Tomás Tudela: president i el que faci falta del CE Carme

De fet, ell va rebre el primer guardó especial que es va entregar i va rebre una forta ovació d’un públic que coneixia la seva dedicació al CE Carme. Futbol i Tudela han estat lligats des de que aquest últim tenia 14 anys i va jugar al Penya Cinc Copes, Santfeliuenc, SEAT o Traborà. El seu pas pel servei militar als 25 anys va acabar amb la seva carrera com a jugador, però no amb la seva passió per aquest esport i pel Carme, en particular.

Quan Tudela va arribar al club de l’Anoia fa 30 anys no hi havia res, ni massatgista, i ell va ocupar aquesta vacant amb els coneixements que tenia de la seva etapa com a futbolista. La cosa no va quedar aquí, ja que “quan no hi va haver delegat vaig seguir fent de massatgista i de delegat. No venia ningú i no em va importar assumir la responsabilitat que fes falta”.  I és que Tudela ha arribat a “netejar, escombrar, tallar la gespa, exercir funcions directives i fer un local social pel club”.

Set anys de president oficial

Tot i ser l’ànima de l’entitat durant tota aquesta etapa, el nostre protagonista ‘només’ fa set anys que n’és el president. La seva dilatada experiència als 63 anys d’edat no priva a Tudela d’una certa modèstia: “La Delegació de l’Anoia em va trucar per a proposar-me per el premi. No m’ho esperava i jo vaig preguntar si no hi havia algú que se’l mereixés més que jo”.

La modèstia es converteix en indignació quan a l’entrevistat se li va preguntar sobre la Seguretat Social: “El problema és que afecta fins a la Quarta Catalana. Tal i com està la situació ara seria impossible fer tot el que he fet anys enrere”. Tudela qualifica de “inviable” la conjuntura i veu perillar els sis equips de futbol base que ha creat des de que va assumir la presidència.

De moment tots ells segueixen existint, com també el primer equip a Tercera Catalana. Tomás Tudela, per acabar, ens destaca el ‘secret’ del creixement del CE Carme: “L’any passat vaig posar diners al club i passat un temps els vaig cobrar. Aquesta temporada també he hagut d’utilitzar el meu patrimoni i encara no he cobrat el que hi vaig invertir”.

FOTO: FUTBOLCATALUNYA.COM