Trenta-dues jornades disputades i molt encara per decidir-se

De les poques coses clares que a hores d’ara deixa la Tercera Divisió és que el Vilassar de Mar té totes les paperetes per perdre la categoria. De fet, la propera jornada la podria perdre de manera matemàtica

Victòria de la UE Castelldefels / FOTO: ÀLEX GALLARDO

PER:  FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

La lluita per la primera plaça segueix donant tombs. La derrota de l’Ascó a Can Roses i la victòria de la Pobla contra el Cerdanyola torna a deixar als de Martin Posse al més alt de la taula classificatòria.

Un gol de Díaz a la mitja hora donava els tres punts a un Rubí que tombava a l’Ascó per seguir el seu frec a frec amb el Prat per la quarta plaça. L’Ascó perd per segon partit consecutiu. Això ho aprofita la Pobla per tornar a ser líder. Victòria sense pal·liatius davant d’un Cerdanyola que segueix proper a la zona de descens (5 punts).

L’Europa perd l’opció de situar-se a només un punt de l’Ascó. Derrota a casa contra la Montañesa que feia diferents jornades que no guanyava a domicili. Un gol de Raul Rodríguez fa donar els 3 punts als grocs-i-negres en la seva lluita pel play-off d’ascens (a 5 punts).

El Prat tornava a guanyar al Sagnier per tornar a situar al Santfeliuenc en descens. La lluita pel play-off i per evitar el descens es va viure en 90 minuts intensos. Els locals s’imposaven gràcies a gols de Sascha i Ruiz que els mantenen en condicions per competir la quarta plaça al costat de Rubí i d’altres que els persegueixen. Per contra, els d’Andrés González, tornen a la divuitena posició.

Quarta jornada seguida del Terrassa que no pot guanyar. Seguint amb les seves reivindicacions dina l’estructura, va remuntar un 2-0 en contra al camp del Masnou. Domingo marcava l’1-0 al minut 2 i de penal, Ginés situava el 2-0 als inicis de la segona part. Els egarencs reaccionaven i canviaven la seva imatge, i els va faltar minuts per acabar de capgirar el marcador del tot (2-2). El Terrassa acaba la jornada a 1 del quart lloc.

La UE Figueres falla i perd la quarta posició que havia assolit entre setmana. Derrota al camp del Castelldefels per 1-0 (resultar més repetir aquesta jornada). Si pel Figueres és un contratemps, pel Castelldefels és totalment necessària, ja que se situa a tres punts del Martinenc, conjunt que marca la salvació després del seu empat a dos davant del Vilafranca. Els del Penedès, han aconseguit l’empat als darrers instants del partit.

El partit amb més gols s’ha vist al municipal del Peralada. El conjunt de Jordi Sala capgirava un 0-2 en contra al quart d’hora, i gràcies a Cornellà, amb un gol al minut 88, s’emportaven 3 punts que els deixa amb 42 punts. Per contra, el Gavà s’apropa a 3 punts del descens.

Qui tampoc li ha aprovat aquesta jornada és al Manlleu. Derrota al municipal del degà català -Palamós- per sumar la tercera derrota en les últimes cinc setmanes de lliga. Un gol de Del Moral deixa al Palamós amb peu i mig a Tercera Divisió la temporada vinent.

El Sabadell B no perdona i no té pietat del cuer, un Vilassar de Mar que la propera jornada pot ser el primer equip descendit de la categoria. El Sabadell B marcava molt aviat, al minut 2 (Toscano), i s’aprofitaven de l’expulsió de Galeano (Vilassar) als inicis de la segona part. Tot i així, no ha estat fins als darrers minuts que els locals no sentenciaven. Victòria que els deixa amb un marge de quatre punts sobre el descens.