Un gran regal per a la història del futbol català

El mític periodista Carlos de Frutos ha presentat el seu últim llibre ’75 anys d’història UE Castelldefels’ dins dels actes commemoratius pel 75 aniversari del club mariner

El Cap de comunicació de la UE Castelldefels, Carlos de Frutos. va presentar el seu últim llibre sobre el club mariner // FOTO: UEC

La sala polivalent de l’Edifici de la República de la ciutat de Castelldefels va acollir el dimecres 24 d’abril al vespre l’acte de presentació del llibre ’75 anys d’història‘. Sempre endavant’, escrit pel periodista i Cap de Comunicació del club groc, Carlos de Frutos.

Després dels parlaments de benvinguda del President de la UE Castelldefels, Jordi Zorrilla, I de l’Alcalde de la ciutat, Manuel Reyes, durant l’hora i escaig que va durar l’esdeveniment, el conductor de l’acte i l’autor de l’obra van repassar les línies mestres del llibre davant el nombrós públic concitat. Entre les cares conegudes hi trobem ex jugadors clàssics i no tan clàssics del club, ex entrenadors i d’altra gent vinculada a la UE Castelldefels i al futbol català en general, fossin directius/ves, socis i/o periodistes.

El llibre esdevé un dels últims actes emmarcats en el 75 aniversari del club, i en properes dates des de l’entitat informaran del preu i de com adquirir-lo. 

HISTÒRIA DE LA UE CASTELLDEFELS

Segons es pot llegir a la pàgina web de l’Ajuntament de la ciutat “la UE Castelldefels va començar la seva trajectòria l’any 1948, amb Francisco Casacuberta com a primer president (alhora Alcalde de Castelldefels).

El club, que vesteix de groc i juga els seus partits com a local al Municipal d’Els Canyars, va iniciar la seva història jugant de blanc-i-vermell (va mantenir aquesta equipació fins al 1960), disputant els seus partits en un camp que ja no existeix a la zona de Castelldefels platja (entre el Baixador i Ca n’Aimeric).

Després, jugaria al Municipal de la Via Fèrria entre 1950 i 2001, quan es traslladaria a la seva actual casa (el Municipal d’Els Canyars).

El primer equip milita a la Tercera Federació, on va arribar la temporada 1999 – 2000 (llavors era Tercera Divisió). Enguany està lluitant per no perdre la categoria.