Tercera: cada quatre gols, un de penal

Una quarta part dels 220 gols registrats en els dos grups de Tercera (Grup V) s’han aconseguit des del punt de penal. Aquest 24,5% reflecteix que Granollers (3) és el conjunt més beneficiat mentre que Horta i Pobla (4) són els més perjudicats

Fins a 6 penes màximes (2 a favor) ha estat protagonista del Horta de Valdés aquesta primera part de temporada // FOTO: PF-U.Atco.Horta

Fins a 6 penes màximes (2 a favor) ha estat protagonista del Horta de Valdés aquesta primera part de temporada // FOTO: PF-U.Atco.Horta

@ManuelSeguraM

Només és un detall a tenir en compte en aquesta Lliga atípica. A Tercera, els penals no es poden perdonar mai i en el cas de les 10 jornades que es porten jugades s’ha encertat un 24’5% (54) dels 220 gols executats i 7 errades. En qualsevol cas, sempre són punts d’or per a qualsevol equip.

Amb 97 partits jugats (pendents Banyoles-Figueres, Vilassar-Banyoles i Horta-Sants), els 22 equips d’aquest Grup V han sumat 220 gols (107, grup 1 per 113, grup 2).

Mana en el Grup B Javi López (6) com a Pitxitxi de la categoria. El segueixen Alex Pachón (Girona B), Carlos Cano (Vilassar Mar) i Adil Azarkan (FE Grama) amb 5 així com Noah Baffoe (Manresa) també amb 5 en el subgrup A. David Jiménez (Europa) ja ha marcat en 4 ocasions, les mateixes que Sergi Arranz (Terrassa, un penal fallat).

Quadre de penals assenyalats en les 10 primeres jornades de Lliga sense que hagi estat afavorit ni perjudicat una vegada Vilassar
Quadre de penals assenyalats en les 10 primeres jornades de Lliga sense que hagi estat afavorit ni perjudicat una vegada Vilassar

GRANOLLERS, MÉS AFAVORIT

Fins a tres oportunitats li han assenyalat pena màxima a favor als de José Solivelles, les tres fora del carrer Girona. Van marcar Albert Ruiz en la golejada de Figueres (0-7) i a L’Energia (2-2) i Pau Darbra a Banyoles (0-1).

HORTA I POBLA, MÉS PROTAGONISTES

Fins a tres oportunitats li han assenyalat pena màxima a favor als vallesans sempre fora de casa // FOTO: EC Granollers
Fins a tres oportunitats li han assenyalat pena màxima a favor als vallesans sempre fora de casa // FOTO: EC Granollers

Als vallesans els ‘segueixen’ amb 2 a favor seu un total de nou equips més. Els més protagonistes des del punt de penal han estat Horta i La Pobla Mafumet amb 2 a favor per 4 en contra.

Als de Víctor Valdés li van atorgar un enfront del Banyoles (gol de Pedro Astray, 1-0), i un altre a Granollers (mateix autor 0-1). En contra, és pitjor, ja que va haver-hi inicial fallada de Kuku (Sant Andreu) però després van arribar els encerts per al colomenc Adil Azarkan per dues vegades (1-2) en partit ajornat de la 5a jornada i per a Piti (Cerdanyola 1-2).

Aquests números són idèntics en el cas del filial tarragoní. A favor els van viure enfront de la Montañesa (Karim, 1-0) i Valls (Oribe 3-4) mentre que els del cessat Albert Company van rebre 4. Mario Domingo (San Cristóbal, 2-1) els va derrotar, David Romo va fer el mateix amb el Santfeliuenc (1-0); els dos restants els van marcar Cesc Martínez i Aleix Ruiz del Valls.

Gran protagonisme va tenir Toni Casamayor (Vilafranca) en la 2a jornada de Lliga en el Nou Sardenya perquè va detenir dos penals a David Jiménez i Alfons Serra.

Només 5 llançaments han estat fallats pels davanters, detinguts pels porters o van anar directament lluny de porteria rival. Sant Andreu, San Cristóbal, Terrassa, Manresa i Sanfeliuenc no van afinar. Per contra, Vilassar encara segueix amb el seu caseller a zero en un sentit i un altre.