Toni Pérez, la força de la FE Grama

Toni Pérez és l’actual director esportiu de la Fundació Esportiva Grama. Un home de la casa a Santa Coloma. Des que va començar com a aleví fins a jugar en el seu primer equip. I ara coordina a una família grandiosa i multicultural

Toni Pérez és l'actual director esportiu de la Fundació Esportiva Grama // FOTO: David Pallarols
Toni Pérez és l’actual director esportiu de la Fundació Esportiva Grama // FOTO: David Pallarols

@EduardoBerzosa3

Antonio Pérez Torán (Toni Pérez) és la FE Grama. Pocs futbolistes queden que puguin presentar un historial tan unit a una entitat esportiva. Santa Coloma de Gramenet, essència pura per al seu actual director esportiu. La confiança del seu president Antonio Morales és clau i vol retornar-la amb triomfs.

I, per sobre de qualsevol trofeu, tornar a tenir aquest segell exclusiu dels colomencs. Toni sap el que toca i sap on es dirigeix des que va començar a la Gramenet, va passar pel FC Barcelona (aleví), Grama i Vila-real (juvenil) i entrar en el món amateur.

La seva carrera va passar pel filial del Vila-real, Vilanova, Manresa, Masnou, Rapitenca, Castelldefels, Prat, UDA Gramenet, Júpiter i Montañesa.

Ara toca assumir funcions tècniques i, després d’estrenar-se a Nou Barris amb la Montañesa, Toni Pérez va aterrar a la seva Santa Coloma, una altra vegada. Assumir el retorn a Tercera Divisió i impregnar aquest segell exclusiu a la Fundació Esportiva és el seu ambiciós objectiu.

TONI PÉREZ, A FONS

Toni Pérez amb el president de la FE Grama, Antonio Morales, i el vicepresident Manolo García // FOTO: FE Grama
Toni Pérez amb el president de la FE Grama, Antonio Morales, i el vicepresident Manolo García // FOTO: FE Grama

Com va ser arribar a ser director esportiu?

Antonio Morales, president, després del descens a Primera Catalana em va trucar. Ell volia que tornés a existir aquest sentiment de pedrera i de ciutat. Llavors va pensar que un exjugador d’aquí com jo podria iniciar un projecte per a ascendir; és clar, sempre amb la idea de tornar a comptar amb la pedrera. En la Montañesa vaig fer debutar 4 juvenils perquè és una cosa en la qual crec.

La COVID-19 ho complica tot…

Sí, és una situació estranya, amb molts partits ajornats. T’has de sobreposar a canvis ràpidament. En la confecció de plantilla també afecta, ja que, com que no hi ha hagut descensos i sí ascensos, hi ha més equips de Segona B. És a dir, menys jugadors diferencials lliures, ja que tenen categoria superior per a jugar.

“VOLEM GENT AMB FAM I COMPROMESA”

El teu equip és molt jove

Clar. La meva idea és treballar amb gent jove, treure jugadors amb el nostre ADN. La nostra plantilla té una mitjana de 23,5 anys i això en algun aspecte ens pot penalitzar, no obstant això és la nostra idea. És a dir, gent amb fam, compromesa i amb creixement. Sempre amb jugadors veterans que ens donin aquest toc.

Quin és el treball de Toni Pérez a la FE Grama?

El meu treball és avaluar el dia a dia i estar atent per si el rendiment d’algun jugador no és l’esperat per a millorar posició. Estic content ja que el meu lema és el treball, donar-ho tot i amb una humilitat innegociable. Per això, estic content amb la predisposició de tots. Actualment tenim una plantilla de 21 jugadors, compensada i jugadors amb les característiques que el míster requereix.

Quines aspiracions teniu? Aquesta directiva exigeix molt?

El descens de la temporada passada ens ha servit per a adonar-nos que el primer any que s’ascendeix és dur. La meva aspiració és competir cada entrenament i arribar al partit següent en les millors condicions per a guanyar. Després, miro el dia a dia. A mitja temporada la classificació ens dirà quina serà la nostra aspiració.


Toni Pérez sempre ha representat els valors colomenses. Va néixer, va jugar i treballa a casa seva // FOTO: FE Grama

Toni Pérez sempre ha representat els valors colomenses. Va néixer, va jugar i treballa a casa seva // FOTO: FE Grama

La confiança en Juanma Pons és màxima?

Confiem molt, és un tècnic molt treballador i parlem tres vegades al dia, viu per al futbol i jo ho entenc igual. Els seus equips són competitius, amb el nostre ADN de FE Grama. En resum: aquest és un equip que mai es rendeix, un equip humil i un club humil com sempre hem estat històricament.

“CONFIEM MOLT EN JUANMA PONS”

Què li demanes al teu equip?

A l’equip li demano que ho doni tot i la nostra afició valora això, l’entrega, el fet de donar-ho tot. Qui no tingui això, té un recorregut molt curt en aquest club. M’agraden els jugadors competitius i treballadors. Després cadascun ha de potenciar les seves habilitats.

I a l’afició?

Tant de bo a Santa Coloma puguin gaudir de l’equip. Li demano que sigui pacient amb els nostres jugadors joves i ens donin suport en els mals moments, ja que per als bons està tothom.