Toni Sanabria no va jugar en la Blanca Subur

Això és el que li van dir a la històrica entitat de Sitges des del FC Barcelona quan el paraguaià Toni Sanabria va ser traspassat a la Roma, via Sassuolo, per 4’5 milions d’euros i van reclamar el percentatge per drets de formació del seu jugador. Un any després, la solució sembla imminent

Toni Sanabria, un crack en Italia tras fichar del Barça vía Blanca Subur

El davanter paraguaià del Sassuolo italià va arribar a Sitges en el 2004. Una temporada i mitja després es va interessar el FC Barcelona pels seus serveis i tant el xaval com la família van estar encantats de l’operació. El noi, que va segellar el seu compromís com a blaugrana mentre Joan Laporta i Sandro Rosell lluitaven per la presidència, va destacar, com era d’esperar, ja que es tracta d’un grandíssim jugador fins que al gener del 2014 es va anar a Itàlia. El Barça no podia pagar el que el futbolista sol·licitava.

I els drets de formació del futbolista? No s’ha d’abonar el percentatge de rigor a l’entitat que va cuidar i va formar Toni Sanabria? Segons fonts consultades per aquesta Redacció, es pot parlar d’una quantitat superior als 45.000 euros.

Un any després de la marxa de Toni es comença a veure la llum, ja que fins avui només s’havia aconseguit negativa després de negativa per part del FC Barcelona. Segons el club barcelonista, no hi ha constància oficial del pas del paraguaià per la Blanca Subur, no hi ha document que acrediti que Sanabria va estar una temporada en les files de la modèlica entitat de Pins Vens en categoria aleví i infantil.

Després de posar l’assumpte en mans de la justícia, tot sembla indicar que la Roma i, especialment, el Barça han acceptat la realitat i abonaran molt ràpid el tant per cent que correspon a la Blanca Subur. Ja han aparegut papers que constaten el que tothom va poder observar.

Per cert, la Blanca va deixar de ser un club col·laborador de l’entitat blaugrana i es va comprometre amb el RCD Espanyol.