Tres punts compliquen la zona de descens a la LNJ

Prat, Reus Deportiu, Europa, Josep María Gené, Mercantil, Cambrils Unió i  Badalona lluiten a la zona baixa de la LNJ. Només tres punts els separen

El juvenil del CE Europa va guanyar al FC Barcelona / FOTO: Àngel Garreta- CE Europa

Set equips en tres punts és un marge molt interessant de cara a la segona part de la Lliga en la Lliga Nacional Juvenil. Mancant tres jornades per al final de la primera volta, el descens se solucionaria per mínims detalls. Un gol pot ser definitiu.

El gol del escapolat Javier Prats en el partit ajornat de la 13a Jornada enfront del FC Barcelona (tercera derrota blaugrana en aquesta Lliga i tercer KO fora de casa) ha estret una mica més la zona baixa. Segueix com a cuer l’EF Gironès Sàbat encara que bé farien i no fiar-se els seus rivals; l’1-2 assolit a Bellvitge enfront de la Unificació de Raúl Paje és un aspecte a considerar.

Ratxes a considerar

Set jornades sense perdre porten Badalona (16 punts) i Cambrils Unió (16); des del passat 11 d’octubre els de Óscar López i Raul Salguero només s’han deixat tres i dos empats, respectivament. El Mercantil (16), equip més golejador d’aquest grup de set (25) i màxim golejat també (31), arriba a aquesta 14a Jornada amb 3 punts sumats en els últims 15 disputats.

El Josep María Gené (16 punts) segueix els passos del conjunt vallesà de Pablo Becerril. Una altra ratxa per no oblidar -5 KO consecutius- porten els taronges que han encaixat fins a 14 gols en aquestes cinc jornades. Cert que s’han enfrontat a Barcelona, Espanyol i Cornellà, però el seu inici de temporada havia estat esplèndid.

El juvenil del Mercantil, a les ordres de Pablo Becerril/ FOTO: P.B.

Poc a poc es va refent l‘Europa (15 punts) d’Òscar Sanchis. El partit ajornat enfront del FC Barcelona els ha vingut molt bé per mantenir tres partits seguits el seu marcador a favor; els del Nou Sardenya van derrotar als blaugrana després d’empatar a Badalona i sucumbir davant el Prat. Els hi costa veure la porteria contraria, però saben mantenir ben defensada la seva.

Clar que qui pot treure pit per la seva màxima rendibilitat golejadora és el Reus de Roberto Ahufinger. Amb 10 gols en el seu caseller (5 a casa i 5 fora), els roig-i-negres arriben a hores d’ara amb 7 punts sobre els últims 15 jugats.

L’últim equip d’aquest ‘selecte’ grup és el Prat (13 punts). Els pota blava comencen a respirar després de 7 derrotes consecutives. Gairebé dos mesos sense guanyar no van desanimar als d’Oliver Lima que van reaccionar enfront de l’Europa (jornada 12a), van empatar a Reus i van guanyar al Mercantil.

Aquests tres punts que separen a Prat, Reus D., Europa, Gené, Mercantil, Cambrils i Badalona no són res, però poden ser definitius en poc temps.