Tito Lossio: “Mai hem tingut les coses fàcils, nosaltres creiem”

L’entrenador del Sants és optimista de cara al partit de tornada de l’eliminatòria per pujar a Tercera, on els barcelonins han de remuntar un 1-2 al camp del Reus B

VÍCTOR GARCÍA @vga_victor
L'entrenador del Sants, Tito Lossio, és optimista de cara al partit de tornada // FOTO: uesants.cat
L’entrenador del Sants, Tito Lossio, és optimista de cara al partit de tornada // FOTO: uesants.cat

Un dels atractius de les eliminatòries de play-off és la salsa que aporta haver de jugar a doble partit. De res serveix bordar-ho a l’anada si no dones la talla a la tornada.

De ben segur que això ho tenen molt present jugadors, entrenador i seguidors de la UE Sants. Els barcelonins van perdre dissabte passat 1-2 a casa davant el Reus B en l’anada de la promoció per pujar a Tercera Divisió, i una setmana després disputen el segon assalt a Cambrils (dissabte, 18:00h).

Davant la complicada tasca d’haver d’aixecar l’eliminatòria, FutbolCatalunya ha pogut parlar amb el tècnic del conjunt santsenc, Tito Lossio, amb qui hem repassat no només el partit sinó també altres aspectes com la desafortunada acció de Fran Avilés a l’anada o la continuïtat de l’entrenador al club.

El Sants ja ha aconseguit passar pàgina del que va succeir a l’Energia?

Sí, l’equip ha entrenat bé i estem força recuperats a nivell anímic. Sí que és cert que dissabte després del partit la gent estava una mica enfonsada, més que res per com va anar el matx, però ara l’equip ja està pensant en què farem i com remuntarem.

Què teniu pensat plantejar de cara a la tornada?

És un partit diferent, hem de poder jugar amb l’aspecte psicològic del rival, sabem que tenim un resultat en contra, per tant, ara mateix no tenim res a perdre, són ells els que tenen més coses a perdre. El passet endavant, la intensitat i el ritme del partit els hem de posar nosaltres. Hem d’afrontar el partit sense cap tipus de pressió, al contrari, traslladar-lis a ells qualsevol mena de nerviosisme.

A més, haurem d’afinar l’encert de cara a porta per acabar jugades i materialitzar-les en gol.

Quins motius té el Sants per creure en aquesta remuntada?

Cal pensar que nosaltres aquesta temporada tot el que ens hem proposat, encara que hagi estat complicat, ho hem acabat aconseguint. Mai se’ns han posat les coses fàcils i sempre hem aconseguit aixecar-nos, sempre hem aconseguit sortir de la part dolenta del futbol, i aquesta és la nostra principal basa.

Un Reus B que només ha perdut una vegada aquesta temporada a casa, les dades no són gaire esperançadores…

Doncs serà la segona [entre riures] som molt optimistes.

Tito Lossio, donant instruccions durant un partit d'aquesta temporada // FOTO: Dani Falcón
Tito Lossio, donant instruccions durant un partit d’aquesta temporada // FOTO: Dani Falcón

Una de les taques del partit d’anada va ser l’acció antiesportiva de Fran Avilés. Com ha gestionat la situació el cos tècnic i el club?

Per part del club se li ha obert un expedient. Entenem que és una acció reprovable i que hauríem de treure de tots els camps de futbol. D’altra banda, pel que fa a la part humana, nosaltres coneixem el Fran, sabem que ha tingut una errada molt gran, però també coneixem l’altra part del jugador, per tant, no només hem de valorar una acció sinó que hem de fer un còmput general.

A nivell esportiu i de cohesió de vestidor, el Fran no és un jugador conflictiu. Sí que és cert que el fet d’estar fora del partit per lesió, vivint la tensió de l’encontre des de fora del terreny de joc fa que en part entenguem que pugui haver reaccionat així, però evidentment no ho recolzem de cap manera i l’acció és totalment reprotxable.

A nivell personal, tens decidit que continuaràs al Sants passi el que passi en aquesta eliminatòria?

Encara no hem parlat ni signat res sobre aquest tema. Sí que és cert que el Sants és una entitat on estic des de fa molt anys i hi ha un percentatge molt alt de continuar. Quan tot finalitzi acabarem de decidir.

Tindrà influència l’ascens o no del club a Tercera per la continuïtat de Tito Lossio?

La idea de poder estar a Tercera Divisió ajuda a decidir, però hi ha més aspectes a valorar i no només la categoria, està l’equip, la gent, la directiva, el futbol base… vull dir que només em fixo en la categoria. Tot i això, evidentment entrenar a Tercera fa molt de goig, és clar.

Per acabar, quin missatge envieu a l’afició del Sants de cara al partit davant el Reus B?

A l’afició li diem que vingui, que animi, que realment cregui perquè nosaltres som els primers en creure i que estem convençuts que ho tirarem endavant.