de Cheikh.

L’AE Prat torna al play-off d’ascens gràcies als resultats del cap de setmana. Victòria a casa davant del Granollers (3-0) que segueix en zona de descens amb 10 punts. El partit es començava a decantar pels locals a la segona part quan Padilla (55′) inaugurava el marcador. Amb un Granollers que buscava l’empat, el Prat acabaria sentenciant al tram final del partit amb dos gols més.

Clàssic sense interrupcions

El clàssic Europa - Sant Andreu va aixecar gran expectació a Gràcia // FOTO: Jordi Mestres Rius
El clàssic Europa – Sant Andreu va aixecar gran expectació a Gràcia // FOTO: Jordi Mestres Rius

Derbi amb un gran ambient al Nou Sardenya, on Europa i Sant Andreu van demostrar perquè són de les millors aficions de la categoria. Els quadribarrats arribaven com a quarts classificats i amb una bona dinàmica, mentre que pels escapulats era una bona opció per posar-se a tir de pedra del quart lloc. Al final, i en un derbi amb més passió que futbol, s’acabava sense gols, tot i que Ton Alcover va enviar un lliure directe al pal de la porteria d’Arnau a la primera part. Per tercer any consecutiu el derbi acaba amb empat a zero.

Si amb 25 punts es troben Prat i Sant Andreu, també s’hi troben Terrassa i Pobla de Mafumet, després de les seves respectives victòries. Els egarencs protagonitzaven la victòria més contundent del cap de setmana al superar per 4-0 al Palamós, que després de dues jornades seguides puntuant, torna a la derrota. Pel que fa a la Pobla de Mafumet, marxaven de Figueres amb els 3 punts i la seva segona victòria seguida. Pol Prats avançava la Pobla al minut 23 però un minut següent apareixia Gil Muntadas per empatar. El filial grana, mitjançant Rayco, faria el gol de la victòria per deixar la Pobla empatat a punts amb el quart.

La derrota del Vilafranca els deixa sense la quarta posició i de retruc baixen a la vuitena en marxar de Cerdanyola amb una derrota per 2-0. Qui més ho necessitava guanyava. I és que els locals, amb els 3 punts deixen a 4 punts el descens directe. Dani Martí, a la mitja hora de partit feia l’1-0, mentre que a la segona part, Juli sentenciava a l’hora de joc, amb el 2-0 definitiu.

Vermells, semàfor verd

L'Horta es va aixecar més que el Gavà a La Bòbila // FOTO: Isaac Fandos (CF Gavà)
L’Horta es va aixecar més que el Gavà a La Bòbila // FOTO: Isaac Fandos (CF Gavà)

La ratxa del Santboià segueix i ja són quatre les setmanes puntuant de forma consecutiva. Aquest diumenge, el Joan Baptista vivia una nova victòria de l’equip. En un partit ajustat, un gol de Juanlu al minut 28 era suficient per superar un Santfeliuenc que allarga fins a cinc jornades seguides sense poder guanyar.

Oxigen per l’Horta que aconseguia els 3 punts de La Bòbila per complicar-li més la situació a un Gavà que seguirà en descens una jornada més. El gol d’Édgar Tejada al quart d’hora de partit deixaria sense reacció als locals, que acabarien encaixant la desena derrota de la temporada. Amb aquests tres punts, l’Horta comença a mirar la zona mitjana-alta.

Qui també surt reforçat de la jornada és el Castelldefels, qui disputava un duel directe per la permanència davant del Vilassar de Mar. Pedro Bilbao donaria l’alegria a l’afició dels Canyars amb el seu gol al minut 63 de partit, que representava l’únic gol del partit i els 3 punts pel conjunt groc.