Tancament al futbol territorial català

Com no podia ser d’una altra manera, es manté l’ajornament de les competicions d’àmbit territorial. Així ho ha decidit el Govern i ho ha assumit una Federació Catalana que va tornar a reunir-se en junta

Una imatge que ningú haguéssim volgut viure però el maleït coronavirus mana // FOTO: @QueThiJugues
Una imatge que ningú haguéssim volgut viure però el maleït coronavirus mana // FOTO: @QueThiJugues

Si la junta directiva del setembre passat es va tancar amb escàndol –a cap directiu li han donat l’acta-, aquest octubre es van mantenir les formes a la Federació Catalana, amb ‘refrigeri’ inclòs. L’ajornament de les competicions d’àmbit territorial i, especialment, la maleïda COVID 19 obliga a la reflexió

Amb la presència dels exvicepresidents Jordi Terés i Juanjo Isern, que van començar per renunciar als seus emoluments que li corresponen com a assistents, es van centrar en la nova paralització del nostre futbol per part del Govern i de la Federació Catalana. Se segueix amb sorpresa aquesta diferenciació entre ‘futbol professional i no-professional’, però aquesta sembla una assignatura a futur.

110.000 FIDELS AL PORTAL DEL FEDERAT

Bon detall per a animar al compromís dels federats amb el futbolcat: segons van comentar a la junta, uns 110.000 federats ja han abonat el 100% del PORTAL encara que les competicions no s’hagin iniciat. Hi havia dubtes però el compromís ha superat les expectatives.

Junta Directiva de la Federació Catalana amb assistència dels seus 30 membres // FOTO: FCF
Junta Directiva de la Federació Catalana amb assistència dels seus 30 membres // FOTO: FCF

És més, el mateix president Joan Soteras es va comprometre a retornar un percentatge de l’import abonat pels futbolistes i pels clubs, si no hi ha competició fins al 2021.

ISERN I TERES, ORADORS

Ubiçats físicament al fons de la sala, els vocals (exvicepresidents ‘per falta de confiança’) Juanjo Isern i Jordi Terés van prendre la paraula. El primer va ser demanar que se’ls retirés l’assignació de 300 euros per la seva presència en les juntes (no segueixen en cap comissió). Ningú es va oposar ni ningú es va afegir (que se sàpiga) i són 30 directius.

La part diferencial va arribar a l’hora de parlar del nou contracte del director general encara sense actualitzar. Va haver-hi encreuaments d’opinions, frases absents de noms propis, laments públics i comentari ‘de qualitat’ del secretari general de la Federació Catalana, Oriol Camacho, ja que hi ha “molts casos judicials que acaben en res”.

DEVOLUCIÓ DE TIQUET

Per cert, de la ‘compliance’ se segueix sense saber res tret que al desembre es compleix un any des que es va obrir la comissió. Com va definir el mestre de periodistes Alfonso Azuara. “Comisión es la reunión de incompetentes, nombrada por perezosos para hacer lo innecesario”

No obstant això, hi ha qui diu que el president de la Comissió donarà comptes entre acte i acte.
Com a curiositat: Isern va reclamar que un dels vicepresidents desplaçats a Marbella retorni l’import d’un sopar, pagada per l’expresident de l’Europa, i cobrada per l’esmentat, segur que per ‘error‘.