Teixidó retorna a la glòria amb la Rapitenca

El tècnic Toni Teixidó torna a viure dies màgics després de confirmar el retorn de la UE Rapitenca a la Tercera RFEF deu anys després. Aquest veterà entrenador no seguirà la pròxima temporada a la banqueta encara que vol continuar regalant el seu mestratge en categories inferiors

Toni Teixidó, als seus 70 anys, és un referent del món del futbol // FOTO: UE Rapitenca
Toni Teixidó, als seus 70 anys, és un referent del món del futbol // FOTO: UE Rapitenca

@ManuelSeguraM

Toni Teixidó sempre ha estat un referent per al futbol no sols per al català i l’ascens de la UE Rapitenca és una altra obra mestra seva i d’un grup de futbolistes que han sintonitzat de meravella amb el seu responsable. Aquest diumenge van derrotar a l’Igualada, van festejar l’ascens i la pròxima jornada podran anar a degustar caragols a Mollerussa com a final de curs.

Tercera presència de Teixidó en la banqueta de la Rapìtenca (2007-2009 i 2011-2014) i pas endavant al costat de Montañesa i Tona, un èxit sensacional per a aquest treballador del futbol que al juliol complirà 70 anys. La seva trajectòria com a jugador va ser excel·lent des que va començar en el Barça i va acabar a l’Elx i com a entrenador, també.

No obstant això, en el nostre comiat se li escapa que “la pròxima temporada ja veurem….la Tercera és molt complicada…” i els desplaçaments al costat de la tensió passa factura. Però, atenció: “si algun equip de Segona Catalana o de categories inferiors (juvenil) vol a un entrenador simpàtic, aquí sóc”. Ja ho saben, un autèntic regal.

TEIXIDÓ I LA SEVA RAPITENCA

Felicitar un entrenador com Teixidó amb el seu gran historial, a què sona?

Serà per la meva edat (70).

Per l’edat, no; per l’historial, sí.

El tècnic ha sabut fer un grup campió // FOTO: UE Rapitenca
El tècnic ha sabut fer un grup campió // FOTO: UE Rapitenca

En realitat, és l’única cosa que sé fer en aquesta vida. Vaig sortir del Barça als 18 anys i fins ara o jugant o entrenant

Enguany no era molt fàcil aconseguir l’ascens en Primera Catalana.

No. Aquí tenim el 70% de jugadors del poble, no podem tenir de fora, estem molt lluny de Barcelona.

“L’ÚNICA COSA QUE SÉ FER ÉS FUTBOL”

Home, míster, però té autèntics cracks com Oribe, Vadillo, Peke, Ivan….

Sí, però, per exemple, Iván ha estat sis mesos lesionat i la veritat és que no tinc queixa de cap.

Per què sempre que es parla de la Rapitenca se cita més de Teixidó que a qualsevol futbolista?

Bé, jo sóc una persona senzilla encara que una mica ‘chulesca’ en alguns sentits, sí, ho reconec; sóc molt amic dels meus amics i molt enemic dels meus enemics. He viscut tota la meva vida fora de Catalunya i vaig tornar per a entrenar a la Rapitenca, Ulldecona, Jesús i María, Amposta….

“VAN GAAL EM VA FELICITAR AMB DOS COLLONS”

És cert que Van Gaal té una foto seva a casa seva després de la històrica eliminació Novelda-Barça de Copa?

Et diré una cosa: també vam eliminar al València d’Héctor Cúper (4-4) i ni em va venir a saludar mentre que Van Gaal no és així. Vint minuts després del 3-2 va entrar en el nostre vestuari, ens va felicitar a tots, amb dos collons, i mai desitjo que parlin malament d’aquesta persona.

A falta d'una jornada per al final, l'equip de Sant Carles de la Ràpita ja és campió // FOTO: UE Rapitenca

A falta d’una jornada per al final, l’equip de Sant Carles de la Ràpita ja és campió // FOTO: UE Rapitenca

Bé, parli’ns una mica de les festes que ara gaudiran a La Ràpita?

Farem alguna cosa aquest dimarts, ja que vam festejar el diumenge, bo, festejarem tota la setmana i qui vulgui jugar que jugui l’última jornada a Mollerussa on menjarem caragols.

“PORTEM IMBATUTS 22 JORNADES”

Aquest grup III de Primera Catalana és un dels més difícils…

Sí, i el de Barcelona i el primer perquè té molt mèrit el que ha fet la Montañesa també. El que ha fet Paje té molt mèrit perquè no han perdut cap partit com nosaltres que portem 22 i a casa quedem imbatuts amb 10 victòries i 4 empats. Hem agafat una dinàmica increïble,

Ens quedem sense saber qui és millor dels tres (Tona, ‘Montap’, Rapitenca), ja que, a més, només pugen els campions

Hauríem de jugar encara que ells ja fa tres setmanes que no juguen, no ho sè. Els tres hem estat els millors encara que parlaria amb la FCF per a dir-los que és injust que només pugi el primer. Unes eliminatòries entre segon, tercer i quart seria més lògic i que pugés un més.

“ÉS INJUST QUE NOMÉS PUGI EL CAMPIÓ”

Bueno, a Tercera contínua Toni Teixidó amb la Rapitenca….

No puc dir-te res, però ja fa molts anys que vaig arribar de la mà del president Fernando i el meu repte era deixar-lo en Tercera. Cal fer un equip nou, moltes coses i ja se’m fa molt llarg. Jo continuaré: si saps un equip de Segona Catalana o un juvenil aquí tenen un entrenador simpàtic.