Tots NO som un equip

Les eleccions de maig han accelerat les ganes de ‘subvencionar’ als clubs i als seus federats per part de la FCF. No dissimulen, semblen estar per sobre de tot, i es permeten riure’s de tots. Un dels afectats s’ha dirigit a Futbolcatalunya i aquesta ha estat la seva exposició

Arguments per a creure que la campanya de 'Tots som un equip' no és molt certa // FOTO: FCF

Arguments per a creure que la campanya de ‘Tots som un equip’ no és molt certa // FOTO: FCF

Tots NO som un equip: fa pocs dies la FCF es va afanyar a enviar les circulars amb les subvencions de la temporada 2021/22. Per descomptat no hi té res a veure el fet que s’engegi d’aquí poc el procés electoral per renovar president i junta directiva, amb el fet que la comunicació es faci a finals de març i no al Juny com la temporada passada.

Hem volgut comparar aquestes subvencions temporada 2021/22 amb les de la temporada anterior 2020/21 per tal de contrastar si efectivament la FCF i els seus fanàtics del bon govern estan “salvant la vida dels clubs”, tal i com pregonen desde el c/Sicilia.

Anem a pams:

FCF: AJUDA PILOTES OFICIALS

El primer que crida l’atenció és que de totes les subvencions en qüestió, aquesta és la única que no corrrespon a la temporada actual 2021/22 sino que amb força temps i “previsió”, s’anuncien les pilotes que s’entregaran…la temporada 2022/23…

Suposem que no hi tindrà res a veure la fabulosa gestió del sr. director i autoproclamat Cap de Compres (recordem la meravellosa classe magistral sobre obres a les delegacions amb que ens va obsequiar a la Assemblea de Blanes i que tan va agradar als clubs, ejem) i que s’ha traduït aquesta temporada 21/22, recordem-ho, en que els clubs han rebut ZERO pilotes de Futbol 7 (en comptes de les 3 per equip de la 20/21) i que les de Futbol 11 i Futsal van arribar amb un retard considerable.

Per cert, per la 22/23 els clubs tornaran a gaudir de 3 pilotes de Futbol 7 per equip, això, sobretot, els hi ha de quedar clar als clubs ABANS DE LES ELECCIONS. Electoralisme?…

Pilotes oficials temporada 2019-2020 // FOTO: FCF
Pilotes oficials temporada 2019-2020 // FOTO: FCF

SUPORT ALS CLUBS DE BASE

Si es comparen les circulars d’aquesta subvenció de la 20/21 respecte a la de la 21/22 sembla que és pràcticament igual. L´únic matís, insignificant, és que aquesta temporada més del 90% dels perceptors de la 20/21, NO VEURAN UN EURO. El motiu: s’exclouen de la subvenció aquells clubs que reben algun import de #TOTS SOM UN EQUIP i/o #ORGULLOSA, creació d’Andreu Subies en el 2017.

És a dir, qui tingui un amateur a 1ª, 2ª, 3ª o 4ª CATALANA o bé algun equip femení senior o de base, a diferència de la temporada anterior, NO PERCEBRÀ NI UN EURO, deixant la aportació als clubs en uns ridículs 55.000€ a repartir entre tots…

ORGULLOSA

Tampoc, una de ‘les joies de la corona’ del sr Soteras, la “promoció” de l’esport femení, es lliura de les retallades. En aquest cas, la bonificació als arbitratges es redueix del 15% de la temporada 20/21 a ZERO. Senzillament desapareix. Sobre el pes de la dona als orgues de decissió federatius, Paquita Linares, etc…millor ja parlem un altre dia. Orgulloses sí, però potser a pesar de…

TOTS SOM UN EQUIP

L’altre nineta dels ulls del president que mès ha fet pel futbol amateur (paraules seves) tampoc se’n lliura del rasclet. Aquí s’hi han esmerçat més:

La bonificació als arbitratges baixa del 15% al 10%.

Les ajudes al kilometratge baixen de 0,27€/km a 0,19€/km.

La bonificació del 100% de la quota d’inscripció dels equips es redueix, segons categoria, al 80, 70, 60 o 50%…

 Moltes entitats no estan convençudes que 'Tots som un equip'
Moltes entitats no estan convençudes que ‘Tots som un equip’

Ah, per cert, a totes les subvencions s’afegeix com un mantra “un 20% de bonificació a la quota de la Mutualitat (ja descomptada al moment de pagar-la per formalitzar la llicència)”

Al final (numeros de la FCF), surten 4.850.000€ (excloses les pilotes). Dels quals el 62% (2.988.000€) corresponen a la bonificació de la Mutualitat, diners que en la seva immensa majoria van a les butxaques dels federats/federades. Només el 38% (1.861.000€) són ajudes directes als clubs.

Doncs els que dèiem, potser alguns fan equip (pel que volen), però el que queda clar és que per la FCF NO TOTS SOM UN EQUIP.