“Tant de bo arribessin molts ‘Piqués’ al futbol català”

Miguel López, tècnic del Júpiter, s’enfronta aquest dissabte a l’Andorra de Gerard Piqué. Atenció a les paraules de l’entrenador gris grana que acaba d’aterrar a La Verneda amb la sana intenció de treure a un històric del pou

Miguel López
Nou tècnic del Júpiter/FOTO: RUBEN MIRÓ

Difícil temporada per a Miguel López, un dels entrenadors amb història i present del nostre futbol català. La fortuna se li ha mostrat esquiva aquesta temporada perquè es va acomiadar del Martinenc aquest passat mes de novembre, però el seu treball i dedicació va ser innegable. Aquest ha estat i és el seu segell i aquest el seu desig de tornar al que més li agrada i li ha retornat a una banqueta dels ‘grans’.

Aquest dissabte es mesura al poderós Andorra després d’haver sumat 1 victòria (davant el Manresa aquesta passada jornada), 1 derrota (en Nou Barris enfront de la Montañesa) i 1 empat (enfront del Sant Ildefons a La Verneda).

“Nosaltres intentarem donar la sorpresa a Andorra, per això i per a això anem. Sabem que són un equip molt estructurat, que tenen un plus especial però la nostra última victòria davant el Manresa ens dóna ‘chance’ comenta Miguel López. La situació del Júpiter (14è, en descens) implicar “intentar buscar les tecles de motivació suficients perquè en el futbol actual no hi ha diferències tan clares. Sabem que desitjaran tenir la possessió i que els detalls poden decidir”.

Benvingut Piqué

El tècnic d’Almeria no comparteix opinió amb els qui asseguren que l’arribada del capital de Piqué i companyia adultera la competició. “Jo dic que ‘Olé, els seus collons’ i tant de bo arribessin molts Piqués al nostre futbol català. Arriba capital xinès, argentí o rus i no pot arribar un senyor català? Crec que li ha donat un plus especial a la nostra Primera Catalana i és molt lícit. Nosaltres (Júpiter) també hem fitxat moltíssims jugadors aquest any i això és perquè la reglamentació ho permet, no perquè adulterem la competició”.

Una altra cosa diferent és ‘carregar-se’ a l’entrenador (Richard Imbernon) “com ho van fer, però també entenc que arriben nous propietaris i consideren que Gabri/Jorquera tenen la seva confiança i ho poden fer molt bé. Respecte però no comparteixo”.

El major repte

De qualsevol manera, l’Andorra “no tindrà fàcil ficar-se per a pujar, ja que el Viladecans és un rival dur, la Montañesa porta molt bona línia i tant Igualada com Manresa, encara que poden haver-se desinflat una mica, donen guerra”.

Miguel López arriba a la Verneda “a assumir un repte de tres mesos amb 8 jornades per jugar-se. Estic a la banqueta d’un històric i miro a la meva gran plantilla i confio. Si no fos difícil, no m’hauria compromès”.