UE Poble Sec: Lenta agonia o Au Fènix?

No ha pogut ser. La Unió Esportiva Poble Sec no ha pogut ni iniciar la competició de Quarta Catalana per manca de pressupost i de jugadors. La històrica entitat de La Satàlia aguanta gràcies al seu futbol base

REDACCIÓ
redaccio@futbolcatalunya.com

FOTO: uepoblesec.cat
Els més joves de la UE Poble Sec són el futur d’un històric del futbolcatalà // FOTO: uepoblesec.cat

Els sequistes havien quedat enquadrats al grup 17 de la Quarta Catalana. Arribaven a la darrera categoria del futbol català desprès que al gener d’aquest 2013 haguessin de prendre la dura decisió de retirar-se a Tercera Catalana. Però ara la història s’ha repetit. “Manca de patrocini i de gent (jugadors)” són les causes que explicaven al seu compte de Twitter. De fet, les causes que provoquen el 95% de les retirades de clubs.

La junta que encapçala Josep García Bernadí (va accedir al club després de la presentació d’una moció de censura contra l’anterior president, Pedro Venero, l’any 2010) ja ho va avisar quan l’equip sequista es va retirar: el Poble Sec tornaria a competir aquesta temporada o bé a la 2014-2015, “depenent de com evoluciona l’economia del club”. Aquest serà el factor que marqui si aquest històric del futbol català està vivint una lenta agonia o bé reneix de les seves cendres com la mítica Au Fènix.

L’entitat, però, no ha cessat totes les seves activitats. Manté el seu equip de veterans i aposta pel futbol base, amb el seu juvenil, el seu infantil i els equips alevins i benjamins que estan cridats a ser els components de la nova UE Poble Sec amateur. Les pedres de La Satàlia encara recorden èpoques de glòria, quan el ‘Sec’ jugava a la Tercera Divisió dels anys 50 i 60. O quan va arribar el primer Trofeu Moscardó, guanyat a les Corts contra l’Ibèria, un altre històric que aguanta com pot.

Però la realitat és la que és i ara La Satàlia espera ser l’escenari de la renaixença d’un club amb 85 anys d’història i que vol evitar la desaparició. L’economia, el temps i la il·lusió dels seus gestors i esportistes tindran la paraula, tot i que a la temporada 2013-2014 no veurem al ‘Sec’ a la Quarta Catalana.